огледало на ума

Всяка друга магия, която не се вписва в останалите категории - Висша магия, Шаманизъм, Хрономагия, Древна Магия... всичко, за което се досетите. Тук можете да пишете за нови магически системи, вашите магически идеи.

Мнениеот avanabil » 29 Яну 2008, 22:14

Огледало на ума

Изображение

Този ритуал носи гладкост на мисълта, речта и писането. Подобрява концентрацията на вниманието и паметта, усъвършенства творческото писане и красноречието. Полезен е при подготовката за изпити, но трябва да го изпълните преди да се заемете с ученето и преговора на материала, а не в деня преди изпита. Призованият ангел за тази магия, Рафаел, ангелът на Меркурий, шлифова съзнанието, помагайки ви да развиете умствените си способности. Ритуала се изпълнява в сряда и се повтаря всяка следваща сряда, докато конкретното умение бъде формирано.
За магията са необходими единствено квадратен лист жълта хартия и черно мастило. Не са необходими свещи, инвокации, благовония и др. Квадратът просто се начертава и се държи в калъфката на възглавницата или под дюшека. Когато се явите на изпит трябва задължително да носите квадрата със себе си и непосредствено преди изпита трябва да докоснете с квадрата челото си. Това е всичко. :)
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот Arhimikus » 30 Яну 2008, 13:27

Използвал съм това няколко пъти, докато бях в средното училище. Има много добър ефект! Аванабил, виждам, че си започнала много хубави теми. Браво :)
"Човече, опознай себе си!"
Аватар
Arhimikus
Модератор

Мнениеот avanabil » 30 Яну 2008, 13:33

Arhimikus написа:Използвал съм това няколко пъти, докато бях в средното училище. Има много добър ефект! Аванабил, виждам, че си започнала много хубави теми. Браво :)

Благодаря за подкрепата! :) Виждам, че темата за ангелската магия е слабо застъпена тук и смятам да поработя в тази насока. Поетапно.
Колкото до тази магия - аз я използвах, защото в работата си се нуждаех от подходящ стил и начин на изразяване, а също и красноречие пред аудитория - Наистина се оказа много, много ефикасен метод, който продължава действието си и до днес. :)
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот serafin » 30 Яну 2008, 14:01

Браво браво чудесен ритуал ще ми е много от полза мерси много. :)
We all need freedom to be powerful
Аватар
serafin
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ilusia » 30 Яну 2008, 16:09

Я кво си имаме тука :mrgreen:
Кой е в сесия ?
М сега сериозно....
ако го направиш днес а изпита е след 2 дни има ли ефект ?
Впрочем аз си залагам на добрият стар метод - кафе , цигари , китеник и лекции :) :) НЕвероятна магия ви казвам ... само 6 ци изкарвам с нея до сега... Мани да не се самоурочасам нещо ( плюх си в пазвата ) :mrgreen:
Та сериозно , има ли опасност , ако учиш за няколко изпита на веднъж нещата да се смесят в главата и да стане голяма каша :?
Не , че ми е много зор да изкарам над 4 ката , която знам , че ще получа , но идеята за стипендия много ме блазни ...
Малко ще нагарчам с цвят на кръв
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот Arhimikus » 30 Яну 2008, 16:25

Ми маце, трябва да се направи поне една седмица преди изпитите. Направи си го днес, дано имаш късмет. Прави си го всяка сряда до края на сесията и после идваш и ни давиш в бира :)
Аватар
Arhimikus
Модератор

Мнениеот ilusia » 30 Яну 2008, 16:54

:mrgreen:абе бирите да са ти проблема на тебе , не море , океан ще ти направя
М добре... искам да питам и друго , поради липса на жълта хартия , може ли бяла да се оцвети плътно със жълт маркер ( тези фосфорните) или пък фулмастер или молив ?
А Галина ще ми обясни в морето от бира как се пише фулмастер
:mrgreen:
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот Arhimikus » 30 Яну 2008, 18:05

Ако не ти не самира под ръка гланцово блокче, айде, от ангелите да мине - оцвети си едно листче в жълто :mrgreen: Жълтият цвят нали знаеш какво символизира - въздуха. А въздуха какво символизира - ума. Така че, важна е идеята. Късмет и ... да ти върви по магия :mrgreen: icon_occasion
Аватар
Arhimikus
Модератор

Мнениеот avanabil » 30 Яну 2008, 21:26

Arhimikus написа:Ако не ти не самира под ръка гланцово блокче, айде, от ангелите да мине - оцвети си едно листче в жълто :mrgreen: Жълтият цвят нали знаеш какво символизира - въздуха. А въздуха какво символизира - ума. Така че, важна е идеята. Късмет и ... да ти върви по магия :mrgreen: icon_occasion

Да си призная честно и аз първия път нямах хартия в този цвят и се наложи да оцветявам :)/, но направих оцветяването и от двете страни... Все пак това беше във време, когато цветните хартии бяха ограничен артикул в книжарниците. Сега такъв проблем не съществува. Другото: този талисман повлиява особено добре концентрацията и вниманието - това означава, че е подходящ и за повече изпити, а не само за един. Важен е процеса върху който въздейства, а не толкова конкретния изпит.
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот avanabil » 31 Яну 2008, 09:09

ilusia написа:Ясно. Ще се чака тогава :)
Благодаря и извинявам се за леко слабоумните въпроси , но тия дето ме познават , знаят , че понякога изперквам и става " не съм от тука и съм за малко" :mrgreen:

Не се притеснявай да питаш. Сигурна съм, че ако го използваш, ще останеш доволна. Успех. :)
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот ilusia » 06 Фев 2008, 09:07

Направих го, изтерикатих се и си намерих от тия квадратните малки жълти листчета у дома, дето са за бележки, лепящи се :)
Черното мастило е леко като фулмастер, та с малко дебел писец, формите станаха съвсем леко криви...Да видим :)
А през тва време психолингвистиката зове :mrgreen:
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот avanabil » 06 Фев 2008, 09:59

ilusia написа:Направих го, изтерикатих се и си намерих от тия квадратните малки жълти листчета у дома, дето са за бележки, лепящи се :)
Черното мастило е леко като фулмастер, та с малко дебел писец, формите станаха съвсем леко криви...Да видим :)
А през тва време психолингвистиката зове :mrgreen:

Важното е, че се е получило. И безпрепятствена психолингвистика :)
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот hoodoo007 » 13 Фев 2008, 21:43

Здравей Avanabil,

Бих желал да ти задам няколко въпроса относно "Огледало на ума":

Казваш, че ритуала се изпълнява в сряда и се повтаря всяка следваща сряда - какво имаш в предвид като казваш, че ритуала трябва да се повтори? Означава ли това, че всяка сряда квадрта трябва да се чертае наново? И ако да - какво трябва да направя със стария квадрат?

И още нещо - може ли да препоръчаш някакъв добър начин на съхранение на хартията в/уй която е начертан квадрата? Не е ли добре да се постави или опакова в нещо за да не се мачка, мокри и т..н.

Мерси
Аватар
hoodoo007
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ~Talyn~ » 14 Фев 2008, 10:01

аз съм доволен много благодаря наистина ми помага и вчера се сетих (в 23.31) че не съм го правил ! станах от леглото и веднага си го пречартах! още веднъж БЛАГОДАРЯ!

а според теб хоодоо007 какво означава да се повтори? разбира се на ново защото другия лист силата му вече е изчерпана (според мен)!
Всичко е просто!
Аватар
~Talyn~
MagicGateBg Приятел

Мнениеот archangel_metatron » 14 Фев 2008, 12:47

Пробвах огледалото още в първия момент в които темата беше започната и въпреки че вече бях в сесия имаше забележителен ефект. На пр. по предмети по които не бях и пипвал за изпитите имам 4-ки, по онези които само съм прехвърлил имам 5-ци, а по онези които малко или много съм чел имам 6-ци. Тъй че правете си изводите сами но наистина и аз бих искал да разбера какво се има под предвид на повторение на ритуала всяка сряда зашото аз и двата пути като съм го правил си ползвах един и същи квадрат и то дори не съм го и чертал а си до разпечатах на жълта хартия.
Cogito ergo summe
Аватар
archangel_metatron
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот hoodoo007 » 14 Фев 2008, 13:52

Радвам се, че има такива добри отзиви за този магически квадрат.

Въпросите, които сам задал по горе във форума мисля, че са необходими и имат за цел да помогнат на повече хора да се възползват от силата на квадрата.

Мисля, че Avanabil ще се съгласи с мен, че всеки магически предмет трябва да се третира по определен начин и в този смисъл според мен е добре да се учотни какво трябва да се прави с квадратите, които са начертани през предишните седмици (изгарят ли се, запазват ли се някаде...?). Но за да избегнем многожесто въпроси мисля, че е най - удачно първо да се изясни въпроса с повторението на ритуала всяка следваща сряда.

Avanabil ще сме ти изключително признателни за всякакви допълнителна информация за "Огледало на ума"

Мерси icon_thanks :)
Аватар
hoodoo007
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот avanabil » 14 Фев 2008, 23:14

Аз също се радвам, че все повече от вас са усетили помощта на Рафаел. Това, че квадрата трябва да се изпълнява всяка следваща сряда означава, че трябва задължително да се чертае наново всеки път. Няма проблем, предполагам. Стария квадрат остава близо до нуждаещия се. Не представлява трудност и да се измисли място, в което да се съхранява и където да присъства неизменно през по-голямата част от деня. Наистина има момент, когато могат да се натрупат няколко такива квадрата - примерно четири или пет. Може да се съхраняват в специално направен жълт плик от плат или хартия.... Споделям това от опита на хора край мен, които постъпиха по този начин....Убедила съм се лично, че действието на този ритуал продължава извън времето и целта, за която се прави.... качествата се придобиват за твърде дълъг период от време, дори за постоянно. Най-удивителното в случая обаче е това, че се усеща стремеж към придобиването на все повече знания в конкретната област и търсенето на все повече начини за тяхното проявление на материално ниво.... Това обаче са само моите наблюдения върху хора, възползвали се от ритуала....
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот avanabil » 15 Фев 2008, 23:37

archangel_metatron написа:много благодаря за внесените разяснения по отнощение на повторението на квадрата но остават някои неясноти:
1- когато се понатрупад да кажем 10 квадрата какво да ги правим защото ако във времето се натрупад повечко тяхното съхранение става да кажем дискомфорт. с риск да прозвоча като идиот искам да попитам за една определена цел за която използваме квадрата тряба ли всяка сряда да си чертаем нов.
2- как стои вапроса с разпечатани квадрати директно върху жълта хартия, дали тяхното деистиве ще е същото както ако го начертаем.
и пак искам да се извиня за можеби глупавите вапроси
благодаря предварително

След време, когато се натрупат повече квадрати и прецениш, че не се нуждаеш от тях, е най-добре да ги изгориш - също в сряда, като отправиш благодарност към ангелсакта сила, която ти е помогнала.
Квадрата се чертае до момента, когато целта е постигната или са настъпили обстоятелствата, заради които се изпълнява ритуала. Мисля, че няколко квадрата /4-5 примерно/ по време на сесията са достатъчни. :) Зависи как го чувстваш.
Принтирана версия: Би следвало да няма проблем, но все пак е добре да вложиш по някакъв начин част от себе си в ритуала - примерно като преповториш символите отгоре, върху копието :)) Не мисля, че са чак толкова неразбираеми или пък трудни за възпроизвеждане
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот jedimental » 24 Мар 2008, 09:38

Здравеите, аз също си направих този ритуал(лист) и незнам как, но подейства.Не точно в описания смисъл, но подейства.Накара ме да си зубря уроците по история до 4 през нощта(нещо, което никога на съм правил)!
Аватар
jedimental

Мнениеот avanabil » 24 Мар 2008, 10:24

jedimental написа:Здравеите, аз също си направих този ритуал(лист) и незнам как, но подейства.Не точно в описания смисъл, но подейства.Накара ме да си зубря уроците по история до 4 през нощта(нещо, което никога на съм правил)!

Много се радвам за теб. Както вече нееднократно обясних, този ритуал има способността да организира паметта и умствените способности по някакав идеален за всеки човек начин. Това, което си забелязал, е само един от възможните ефекти. Ако имаш време да го направиш още няколко пъти, сигурно ще усетиш още повече. Успех :)
Аватар
avanabil
Модератор

Следваща

Назад към Магия

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор