Интересно ми е нещо.

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Назад към Въпроси

Мнениеот Enforcer » 07 Апр 2008, 22:32

При какви условия трябва да се случи смърта на човек за да стане вампир или зъл дух да кажем ? Има много народни предания за вампирите - предполага се, че са измислица, обаче.
Аватар
Enforcer
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Raya » 08 Апр 2008, 11:26

От народни вярвания знам, че ако след смъртта под ковчега мине котка или по време на самото погребение котка пресече пътя на шествието, то се вярва, че човека ще стане вампир. Също веднъж приятел ми разказва за починал човек в някакво родопско село, който след време се наложило да изровят ковчега и когато го отворили, човека бил напълно като след погребението си. Това се дължало на някакви вещества или екзими, не съм сигурна, които забавяли за дълго време разлагане.
Преданията са се създали от това, че едно време хората не са имали начин да проверяват правилно пулса на 'мъртвите' и когато човек бил с много слаб пулс след дълга болест или припадане, те го обявявали за мъртъв и набързо го погребвали. Съответно когато човека се събудел осъзнавал, че е в затворено пространство (ковчег) и започвал да вика за помощ и да драпе по ковчега, а хората, които чували това мислели, че се е събудил от смъртта си и се е превърнал в нещо неживо.
тра-ла-ла...
Аватар
Raya
Модератор

Мнениеот ivo333 » 08 Апр 2008, 11:54

Според това което аз знам, когато душата ти остане в материалния свят. Тогава трябва да се храни с кръв или с души на други хора, за да се задържи в измерението. Понякога дори може да вземе друго тяло (така нареченото обладаване за което имаше нещо наскоро по ТВ) Но ми изглежда прекалено фантастично, за да е истина.
Аватар
ivo333
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот wiesmann » 08 Апр 2008, 12:19

Enforcer написа:При какви условия трябва да се случи смърта на човек за да стане вампир или зъл дух да кажем ? Има много народни предания за вампирите - предполага се, че са измислица, обаче.

Единият вариант е чрез натрупана негативна карма,която не позволява на душата да премине в друг етап преди да се е пречистила.В този случай,душата рано или късно ще напусне нашия свят.Възможно е да се постигне това безсмъртие,по заобиколен начин,например "Даоистите",които намират начин да осъзнаят смърта и така,душата им не губи същноста си,също така, те спират кръговрата на преражданията и приемат първичната форма на душата.
Аватар
wiesmann
MagicGateBg Наблюдател

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор