Франсис Йейтс???

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Назад към Въпроси

Мнениеот cant_smile » 03 Яну 2008, 14:37

Ъм търся книгите на тази авторка...ако някой може да ми каже дали ги има някъде из интернет,защото наистина много ми трябват.Проверих в spiralata.net но там няма нищо нейно,та реших да питам вас.Благодаря предварително! icon_thanks
Аватар
cant_smile
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот EliKarim » 21 Яну 2008, 19:17

И аз съм ги търсила. Не открих нищо за съжаление. Моля пиши ако все пак откриеш нещо.
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот mandragorko » 21 Яну 2008, 19:23

обяснете повече за дамата,какъв й е случая,че издирвате така яростно:)
Предай нататък....
Аватар
mandragorko
MagicGateBg Фен

Мнениеот cant_smile » 21 Яну 2008, 19:50

Ами имам доста оскъдна информация,за жалост.Жената е авторка на трудове,във връзка с изкуството и театрите на паметта.Не разбрах много,но в бележките на една друга книга пишеше,че като смисъл книгата(ите) й са свързани(а) със разбиранията на Джордано Бруно,Раймонд Лулий и Джулио Камило.Съжалявам,нямам повече информация,но това,което прочетох наистина ме заинтригува.
I was born in hell
Аватар
cant_smile
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот EliKarim » 21 Яну 2008, 20:33

Не си обеснявам защо трудовете и не са стигнали до наши книжарници, читални и т.н. Все пак Франсис Йейтс е била дори преподавател. До колкото знам това, което е писала е по-скоро "книга-сборник". Според някои е участник в тайно окултно общество. Сочена е за експерт по окултизма и херметизма през Ренесанса. Незнам защо попадам на информация за различни години за смъртта и. Тя пише за комбинациите между планети, цифри, талисмани със сложни магически изчисления, събира трудове на различни окултисти. Филосовски тълкува възможносттие на паметта. Открила съм само това, но бих предпочела удоволствието от хартиените страници.

http://ariom.ru/forum/t5570.html&sid=ed ... c3844c2c74
Аватар
EliKarim
Модератор

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор