омагиосан ли съм или не

Тук можете за пишете за Ваш проблем или случай, за който искате да Ви се помогне.

Модератор: Nemezius

Мнениеот Black Beauty » 04 Мар 2008, 21:01

Относно търсенето на вина в някого или нещо - абсолютно съм съгласна. Наскоро смених работата си - на предишното място, където работих цели 3 години, имаше една колежка. Сега, действително, не съм усетила физически симптоми, освен, че всяка сутрин, когато отивах към офиса, усещах чувство на гадене и отвращение в продължение на всички тези години. Това, обаче го отдавам на нежеланието да бъда в екип точно с тази колежка, която бе абсолютен дразнител, манипулатор и с поведенчески прояви на сърдито дете, на което му отказват бонбон в магазина. Самата тя имаше особен поглед. Много особени очи, опипващи, втренчени. Отпървом си мислех за магия, после се отказах, реших, че просто не търпи конкуренция и дотолкова силно е желанието й да доминира, че сякаш волята й предизвикваше физически реакции у мен. В действителност заради нея напуснаха към 3-4 души преди мен - дотолкова неприятен характер бе тя. Накрая заключих, че сигурно е енергиен вампир - в дните на почивка далеч от нея, се чувствах идеално. В крайна сметка не издържах, реших тотално да сменя обстановката и напуснах. Оттогава нещата за мен се подобряват. Един ден я обвиних пред моята леля, казвайки, че момичето е лошо, сигурно урочасва и т.н. Леля ми просто каза това, което и Венера писа: "Моето момиче, не търси вина в другите хора за това, което ти се случва! По-добре направи така, че животът ти да се подреди според желанията, не мисли лошо, за да не сториш това, което и друг не може да ти причини." От онзи ден се чувствам друг човек, тогава обърнах внимание на хората около мен, на близките и приятелите си и осъзнах, че колкото по-големи егоисти сме, толкова и светът е по-голям егоист към нас. Така че, нека не си втълпяваме, че сме омагьосани, за да не си вредим. Истинската магия, проклятието... няма как да ги пропуснем, тогава бихме били сигурни, а нямаше да се питаме постоянно кой и кога ни е направил заклинание.
The Beauty is everywhere. Just notice it.
Аватар
Black Beauty
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот mandragorko » 04 Мар 2008, 21:37

...направо съм очарован от това,което чета...най-накрая нещата по темата започват да стават сериозни!!
...Black Beauty,това,което си написала е абсолютно вярно,като начин на поведение и мисли...човек сам си гради пътя,по който върви...положителната настройка върши чудеса...както всеки един от вас,аз съсщо изпадам в негативни състояния и дали на случайност или нещо свише,но и една дума ми е давала тласък,даден проблем/тревога да намери своето разрешение,а колкото по-силно искаш нещо да се случи,толкова по-реално и истински силно е!
...за урочасването мога да твърдя,че е факт само тогава,когато сами разрешим да бъдем негови жертви...когато сме духовно слаби,емоционално нестабилни,физически рухнали...дори и тези,които твърдят,че не вярват в магията и нейните творения и проявления могат да бъдат жертви на негативността....всичко зависи от това,каква защита и настройка е изградена...
...дали някой е урочасан или омагьосан,може да се разбере само тогава,когато сме отключили каналите за връзка с фините вибрации и вълни-един здраво стъпил на земята и здравомислещ човек,с положителни емоции и нагласа за успех никога няма да бъдезасегнат от подобни неща...
...повечето неща,които наричаме "лоши очи",урочасване и прочее са всъщност скрити емоции,които сме активирали посредством отклика ни на дадена реплика,негативно отношение или несъобразяване с мнение(наше или на "противника")...в повечето случаа сами провокираме тези "твари" да ни тровят живота....мисли позитивно,мисли креативно,останалото е в ръцете свише...
Предай нататък....
Аватар
mandragorko
MagicGateBg Фен

Мнениеот Black Beauty » 04 Мар 2008, 22:30

Мандрагорко, не бих могла да се изразя по-добре от теб - точно това е, което чувствам, или по-скоро чувствах. Сега просто си представям как около мен има защитно поле, как то блести ярко и отблъсква всичко негативно, като в същото време попива добрината и любовта, които го подхранват и карат да расте. Смятам, че този метод помага да изградим нещо като психическа преграда, ако смятаме, че сме уязвими за уроки, ако мислим, че точно сега сме отслабени и не можем да се борим. Представяйте си, виждайте, как хармонията със собственото аз отблъсква чуждата намеса, хорското мнение и неприятните случки! Позитивизъм и само позитивизъм! :P icon_flowerface
Аватар
Black Beauty
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот avanabil » 04 Мар 2008, 22:47

Black Beauty написа:Мандрагорко, не бих могла да се изразя по-добре от теб - точно това е, което чувствам, или по-скоро чувствах. Сега просто си представям как около мен има защитно поле, как то блести ярко и отблъсква всичко негативно, като в същото време попива добрината и любовта, които го подхранват и карат да расте. Смятам, че този метод помага да изградим нещо като психическа преграда, ако смятаме, че сме уязвими за уроки, ако мислим, че точно сега сме отслабени и не можем да се борим. Представяйте си, виждайте, как хармонията със собственото аз отблъсква чуждата намеса, хорското мнение и неприятните случки! Позитивизъм и само позитивизъм! :P icon_flowerface

Да, така е! :) Казвам го, защото имах същия проблем - озлобени и настървени колеги, които буквално изсмукваха доброто настроение на всички за седмици напред. Поработих малко повече над психическата си самозащита и резултата не закъсня. А най-важното е, че започнаха да ми стават дори симпатични. Те пък от своя страна, вероятно усещаха нещо и никога повече не си позволиха да ме засегнат по какъвто и да било повод.
И все повече съм убедена, че в такива случаи става въпрос за нарушен енергиен обмен, но за това са отговорни и двете страни, а не само тази, която автоматично се възприема като злонамерена и недружелюбна.... Твърде е примитивно да се разсъждава по този начин :))
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот Black Beauty » 04 Мар 2008, 22:51

Аванабил е права. Сега бившите колеги са тези, които се сещат за мен и ме търсят, за да се събираме и излизаме. Промениш ли отношението си към нещата, те няма да закъснеят и ще ти върнат жеста. Онези малки нещица, които ни довеждат до лудост, диви подозрения и упреци към всички. Просто трябва да си казваме колко незначителни са ядовете. Неслучайно старите хора казват "бели кахъри", т.е. такива, които са нищо на фона на истинското нещастие!
Аватар
Black Beauty
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот avanabil » 04 Мар 2008, 22:52

И освен позитивизма, към който призовавате всички:
Любов и Снизхождение!!!
Универсални средства за обезоръжаване, каквото и да означава това :)
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот mandragorko » 05 Мар 2008, 10:23

avanabil написа:И освен позитивизма, към който призовавате всички:
Любов и Снизхождение!!!

..мила,за любовта си права,но ако си спомняш,снизжхождението е проява на Его,а всичко,което не е Его,е любов,нека само тя играе на дансинга...дори сама,тя е достатъчно силна...
Предай нататък....
Аватар
mandragorko
MagicGateBg Фен

Мнениеот avanabil » 05 Мар 2008, 10:30

mandragorko написа:
avanabil написа:И освен позитивизма, към който призовавате всички:
Любов и Снизхождение!!!

..мила,за любовта си права,но ако си спомняш,снизжхождението е проява на Его,а всичко,което не е Его,е любов,нека само тя играе на дансинга...дори сама,тя е достатъчно силна...

Да, проява е на Его-то, не отричам. Но аз имам предвид един частен случай, когато е желателно да проявиш снизхождение към тези емоционално объркани души, вместо да реагираш с гняв, раздразнение и осъждане. Снизхождение - в смисъл на търпимост и разбиране към мотивите, които ги принуждават да възприемат подобно поведение. Това е нещо, което се случва по пътя на Любовта, нали? :)
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот venus » 05 Мар 2008, 11:13

Аз разглеждам енергийните вампири като болни хора. Имам си двама енергийни вампири от близкото обкръжение, много близки хора, които не мога да игнорирам, и покрай тях доста съм мислила по тези въпроси. Те не са лоши хора, дори напротив - просто не умеят да балансират енергията си, губят я в безмислени емоции - агресия, недоволство. Дълго време ми трябваше да осъзная какво точно се случва. Инстинктивно съм го усещала през цялото време, в един момент го осъзнах и тъй като ги познавам много добре, вече зная кога и какво да очаквам. Ако моето енергийно ниво е добро, правя им енергиен подарък до степен, до която аз преценя, че няма да ми навреди. Ако самата аз не се чувствам добре, просто прекратявам контакта с тях или ги игнорирам. В повечето случаи това помага, ако човек не се поддаде. Защото те не се отказват лесно.

Покрай тях осъзнах и друго - че всички в определени моменти реагираме като енергийни вампири. Всеки път, когато хванем телефона, за да се жалваме на някой, който няма нищо общо с разрешението на нашите проблеми, правим това - черпим енергия от него. Когато аз съм в такова положение, вече просто предупреждавам другия човек (обикновено близък), че в момента не се чувствам добре и се възползвам от него и в повечето случаи получавам и разбиране, и помощ, без да вредя и на него - получава се известно балансиране. Затова и като не се чувствам добре, предпочитам да не общувам с никой, скривам се (за което често ми се сърдят, но знам, че така е по-добре за всички ни).

Взаимодействаме си на енергийно ниво, получаваме енергия, отдаваме енергия - за щастие или нещастие. Във всяко междуличностно отношение може да бъде открит момент на вампиризъм - дали имаме нужда да поплачем на нечие рамо или предлагаме нашето на някого... Вампиризмът може да бъде проблем само при преминаване на границата на нормата - има хора, за които това е основен метод на "зареждане", но те не се чак толкова много и интуитивно биват отбягвани от останалите.

Не бива да забравяме обаче, че енергийните вампири са хора, които имат проблеми. И още, че те действат като такива не винаги, а в определни ситуации. Ако някой се подхлъзне на леда, няма да се замислим дали да му подадем ръка, нали? Не мисля, че има принципна разлика. Не е проблем да направиш на някой "енергиен подарък", когато можеш да си го позволиш. Безмислено е да го направиш без да обсъдиш с човека твоето отношение към нещата - повечето от тези хора изобщо не си дават сметка какво правят и защо. Поне моето отношение към тези хора е като към болни. Не можем да искаме от човек със счупена ръка да свири на пиано.. но можем да му предложим помощта си докато оздравее и да му дадем шанс да свири отново. Разбира се, това е въпрос на личен избор. Но ако действаме осъзнато, енергийните вампири не представляват сериозна заплаха за нас - знаем, че ги има, усещаме ги и решаваме как да действаме във всеки конкретен момент. Изключително малко са онези, които го правят преднамерено и съзнателно и поне моят опит говори, че това са хора на високо интелектуално и психично ниво - аз ги наричам осъзнати манипулатори (без да претендирам за прецизно определение). Спрямо тях помага само безкомпромисност и пълно игнориране.

Ето тук една хубава класификация на вампирите
Аватар
venus
Модератор

Мнениеот Black Beauty » 05 Мар 2008, 22:08

Аз разпознах в лицето на моята колежка порода номер 10 - работохоликът. За нея другите нямат личен живот, те следва да са отдадени на работата. Идва първа и си тръгва последна от работа, като същевременно на другия ден отново е надянала маската на блестяща дама, умна, интелигентна. Има мнение за всичко. То е единственото, което следва да се кредитира и е значимо. Стреми се да бъде лидер на групата. Винаги защитава своята група пред чужди хора, като същевременно насаме ще насмете "виновника" за нула време. Пример е за всички. Усмихва се насила и го прави толкова изкуствено, че чак плаши и ти се иска да си теглиш ножа. Ласкае те, когато следваш и те ругае, когато проявиш индивидуалност. Следва строги вътрешни правила и принципи, може да се изяви като дълбоко морална личност, чувстваш се виновен, незаслужил, част от нищото. Виновен си, че закъсняваш, че отиваш на обяд, докато тя е в среща с клиенти и работи. Виновен си, че си весел и спокоен, отправят се упреци и в тази насока. Виновен си, че говориш с любимия по телефона и правиш планове. Виновен си, че дишаш.
Ето, това е то, малка част от порода 10 - сигурна съм, че е често срещана. Fight! protest
Аватар
Black Beauty
MagicGateBg Наблюдател

Предишна

Назад към Молба за помощ

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор