DarkAngel666 , какво точно да докажа и систематизирам ? - процеса помъдряване или връзката АЗ - ДУША ?
-> относно първото ( процела помъдряване ) - погледни във философията на повечето източни култури и вярвание , проблема се разглежда изключително колоритно , не е казано направо 1+2=3 но чрез процеса мислене , се стига до самоактуализация , което води и до осъзнатостта , един процес на надграждане , който според източните култури се проявява най-добре чрез съзидеанието ...
-> относно второто ( връзката АЗ - ДУША ) - преди мен хората са го систематизирали и доказали , като тази система е основоположен елемент в психологията , превърнал се с течение на времето в постулат ... А за постулатите има де истини - 1) те са за да се разчупват , но и 2) те не се нуждаят от доказване тъй като се приемат за верни .... ;)
" Душата е илюзия " , само по себе си това е вярно , тъй като всичко е илюзия , абстракция . Самият аз неведнъж съм го казвал ... НО последвано от ... " Всичко е АЗ-ове " , вече придобива друг смисъл , уточнен и изяснен в предния пост и обобщен в предходните мнения ....
А че действат и двете - така е , няма нищо лошо в това , всичко е абстракция ... , но все пак премайки за верен постулата , че едното е проекция на другото и че двете са зависими едно от друго в същото време , то тогава е нелогично да действат в противоположни насочености тъй като ще се унищожат взаимно , а човека е така устроен , че освен на физическо , а и на психично ниво не му е присъщо да се унищожава - ИНСТИНКТИ ...
с уважение : МрФауст
П.С. За допълнителни дискусии предлагам ти да минем на лична , тъй като се отдалечаваме малко по-мало от изначалната насоченост на темата