Защита

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Назад към Въпроси

Мнениеот bellastella » 06 Яну 2008, 10:38

Здравейте! Отдавна чета темите из форума, но едва сега се осмелявам да поставя въпос, на който ми е нужен отговор:
Искам да се ориентирам към ритуалите за защита, но не зная кои са подходящи или ефикасни. Зная, че тези ритуали са задължителни от практиката на занимаващите се с магия, но наистина не съм наясно, кои ритуали са най-предпочитани и могат да осигурят защита дори в случаи на проклятия. Моля ви, не ме съдете за глупавия въпрос, защото от толкова много четене наистина се обърках. Преди време бях срещнала мистичното заклинание на Соломон за тази цел, но от всичко, което изчетох, никъде не го видях като защитен ритуал...
Аватар
bellastella
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Nemezius » 06 Яну 2008, 21:36

Препоръчителни....
Различните варианти на защитни сфери(кристална или огледална може би ще са подходящи), Призоваване на протектор, Заклинание от тип "Земис", притежаване/носене на защитни кристали...

Относно използване на Соломонови ключове за защита: ами че те повечето са си защитни или изолиращи.
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Мнениеот bellastella » 07 Яну 2008, 10:46

Nemezius написа:Препоръчителни....
Различните варианти на защитни сфери(кристална или огледална може би ще са подходящи), Призоваване на протектор, Заклинание от тип "Земис", притежаване/носене на защитни кристали...

Относно използване на Соломонови ключове за защита: ами че те повечето са си защитни или изолиращи.

Благодаря за отговора :) Когато споменах за Соломон, може би се изразих малко неясно - имах предвид не многобройните заклинания, така, както са описани в книгата, а кабалистичната инвокация, дадена от Елифас Леви...с обръщение към 10-те сефири :)) Но мисля, че четенето й като молитва по няколко пъти на ден, едва ли е начина :)
А призоваването на протектор и заклинанието "Земис" - къде мога да ги намеря в подробен вариант?
И още нещо: МПРП и МПРХ достатъчно ефикасни ли са в този смисъл ?
Не искам нищо наготово - просто искам насока, къде мога да ги открия. Наистина имам желанието сама да си проуча нещата :))
Аватар
bellastella
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Nemezius » 07 Яну 2008, 10:56

Радвам се, че имаш желанието да се потрудиш сама да стигнеш до отговорите- това е начина.
"Протектор" е де факто призоваване на сервитор със задача да защитава даден обект, т.е. теб. Относно призоваване/създаване на сервитори са изписани тонове мастило. Ако все пак те интересува като ритуал- "Магия и психическа самозащита" на Жан Броди- има доста различни техники като се започне от ритуали и се стигне до сфери, кристали, амулети, тамяни и т.н.
"Земис" е тип заклинание от африкански тип- трудно е за откриване, но с повече търсене може и да го намериш...

Относно "хаотичните" МПРП и МПРХ... ефективни са, но все пак това не са резидентни защити.
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Мнениеот Wizard » 07 Яну 2008, 13:34

Потърси из статиите на сайта на МеджикГейт. Има няколко подходящи ритуали за защита, които можеш да ползваш на първо време. Който и да си избереш няма да сгрешиш :wink:
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот ilusia » 07 Яну 2008, 15:59

Защо не си създадеш сама ?
Според мен това е най-"ефикасно" само ти усещаш слабите си места и кое ще те накара да се чувстваш най-сигурна
Малко ще нагарчам с цвят на кръв
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот bellastella » 07 Яну 2008, 15:59

Много ви благодаря. Мисля, че това засега ми е достатъчно :))
Аватар
bellastella
MagicGateBg Приятел

Мнениеот mandragorko » 07 Яну 2008, 23:27

има 2 книги които ще са ти много полезни
1.Тед Андрюс -"Техники за психична защита" тук са поместени страшно много полезни ритуали и техники,лесно приложими,прости за изпълнение....
2.Даян Форчън-"Психична защита" книга пълна с много личен горчив опит,достоен да бъде споделен с днешния свят,макар нещата да са се случили отдавна,авторката предлага истински истории,актуални и днес,тяхните решения,идеи,връзки.....
надявам се поне малко да помогна с това,ако се сетя още ще допълна.....
Предай нататък....
Аватар
mandragorko
MagicGateBg Фен

Мнениеот bellastella » 08 Яну 2008, 09:30

mandragorko написа:има 2 книги които ще са ти много полезни
1.Тед Андрюс -"Техники за психична защита" тук са поместени страшно много полезни ритуали и техники,лесно приложими,прости за изпълнение....
2.Даян Форчън-"Психична защита" книга пълна с много личен горчив опит,достоен да бъде споделен с днешния свят,макар нещата да са се случили отдавна,авторката предлага истински истории,актуални и днес,тяхните решения,идеи,връзки.....
надявам се поне малко да помогна с това,ако се сетя още ще допълна.....

Значи вече имам стабилно начало, за което благодаря :) Но има още един въпрос, който току-що ми изникна по повод създаването на сервитор, защото това е, което сега проучвам: Мога ли да създам сервитор, целта на който е защитата на няколко човека едновременно /например семейство/? И другото, ако на по-късен етап от време създам сервитор с някакво друго предназначение, може ли да се получи някакъв дисбаланс или конфликт между тези две структури, ако в един и същи момент те са в активен режим на работа? Дано не заддадох някакви крайно тъпи въпроси, но просто такъв вариант не срещам никъде, а пък на практика сигурно е възможен :)
Аватар
bellastella
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Nemezius » 08 Яну 2008, 10:43

Да, можеш- да е за няколко души.... и не само- може и за предмет, може и за дома, може и за..... за каквото искаш
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Мнениеот mandragorko » 09 Яну 2008, 12:45

искам да спомена ,няколко неща свързани с идеята,че някои хора са способни, да привличат към себе си негативни влиания,но това не значи,че са обладани от магии,урочасвания и прочие...

КАЧЕСТВА,КОИТО НИ ПРАВЯТ ПОДАТЛИВИ НА МАНИПУЛАЦИИ

-лоша физическа форма
-страх
-нерешителност
-свръхактивно въображение
-несигурност
-липса на знания
-чувство за вина и други негативни емоции
-oбвиняване
-сляпо приемане
-търсене на бързо и лесно достижение

иначе магията съществува и понякога, не е използвана с добронамереност,за това на помощ идват някои малки ритуали,но за сега ще поместя следното:

ПРЕДОТВРАТЯВАНЕ НА ПСИХОАТАКИ

1.поддържайте си аурата силна
2.откъснете се от обичайната си среда за известно време
3.не се поддавайте нежелани фантазии и мисли
4.излезте сред природата
5.простете си за това,че сте се замесили
6.при първия намек или подозрение,обърнете внимание на сънищата
7.смехът разрушава оковите
8.благословете този човек
9.понякога е необходим реален отговор
10.има хора ,които следят в моменти на най-голяма нужда

медитации,молитви,МПРП,ПРХ-като начало са много добри техники!!!!!
по късно-повече :)
Предай нататък....
Аватар
mandragorko
MagicGateBg Фен

Мнениеот venus » 09 Яну 2008, 13:06

mandragorko написа:искам да спомена ,няколко неща свързани с идеята,че някои хора са способни, да привличат към себе си негативни влиания,но това не значи,че са обладани от магии,урочасвания и прочие...

КАЧЕСТВА,КОИТО НИ ПРАВЯТ ПОДАТЛИВИ НА МАНИПУЛАЦИИ

-лоша физическа форма
-страх
-нерешителност
-свръхактивно въображение
-несигурност
-липса на знания
-чувство за вина и други негативни емоции
-oбвиняване
-сляпо приемане
-търсене на бързо и лесно достижение

иначе магията съществува и понякога, не е използвана с добронамереност,за това на помощ идват някои малки ритуали,но за сега ще поместя следното:

ПРЕДОТВРАТЯВАНЕ НА ПСИХОАТАКИ

1.поддържайте си аурата силна
2.откъснете се от обичайната си среда за известно време
3.не се поддавайте нежелани фантазии и мисли
4.излезте сред природата
5.простете си за това,че сте се замесили
6.при първия намек или подозрение,обърнете внимание на сънищата
7.смехът разрушава оковите
8.благословете този човек
9.понякога е необходим реален отговор
10.има хора ,които следят в моменти на най-голяма нужда

медитации,молитви,МПРП,ПРХ-като начало са много добри техники!!!!!
по късно-повече :)

Абсолютно съгласна съм с теб, най-сигурната защита във всекидневието е вътрешната хармония и разбирането на нещата. Въпросът е дали тази естествена защита е достатъчна при извършването на ритуали. Предполагам, че зависи от нивото на развитие.
Аватар
venus
Модератор

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор