Концентрация

Всеки, който за първи път се сблъсква с Oкултното знание и Mагическите практики, да пише само в тази част на форума!

Модератор: Cath

Назад към За Начинаещи

Мнениеот ExalTeD_0ne » 28 Окт 2007, 17:10

Имам следния проблем:
Когато започна да медитирам или изчиствам съзнанието си от мисли които не ми трябват..обикновенно това става лесно но понякога в главата ми се появява музика я от някоя игра която съм играл я от някой филм който съм гледал на скоро и просто не мога да я претапя или премахна от съзнанието си а когато се съсредоточа изцяло върху заглушаването й и насоча всичката си мисъл единствено и само върху тази цел тя(музиката)...изчезва,за 1-2 секунди най-много и се появява отново от началото тиха...а после става достатъчно силна за да ми пречи да мисля.
Много е неприятно и много дразнещо :( .( всеки съвет или препоръка ще бъдат много оценени.Благодаря.
Аватар
ExalTeD_0ne
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот nightwalker » 28 Окт 2007, 18:00

8) Колкото повече се бориш да заглушиш музиката, толкова по-трудно ще ти отдава това...Като се фиксираш върху нещо, ти го зареждаш с енергия. Не се бори с това, което се появява в главата ти, опитай се да го излъжеш или просто го остави да отшуми.
Ако се опиташ да се концентрираш върху музиката например, вместо да я заглушаваш, тя ще ти помогне да спреш всички останали мисли и образи. Концемтрацията върху звук е често използвана техника за блокиране на диалога.
Ave Caesar! Morituri te salutant!
Аватар
nightwalker
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ExalTeD_0ne » 28 Окт 2007, 18:28

Съветите ти ми навяха някои идеи които може да се окажат успешни.Благодаря за бързия и точен одговор. :)
Бил,Съм Бил Пил...Да..Да
Аватар
ExalTeD_0ne
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот B-L-O-T » 28 Окт 2007, 23:12

Проблема е че си активен още . Не можеш да медитираш умът ти е активен . Тогава ще се появяват всякакви дразнители защото ти ги предразполагаш . Аз казвам докато медитираш - опитай се да заспиш (но бъди в стойка която да не ти позволи това) .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот EliKarim » 01 Ное 2007, 18:57

Медитацията при всеки минава по различен начин. Особено важно е умението да се съсредоточаваш, да "изключваш" себе си от околните и да успяваш да усещаш себе си. Това е в основата на всяко окултно учение. От там нататък следват много упражнения и опити до достигане на положителен резултат.
Дълго време преди доста години, когато се учех...чувах музика, разсейвах се, получавах редица болки в главата, слепоочието и очите, чувах шепот, шум и забравях повече от столетник.... Нещата се учат с времето. Успех!
Аватар
EliKarim
Модератор

:}}

Мнениеот NEVIDIMIQ » 02 Фев 2008, 22:55

Случвало ми се е стотици пъти .. най-доброто решение и не само за музика ами за всяко действие е да го следваш а не да се опитваш да го спреш , бъди с него и то ще те предаде ;)
Аватар
NEVIDIMIQ
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Black » 30 Мар 2008, 06:32

Моят съвет би бил не да го спираш или следваш а да го насочваш ...
Тананикам си мелодия....немога да се концентрирам...Започвам от най-близкото до мелодията>от къде съм я прихванал>да,вярно...от онзи филм(игра,песен),ама той за какво се разправяше>дали ще има продължение>гледа ми се нещо подобно>кой филм да гледам,кой....
Ето например как несъм се концентрирал ,но съм насочил мислите си в друга посока и продължавам докато забравя за мелодията.След това е лесно.
Аватар
Black
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ПунТа » 04 Апр 2008, 14:11

Аз броя обратно на 100
100>99>98 и т.н
Или пък си пея това омммммммммм сещаш ли се?И така някак си се унасям и забравям за всичко след определено време без да се усетя.Все едно заспивам, но не съм заспал де.И докато медитирам съм със затворени очи.Повече ми помага да не се разсейвам :wink: не се опитвай да премахнеш мислите.Унеси се с тях и по този начин в един момент изключваш 8)
Аватар
ПунТа

Мнениеот ПунТа » 05 Апр 2008, 10:52

Намерих една статийка, която може би ще ти е от полза- http://www.istinsko.com/magic/2008-02-29-18-04-55/
Айде успех :)
Аватар
ПунТа

Назад към За Начинаещи

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор