От Къде да започна

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Мнениеот avanabil » 31 Яну 2008, 14:12

mandragorko написа:предлагам всеки от нас да направи списък със стъпките в намиране на пътя...медитации,книги,личен опит,форуми и прочее и да се направи така,че новонатреслите се да ходят направо в този специален сектор :) не е лоша идея,мисля или :)

Нали за това има сектор "Начинаещи"? Те /новодошлите/, така или иначе пак ще се движат като свободни електрони из форумите и ще се чудят къде да изплачат невръстните си любовни мъки, зарди които са се регистрирали. Уважавам всичко онова, което ги е принудило да се появят тук, но дори и да им се направи специална "учебна площадка", пак няма да се получи, докато те не преосмислят духовните си цели и търсения.
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот serafin » 31 Яну 2008, 15:39

avanabil много добре го каза напълно съм съгласен с теб.
We all need freedom to be powerful
Аватар
serafin
MagicGateBg Приятел

Мнениеот mandragorko » 31 Яну 2008, 21:25

avanabil: докато,те не преосмислят духовните си цели и търсения....-пубертетът не е причина,младите да не се опитат да мислят...като разумни същества...
"Начинаещи"-малко е странно...:)
Новодошлите,движещи се,като свободни електрони-Дали наистина,не трябва да се сложи луминисцентно осветление във Форума,за да се ориентирате по-лесно?Как мислите?:)
Предай нататък....
Аватар
mandragorko
MagicGateBg Фен

Мнениеот DarkAngel666 » 31 Яну 2008, 22:34

Къде пък я видя таз линия confused2 , тука само кръгове се виждат.
Иначе за линиите, представи си трабант и мазда. Малко включва и шосетата, евентуално и пешеходните пътеки, околовръстното и магистрала Тракия и магистрала Хемус. Което е стара оф-уайт традиция, характеризираща се с това, че е традиция от точно 2 минути.

Слава на правата крива линия.
Тук е място за много мъдра мисъл...
Аватар
DarkAngel666
MagicGateBg Приятел

Мнениеот mandragorko » 31 Яну 2008, 22:38

Тук е място за много мъдър отговор.....
Предай нататък....
Аватар
mandragorko
MagicGateBg Фен

Мнениеот DarkAngel666 » 31 Яну 2008, 22:42

Че давай го де, защо оставаш забравата да го обземе (между другото, това е чат и до два дена навярно ще е изтрито :mrgreen: ако ти се хаби време в писане, продължавай)

Temple of SPAM
SPAM the SPAM everywhere!
Калисти! ФНОРД
Аватар
DarkAngel666
MagicGateBg Приятел

Мнениеот avanabil » 31 Яну 2008, 23:12

DarkAngel666 написа:Че давай го де, защо оставаш забравата да го обземе (между другото, това е чат и до два дена навярно ще е изтрито :mrgreen: ако ти се хаби време в писане, продължавай)

Temple of SPAM
SPAM the SPAM everywhere!
Калисти! ФНОРД

Да, наистина се получи като чат, в който "не е наложително" да се израждат темите след първата си страница!
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот venus » 01 Фев 2008, 11:00

DarkAngel666 написа:В света на философията съществува следният термин: "Обоснови се". Има начало, Начало и разбира се НАЧАЛО, толкова еднакви и различни, колкото начало и начало могат да бъдат.

Не си падам по философията, защото там има много приказки и малко действия. Няма и какво да обосновавам - казах, че препоръчвам, въз основа на своя опит, не съм казала, че това е единственият правилен път - не е, разбира се.

Но ако погледнем този текст

Неподвижност
...Нагласете тялото в някаква удобна поза и се опитайте да останете в това положение колкото е възможно повече... петнадесет, преминете към регулиране на дишането....

Дишане
Останете неподвижни колкото е възможно и започнете съзнателно да правите дишането по-бавно и по-дълбоко. Когато може да правите това упражнение за тридесет минути, преминете към немислене.

Немислене
...Опитът да се направи това неизбежно разкрива ума като бушуваща буря от активност. И най-голямата решителност може да спечели едва няколко секунди умствена тишина, но дори това е цял триумф. Стремете се към пълна бдителност над възникването на мисли и се опитвайте да удължавате периода на пълен покой.

Магически трансове
Магията е наука и изкуство за причиняване на промяна, която става в съгласие с волята.

Концентрация върху звук
Онази част на ума в която възникват словесните мисли, се превежда под магически контрол чрез концентрация върху мислени представени звуци. ...

За какво става дума? Неподвижност, дишане и немислене = медитация. Друг е въпросът, че децата като пожелаят да станат магьосници, в бързината си пропускат пъвите точки, защото е много по-интересно да се концентрираш върху звук и картинка, отколкото да не мислиш. Магически транс звучи къде-къде по-магически...

Лично аз смятам, че който не е овладял собствените си мисли и емоции, е обречен на провал... но това пак си е мое мнение, базирано на моя опит.

Мъдър човек е казал "Бързай бавно".
Аватар
venus
Модератор

Мнениеот DarkAngel666 » 01 Фев 2008, 12:02

venus написа:За какво става дума? Неподвижност, дишане и немислене = медитация. Друг е въпросът, че децата като пожелаят да станат магьосници, в бързината си пропускат първите точки, защото е много по-интересно да се концентрираш върху звук и картинка, отколкото да не мислиш. Магически транс звучи къде-къде по-магически...

Неподвижност, дишане и немислене (тук специално се пише слято) трябва да се практикуват както комбинирани, така и поотделно, нормалната медитация не го описва, а и има многобройни описания на термина "медитация" като човешко явление. Точките от МММ се правят независимо една от друга ВСЕКИ ДЕН в срок от половин - една година (относително и зависи от много обстоятелства). Също така ...звучащият толкова магически... магически транс може да бъде постигнат по много начини, освен медитация.
--------

venus написа:Не си падам по философията, защото там има много приказки и малко действия. Няма и какво да обосновавам - казах, че препоръчвам, въз основа на своя опит, не съм казала, че това е единственият правилен път - не е, разбира се.

Странно, мистицизма май отговаря на същите определения. Напомня ми една публикация за типичния български кастанедианец, точно в дир.бг (между редовете... между редовете...) (скритото нескрито послание).

Temple of phpbb and iphp mysticism
ASP is dead, long live Apache (linux product)
Hail the JavaScript
Аватар
DarkAngel666
MagicGateBg Приятел

Мнениеот venus » 01 Фев 2008, 12:33

DarkAngel666,
дълбоко съм убедена, че точките от МММ са само един от възможните пътища. Лично аз съм вървяла по друг път, стигнала съм до някакви свои разбирания за нещата и от тази позиция виждам, че в крайна сметка става въпрос за едно и също нещо. Рецепти има много и различни, за всекиго по нещо. Но състоянието, което целим да достигнем, в крайна сметка е едно и също.

Съгласна съм, че има много видове медитация, но общо взето повечето източници са единодушни в определението си. Пред тези упражнения, които казваш, че се правят и комбинирано, и независимо, аз лично бих предпочела друга система мисловни упражнения, които са много по-комплексни и с много бърз ефект - реално за 2-3 седмици започват да се проявяват чисто практически резултати.

От там нататък, всеки е свободен да избира това, което усеща най-близко до себе си, да се вслушва в съветите на онези, на които се доверява и т.н.

Последният абзац от мнението ти не разбрах, типичните и нетипичните български кастанедианци никак не ме интересуват, нямам нищо общо с тях и не разбирам за какво говориш.
Аватар
venus
Модератор

Мнениеот DarkAngel666 » 01 Фев 2008, 22:31

venus написа:Последният абзац от мнението ти не разбрах, типичните и нетипичните български кастанедианци никак не ме интересуват, нямам нищо общо с тях и не разбирам за какво говориш.

Шанс :mrgreen: , не всичко което лети се яде.
Аватар
DarkAngel666
MagicGateBg Приятел

Мнениеот mandragorko » 01 Фев 2008, 22:38

...но храним се с всичко,което не ни убива....
Предай нататък....
Аватар
mandragorko
MagicGateBg Фен

Мнениеот DarkAngel666 » 01 Фев 2008, 22:46

Явно не си фен на Танатос. Има различни възприятия на "убиването", "смъртта" и всичко останало, що може да чурулика във водната шир. Create, Destroy, Enjoy - ио киа (най- вероятно).

ПС: Следващият път не си прави труда да напишеш най- мъдрото нещо, а вместо това напиши най- голямата глупост. Ако не ти направи впечатление, значи имаме напредък (можеш да го впишеш като непривързаност). А ако наистина звучи глупаво, би било вдъхновено от свещената Дискордия (която всъщност не е чак толкова свещена, просто на някои хора им писна от другите религии и създадоха пародия на религия).

Undiscovering Thanateros Зигмунд Фройд®
Аватар
DarkAngel666
MagicGateBg Приятел

Мнениеот mandragorko » 01 Фев 2008, 22:51

....хаос магия?
Предай нататък....
Аватар
mandragorko
MagicGateBg Фен

Мнениеот venus » 02 Фев 2008, 08:27

Ако не можете да обясните нещо на едно дете на 6 години, то това значи, че вие въобще нямате понятие какво означава това нещо.
Алберт Айнщайн
Аватар
venus
Модератор

Предишна

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор