малко помощ

Тук можете за пишете за Ваш проблем или случай, за който искате да Ви се помогне.

Модератор: Nemezius

Назад към Молба за помощ

Мнениеот Aurora » 17 Мар 2008, 05:30

Здравейте хора,
Обръщам се към вас със следния проблем: от няколко години всичко с което се захвана върви на долу.Няма значение дали е работа, училище, връзки или отношения със семейството ми.Просто всякаш някакава сила не ми позволява да вървя напред и ме дърпа към дъното. Опитвала съм какво ли не - без резултат.Единственото което не се получи беше да разберат дали има нещо направено и съответно да бъде отстранено. Приятелчето с което преди години практикувахме заедно каза, че съм с прекалено силно поле за да установи каквото и да е.
Ако някой може да ми даде съвет какво да направя ще съм много благодарна.
Извинявам се предварително ако има такава тема
Аватар
Aurora

Мнениеот mavara » 17 Мар 2008, 06:20

Не съм специалист, но ако се съди по това, което казваш не е задължително някой да е винивен. Може би си се настройвала, че всичко ще се провали и наистина е ставало така. Утвържденията и мислите са много силно нещо и аз горестно ти препоръчвам да прочетеш "Подсъзнанието може всичко" от Джон Кехоу.Невероятна книга и съм сигурен, че ще ти свърши работе, а принципите вътре няма да ти изискват друго освен да мислиш и вярваш. Успех!
Шларла будиста нагени Иолан!
Аватар
mavara
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ultramarin » 17 Мар 2008, 10:32

както каза един съфорумец - ефекта на пеперудата е налице... може би! Мислиш си нещо и то става защото си го мислиш - настроил си се да очакваш срив и той идва - каквото очакващият(в теб) очаква, правещият(пак в теб) ще (си) направи... Теоретично, колко си "по-силен", толкова по-сдобре трябва да вървят нещата, но Сила не значи силно поле, а значи Умение да контролираш полето си, без значение слабо или силно е то. А колкото е повече енригаята, толкова по-трудно се овлядава. Доказва се нагледно с първата срещанала се по пътя река-поточе-порой-... аналогията е очивидна. Съответно едно силно наситено с енергия поле ще ти прави проблеми, щото ще има много енергия, а то няма да си в състояние да я владееш, ето ти втора причина... разбира се, само с това което си казал, горното е само предположение - дай повече инфо и ще ти бъде даден по-точен анализ

Как стоят нещата след един прост анализ - щом нещо не върви, значи действаш по грешния начин, зтначи правин нещо не както трябва! Извод - промени метода на действия, промени начина по който ползваш инструментите си...

Инструментите биват два вида - материални и идеални. Към първия вид спъдат, отверки, лостове, дрехи, пари, грим, всичко което ползвами за да окажем ефект, било промяна или само впечатление в околиня свят. Къв идеалните спадат идеите, начина на мислене(причинно-следствен, дедуктивен, индуктивен, феноменален, функционелен, обектно-релационен,...), гледната точка към света и други подобни.

Анализирай проблемите си, като направиш списък с тях и после срещу всеки проблем напишеш негови характеристики. Сега на тези характеристики намери отражение в себе си и... и би трябвало да ти стане ясно какво да поправиш в себе си, за да се промени света ти(света около теб). Законите на които това се подчинавя са прости:
- нещата които правиш правилно, които обичаш, харесваш, можеш те заобикалят плътно на първи слой
- нещата които правиш неправилно или не умееш още или просто са ти неприятни, те заобикалят плътно на втори слой около първия
- и двата вида се опитват да ти въздействат, които надделяват - те определят живота ти.
- ти нямаш власт да избираш кои неща да те заобикалят, можеш само да отдалечиш едни от себе си и да приближиш други, като така ще ги срещаш по-рядко или по-често
- можеш също да направиш така че нещата които не умееш, да изучиш, в които трешиш да се поправиш, които на харесваш да заобичаш... и така да промениш качесттвото на живота си.
(по материали от Тантра)

в суфизма има също свързана с проблема ти, идея:
отношението към самите нас определя отношението към света ни и обратно... ако повредиш нещо в отношението към себе си, в начина по който сам себе си третираш, окачествяваш, даже само осъзнаваш - то автоматично повреждаш и нещо в отношенията си със света, и така сам си среваш живота индиректно(в повечето пъти без да си разбрал) Счита се, че разните там уроки, проклятия и други червейчета могат да ни влияят само чрез такива Повреди, които сме си причинили и да ни причиняват вече отвън други такива... съответно ако поправиш отношението към себе си: веднъж поправяш собствените си "надробени попари", втори път оправяш чуждите въздействия като им резваш кранчето...
Аватар
ultramarin
Модератор

Мнениеот Aurora » 17 Мар 2008, 17:14

Може би и 2-та сте прави. Като се замисля сериозно всичко започна след като промених възгледите си за живота( по др начин казано - след като порастнах). Не съм опитала единствено да се оставя отново "по течението".
Благодаря ви за съветите... надявам се да помогнат
Аватар
Aurora

Мнениеот mandragorko » 17 Мар 2008, 19:23

...по течението е като да си наркоман....едно леко,безметежно,а после големият финал...

...(д)ефектите винаги са на лицето...на живота...оле,ужас...
...пеперудите са само силволно изображение на силата и проявленията й...
...маникюр и face/body/mind/soul lifting и нещата,току са обзавели едно прекрасно местенце в хаоса...
...смесването на ритуали и магии до какво води,създва ли се удвояване на силите...
Предай нататък....
Аватар
mandragorko
MagicGateBg Фен

Мнениеот n0angel0s » 18 Мар 2008, 07:08

ultramarin, не ти прочетох цялостно поста, но метода, който си предложил е много полезен..

Другото, което бих предложила на Аурора, е да мисли малко по-позитивно на нещата, защото ако е с постоянно мнение, че всичко, което пипне ще се провали.. еми то ще стане!
Един вид тя си самовнушава, колко е зле положението и.. и подсъзнателно създава нещо като програма за унищожение на самата себе си..
Аурора, намирай красивото в малките неща, не позволявай негативното да надделее над теб и винаги гледай на нещата от добрата им страна. Може би случея при теб всичко е на самовнушение "колко съм зле, а как всяко нещо, което пипна се руши." Забрави тези думи! Допусни красивото до себе си..
Аватар
n0angel0s
MagicGateBg Приятел

Назад към Молба за помощ

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор