Случва ми се нещо странно

Тук можете за пишете за Ваш проблем или случай, за който искате да Ви се помогне.

Модератор: Nemezius

Назад към Молба за помощ

Мнениеот firen » 08 Апр 2008, 19:13

Здравейте.
От два дни насам, на моменти за определен период - засичал съм най-малко за 30 минути, най-много за 2 часа ми се случва нещо странно.
Трудно е да го обясня с думи... все едно усещам нещата наполовина. В смисъл ако някой ме докосне, усещам, че ме докосват но наполовина. Правя това което е нужно, но без да го мисля... много е странно, може би ще ви звуча объркано докато четете това, но трудно ми е да обясня. Чувството е, че върша всички действия без да ги усещам... Усещам и някаква напрегнатост вътре в мен. Не ми е свободно, а все едно има нещо вътре в мен, в тялото ми.... Имате ли идея ? Питайте по-конкретно, ако не съм обяснил нещо както трябва и ако можете помогнете, защото не знам какво ми се случва и дали ще доведе до добро или лошо това.
Аватар
firen
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот firen » 08 Апр 2008, 19:17

Сега се сетих, че когато ми се случи отново това и имам свободно време, може да опитам да медитирам да изчистя съзнанието си. Ще кажа ако има някакъв ефект или резултат в последствие. Междувременно, ако можете ми помогнете. :?
Аватар
firen
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Arhimikus » 08 Апр 2008, 19:26

Пролетна умора примесена с разконцентрирано внимание, типично за везните през този период. Ще се оправиш, споко, няма да умреш от това :) Медитацията е добър избор. Вземи си почивка от работа :wink:
"Човече, опознай себе си!"
Аватар
Arhimikus
Модератор

Мнениеот firen » 08 Апр 2008, 19:45

Мерси! Дано да се окажеш прав... До сега не ми се е случвало подобно нещо и е леко странно... а почивка няма да стане да си там точно в момента :mrgreen: Ще трябва да разчитам на медитацията.
Аватар
firen
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот avanabil » 08 Апр 2008, 21:00

firen написа:Здравейте.
От два дни насам, на моменти за определен период - засичал съм най-малко за 30 минути, най-много за 2 часа ми се случва нещо странно.
Трудно е да го обясня с думи... все едно усещам нещата наполовина. В смисъл ако някой ме докосне, усещам, че ме докосват но наполовина. Правя това което е нужно, но без да го мисля... много е странно, може би ще ви звуча объркано докато четете това, но трудно ми е да обясня. Чувството е, че върша всички действия без да ги усещам... Усещам и някаква напрегнатост вътре в мен. Не ми е свободно, а все едно има нещо вътре в мен, в тялото ми.... Имате ли идея ? Питайте по-конкретно, ако не съм обяснил нещо както трябва и ако можете помогнете, защото не знам какво ми се случва и дали ще доведе до добро или лошо това.

Практикуваш ли някакви методи за освобождаване на съзнанието от енерго-информационни натрупвания? Понякога така се получава - започваш постепенно да се абстрахираш от ненужните програми, а тялото реагира на това по странен начин....по-скоро в реалността го усещаш така все едно не правиш нищо смислено, правиш нещата без желание, разконцентрираш се и се чувстваш като нулев фактор в средата, в която преди си се чувствал комфортно.... нещо подобно. Не зная дали така се чувстваш :) Понякога този процес протича напълно несъзнателно
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот Elementor » 08 Апр 2008, 21:18

При мен също се получи наскоро.... съзнанието ми реши да направи "пролетно чистене" .... Може би е същото и при теб .... може някой ритуал ( както казва avanabil ) да го е причинило. Съветвам те - остави тялото само да се справи .... може да отнеме месец, но ще се нормализира. Усещането след това е сякаш си бил задрямал години наред и сега си "буден"....
Rion is here!
Аватар
Elementor
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот firen » 08 Апр 2008, 21:34

Нещо подобно на това което avanabil описа, но мисля, че ще се справя сам. Като се замисля сега, трудно би могъл някой да ми помогне при положение, че не знам точно какво ми има :mrgreen: Мерси все пак, ако се усложни или поне разбера причината ще пиша отново. Благодаря ви за отзивчивостта! Оценявам го! :wink:
Аватар
firen
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот avanabil » 08 Апр 2008, 22:04

Добре, ще го обясня по друг начин - Понякога вършиш неща и изпълняваш "чужди програми", без да желаеш. Игнорираш твоето нежелание, но го изтласкваш някъде на заден план, където то обаче продължава да съществува под контрола на подсъзнанието - за съжаление по-мощния контрол, ако мога така да се изразя.
Идва момент, когато нежеланието да правиш нещо започва да отстъпва пред желанието да осмисляш реалността си с други занимания....Това са само невинни мисли, но така е само на пръв поглед....Именно те отключват този механизъм - започва подсъзнателно освобождаване от тези програми и стереотипи. В реалността се случват нещата, за които писах малко по-нагоре.
Ето един такъв пример от практиката: моя позната дълго време работеше в сфера, в която никога не я е привличала. Но беше доказан специалист и се издигна твърде високо в иерархията. Един прекрасен ден, тя забеляза, че от необходимия служител във всяка едно рискова ситуация, се превърна в незначителен фактор и то без видима причина....усещаше, че работи, както преди, но сякаш никой не го забелязва и оценява, както преди....Използва подобен на твоя израз - каза: "Сякаш работя недостатъчно и недовършено, въпреки, че не е така....сякаш никой вече не ме усеща..." В следствие започна да се подтиска, депресира, докато накрая не напусна и се установи, че просто нейното призвание е някъде другаде. Подсъзнанието беше поело нещата в свои ръце и в продължение на няколко години подготвяше момента, за да го изяви...просто проправяше пътя.
Не бива да пропущам и важната подробност, че точно в този момент пред нея изникна невероятно предложение за работа в съвсем друга област - нещо, което винаги беше желала да работи, така, че това беше конкретният повод за напускане на предишната работа, а не самоволно, под въздействие на обхваналата я апатия.
Това е само пример, с който се опитах да илюстрирам един такъв механизъм на освобождаване от неща, които не са се случили, защото са наше истинско желание, а са станали под влияние на обстоятелствата :)
Аватар
avanabil
Модератор

Назад към Молба за помощ

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор