Искам косата ми да расте по-бързо

Всеки, който за първи път се сблъсква с Oкултното знание и Mагическите практики, да пише само в тази част на форума!

Модератор: Cath

Мнениеот Smile_ » 02 Май 2008, 10:01

Някой знае ли нещо по въпроса нещо?
НЕзависими какво. Освен това, което сме чували от баби и майки, за подрязването на връхчетата при пълнулуние или решене пред течаща вода ... ???
Аватар
Smile_
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Kotentseto » 02 Май 2008, 11:29

Хм, срещу косопад помага корен от коприва, но предполагам, че и за растежа помага. 1-2 супени лъжици се оставят да престоят 20 мин в гореща вода.
Има и едно масло на Икаров по аптеките - сбор от няколко масла е - пак за подсилване на косата. И само със зехтин да я намажеш, пак помага, но трябва на влажна коса, мажеш я, увиваш в кърпа и стоиш около час. После измиваш. Аз използвам и кокосово масло - страхотно е!
За друго не се сещам на прима виста... Аз понякога я мия и с лайка, но то е за известляване.
Аватар
Kotentseto
MagicGateBg Приятел

Мнениеот venus » 02 Май 2008, 12:31

Чела съм, че дължината на косата е свързана с психичните сили на човека. Ако косата расте бавно, не расте или я няма, има сериозни причини за това. Така че, радвай й се така, както си е :)
Аватар
venus
Модератор

Мнениеот EliKarim » 02 Май 2008, 13:35

Това за подстригването по новолуние съм го правила с положителен ефект след това. За хората занимаващи се с магия, трябва да е лесно да моделират себе си. По време на медитация трябва да упражняваш и това как издърпваш косата си, как я усещаш да расте по-бързо и как я стимулираш... Всичко е въпрос на мисъл и силата и.
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот ~Talyn~ » 02 Май 2008, 17:28

venus написа:Чела съм, че дължината на косата е свързана с психичните сили на човека. Ако косата расте бавно, не расте или я няма, има сериозни причини за това. Така че, радвай й се така, както си е :)

СЕРИОЗНО!? Макар,че съм момче,незнайно защо,моята коса расте много бързо. Докато съм я постригал и аре пак.Даже ми викаха емо icon_argue protest violent1 angry5 angry9 BangHead icon_angry и я орязах.Ама нямам никакви проблеми със нея.
Всичко е просто!
Аватар
~Talyn~
MagicGateBg Приятел

Мнениеот sasho 142 » 02 Май 2008, 17:36

~Talyn~ написа:
venus написа:Чела съм, че дължината на косата е свързана с психичните сили на човека. Ако косата расте бавно, не расте или я няма, има сериозни причини за това. Така че, радвай й се така, както си е :)

СЕРИОЗНО!? Макар,че съм момче,незнайно защо,моята коса расте много бързо. Докато съм я постригал и аре пак.Даже ми викаха емо icon_argue protest violent1 angry5 angry9 BangHead icon_angry и я орязах.Ама нямам никакви проблеми със нея.

И при мен с косата е почти същото.
Много вярно, ЕлиКарим!
.
Аватар
sasho 142
MagicGateBg Наблюдател

!

Мнениеот xed_x » 02 Май 2008, 22:24

ползуваи Sebural ili Sebural forte има го в аптеките!
Аватар
xed_x

Мнениеот Moerin_Elf » 03 Май 2008, 07:29

За косата са много полезни Содата и Хумата.
Сода-навсякъде може да намерите ^^ Сода за хляб ^^ Също е много полезна и за тялото за измиване.Изпитано още от древните египтяни :)
Хума-бяла,изпечена глина-в аптеките я има. :)
И за по-бърз растеж-искай да ти порасне косата :)
WYRD
Аватар
Moerin_Elf
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Poison » 03 Май 2008, 16:14

xed_x написа:ползуваи Sebural ili Sebural forte има го в аптеките!

Ааааа не! Това е за пърхут и кожни проблеми а не за растежа!
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот BallFace » 04 Май 2008, 06:24

Лелеее тук стана козметичен салон!Момичето пита за магия!
Аватар
BallFace
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Moerin_Elf » 04 Май 2008, 07:54

Вярно на такова заприлича :mrgreen: :mrgreen:

Ето какво казва Петър Дънов за косата:
"250 хиляди косъма имате само на главата си-най-хубавото украшение.Някои от тях са поставени в/у центъра на вярата,други-в/у центъра на съвестта,други възприемат вълните на справедливостта,на правото,на милосърдието и т.н.
Всички косми на главата не са направени по един и същ начин.Всеки косъм се различава,макар и незначително,по дебелина,по цвят и качество.Космите не са само ваши,а на хиляди поколения преди вас.Вие имате на разположение радиото на старите хора.Главата е радио,космите са антени.Когато радиото е добре настроено,няма съскане,мислите се предават ясно.
Всеки косъм е антена.Всеки косъм е проводник на светлината.Вие не подозирате какво отношение имат космите към външните сили на природата,ето защо те трябва да се държат винаги в изправност.За да протичат правилно силите през тях,често прокарвайте пръстите си през тях.
Късите коси съдържат електричество,а дългите-магнетизъм.
Дългите коси говорят за здравословното състояние на организма.
Дългата коса задържа повече електричество и магнетизъм.Като реже косата си,човек се лишава от тази енергия.
Човек какви ли средства не е опитвал,за да възвърне косите си.Ти,като концентрираш мисълта си и кажеш:"Господи,да израсте косата ми ,да се сгъсти малко"-ще имаш по-скоро резултат,отколкото с другите начини.
Окапването на косата се дължи най-често на тревогите.,безпокойства,смущения,страхове...
Защо космите на главата растат?
Когато топлинаа на човека е по-голяма,космите на главата растат.Когато топлината почне да намалява,космите падат."

Е..моето заключение по въпроса за растежа на косата...желай да е здрава и силна ,да расте бързо.Само да не се обсебиш от това желание :P

Слънчевите лъчи помагат много за заздравяването на косъма.
След баня излизай на слънце да съхне косата ти и си представяй как слънчевата енергия и топлина се влива в корените ти и се разтила по дължината на косъма :)
Действа :)
WYRD
Аватар
Moerin_Elf
MagicGateBg Приятел

Мнениеот venus » 04 Май 2008, 08:27

Петър Дънов е един много мъдър човек. И наистина, преди човек да поиска да промени нещо в себе си, трябва да се запита защо то е в такова състояние - за това има причина. Резултатите идват, когато се повлияе причината по естествен начин, когато за целия организъм тази промяна вече не носи опасност.
Аватар
venus
Модератор

Мнениеот avanabil » 04 Май 2008, 10:38

Moerin_Elf написа:Вярно на такова заприлича :mrgreen: :mrgreen:

Ето какво казва Петър Дънов за косата:
"250 хиляди косъма имате само на главата си-най-хубавото украшение.Някои от тях са поставени в/у центъра на вярата,други-в/у центъра на съвестта,други възприемат вълните на справедливостта,на правото,на милосърдието и т.н.
Всички косми на главата не са направени по един и същ начин.Всеки косъм се различава,макар и незначително,по дебелина,по цвят и качество.Космите не са само ваши,а на хиляди поколения преди вас.Вие имате на разположение радиото на старите хора.Главата е радио,космите са антени.Когато радиото е добре настроено,няма съскане,мислите се предават ясно.
Всеки косъм е антена.Всеки косъм е проводник на светлината.Вие не подозирате какво отношение имат космите към външните сили на природата,ето защо те трябва да се държат винаги в изправност.За да протичат правилно силите през тях,често прокарвайте пръстите си през тях.
Късите коси съдържат електричество,а дългите-магнетизъм.
Дългите коси говорят за здравословното състояние на организма.
Дългата коса задържа повече електричество и магнетизъм.Като реже косата си,човек се лишава от тази енергия.
Човек какви ли средства не е опитвал,за да възвърне косите си.Ти,като концентрираш мисълта си и кажеш:"Господи,да израсте косата ми ,да се сгъсти малко"-ще имаш по-скоро резултат,отколкото с другите начини.
Окапването на косата се дължи най-често на тревогите.,безпокойства,смущения,страхове...
Защо космите на главата растат?
Когато топлинаа на човека е по-голяма,космите на главата растат.Когато топлината почне да намалява,космите падат."

Е..моето заключение по въпроса за растежа на косата...желай да е здрава и силна ,да расте бързо.Само да не се обсебиш от това желание :P

Слънчевите лъчи помагат много за заздравяването на косъма.
След баня излизай на слънце да съхне косата ти и си представяй как слънчевата енергия и топлина се влива в корените ти и се разтила по дължината на косъма :)
Действа :)

Има няколко растения, които са особено подходящи за растежа на косата: Олеандър /зокум/, рицин, бръшлян, чемшир и коприва. Първите две /за бръшляна и чемшира не съм сигурна?/ са токсични, така че трябва да се внимава. Прави се отвара, с която се облива косата и се оставя да изсъхне. Рицина се използва във формата на маслен извлек, така, както се продава в аптеките.
Вечер, когато разресваш косата си, можеш да казваш следното заклинание: "Нека моите коси да са здрави, гъсти, плътни, лъскави
и красиви. Нека всеки да им се възхищава, а на мен да се удивлява" Повтаряш многократно със силна концентрация в смисъла.

Мисля, че темата трябва да се премести в друг раздел.
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот Moerin_Elf » 05 Май 2008, 09:20

avanabil написа:

Има няколко растения, които са особено подходящи за растежа на косата: Олеандър /зокум/, рицин, бръшлян, чемшир и коприва. Първите две /за бръшляна и чемшира не съм сигурна?/ са токсични, така че трябва да се внимава. Прави се отвара, с която се облива косата и се оставя да изсъхне. Рицина се използва във формата на маслен извлек, така, както се продава в аптеките.
Вечер, когато разресваш косата си, можеш да казваш следното заклинание: "Нека моите коси да са здрави, гъсти, плътни, лъскави
и красиви. Нека всеки да им се възхищава, а на мен да се удивлява" Повтаряш многократно със силна концентрация в смисъла.

Мисля, че темата трябва да се премести в друг раздел.

Бръшляна е отровен,рицина също,доколкото знам.
Чемшира не е отровен :)

А аз зная,че вечер разсресваш косите си по 100 пъти ,пред огледалото :)
Пак става въпрос за същото,което каза avanabil,но пред огледало :mrgreen:
WYRD
Аватар
Moerin_Elf
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ultramarin » 05 Май 2008, 09:58

срещу косопад помага корен от коприва, но предполагам, че и за растежа помага
няма такова нещо... абе то в Магията нямаше ли едно правило: НЕ ПРАВИ ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ!

дължината на косата е свързана с психичните сили на човека. Ако косата расте бавно, не расте или я няма, има сериозни причини за това.
верно е, свързана е - всеки що-годе ясновиждащ ще го потвърди от собствен опит. сега доколко са сериозни причините е друг въпрос, но си има причина... нали знаете какво става ако едно семенце го поливате с повече вода за да "порасни по-бързо"(изгнива), или ако тъпчем едно дете с повече храна и незнам какво си го правим, за да порасне по-бързо... верно, примеритге ми не са съвсем точни, но донякъде покриват ситуацията - давам ги защото по-надолу ще направим извод на тяхна база

подстригването по новолуние съм го правила с положителен ефект
Изображение аналогично

За хората занимаващи се с магия, трябва да е лесно да моделират себе си. По време на медитация трябва да упражняваш и това как издърпваш косата си, как я усещаш да расте по-бързо и как я стимулираш... Всичко е въпрос на мисъл и силата и.
Изображение и това върши работа

вечер разсресваш косите си по 100 пъти ,пред огледалото
абсолбютно идентични неща, с уточнението, че второто е за тия, които не могат да запомнят "мантрата" от второто

рицин, бръшлян, чемшир и коприва, Содата и Хумата
*бал ли съм ги, това е сайт за магии, не за билки и козметика... хумата, кохпривата нещо там почмагаха за косата, но не ПИШЕ никъде където търсих да спочагат някак си за растежа, чемшира и бръшляна не ги намерих в рецепти свързани с коса(дори и да сте ЧУВАЛИ за това, може и така да е, но в КНИГИТЕ ПО КОЗМЕТИКА ЗА КОСА АЗ НЕ НАЕРИХ!)

А сега очевидни(разбирай тъпи) съвети по тъпа тема на която всеки сам може да си отговори, ако потърси в нета и книгите по козметика(както направих аз) на жена си(приятелката си, съседката си, абе там с която кокна си приказвате за коси, кремчета и препаратчета):

1.1.КЛАСИЧЕСКИЯ СТИМУЛАНТ ЗА РАСТЕЖ НА КОСА Е ЧЕСЪНА!!! стривате на кашица, ако ви е много суха кожата, добавяте и равно количество олио! ВТИРВАТЕ! Чакате два часа! Миете! Повтаряте на 6-7 дена.. ЧЕСТИТО!
1.2.аналогичен ефект има репея - расте коса та се къса! корени и стъбла заливате с вряла вода и оставяте за един час. миете с полученото

двата метода са тествани и дават ефект върху МНОГО ХОРА... поне няколко милиона души са ги тествале през ВЕКОВЕТЕ от времето на създаването на рецептата(включително и ние с жена ми)!!!

2.медитирайте по гореспоменатия метод - върши работа!

3. медитирайте по въпроса, ЗА ДА ВИ РАСТЕ КОСАТА ЛИ СА ЗАНИМАВАМ С МАГИЯ, или за какво друго, да го е*ъ?
Аватар
ultramarin
Модератор

Мнениеот zaek » 07 Май 2008, 08:55

Абе това с чесъна е добро.Чесъна е най доброто средство за растеж на косата и най бързия начин има едно ОБАЧЕ......имайте предвид че при употребата му после месеци наред само малко да се навлажнят корените на косата било от пот,дъжд или квото и да е и около вас настава една смрад та се не трае.Казвам го от личен опит на една приятелка.Та ако решите да използвате чесъна има една хитрост.Цялата глава чесън както е с люспите се сварява докато се развари много добре.Отстраняяват се люспите и вътрешноста се смачква да се смеси с водата в която е вряла главичката да се получи каша и с това се мажат корените.Така се избягва неприятната миризма която може да ви постави в неловко положение месеци наред.Късмет
Аватар
zaek
MagicGateBg Приятел

Мнениеот galina_dim » 11 Май 2008, 20:09

Подстрижи се по новолуние, когато луната е в Дева или в Телец.
Добро време е тази година около трети август.

Ултрамарине, и да се пениш, и да цитираш, копривата спомага за растежа на косата. Това също е изпробвано от много хора, независимо, че не включва тебе и жена ти. icon_eusa_dance
...Да мълчиш...
Филолог е диагноза!
Аватар
galina_dim
MagicGateBg Фен

Мнениеот BallFace » 30 Май 2008, 14:16

Току що ми хрумна нещо - използвай биокинеза.Да, вярно, че трябва упражнения, много упражнения и време, но пък според мен ще има много добър ефект :)
Аватар
BallFace
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот puntina » 04 Юли 2008, 13:34

Добре де,а няма ли просто магия или заклинание за помагане на растежа на косата.50 % от всичко,което написахте тук съм го пробвала,но косата ми пада или изсветлява,цъфти често.Вярно е,че често минавам през различни депресии,но искам да запазя косата си,а не да я режа. В момента ми е до плешките ,а искам да ми е до кръста ,сънувам всяка вечер как ми е дълга и хубава.Желая го силно,но нищо,тя расте бавно.
Аватар
puntina
MagicGateBg Приятел

Мнениеот avanabil » 04 Юли 2008, 13:51

puntina написа:Добре де,а няма ли просто магия или заклинание за помагане на растежа на косата.50 % от всичко,което написахте тук съм го пробвала,но косата ми пада или изсветлява,цъфти често.Вярно е,че често минавам през различни депресии,но искам да запазя косата си,а не да я режа. В момента ми е до плешките ,а искам да ми е до кръста ,сънувам всяка вечер как ми е дълга и хубава.Желая го силно,но нищо,тя расте бавно.

Няма да ти помогне нито заклинание, нито магия, дори и да има такива! Сам/сама казваш, че минаваш през чести депресии, което си е вид дисбаланс вътре в теб. Има едно просто правило, че когато се чувстваш физически или емоционално дебалансиран, не трябва да се занимаваш с никаква магия, защото тя няма да има ефект или е възможно да настъпи и ефект, противен на желания. Изводите се налагат от самосебе си. Ако трябва да продължа с отговора, ще трябва да мина в съседен форум, разглеждащ подробно билколечението.
Аватар
avanabil
Модератор

Следваща

Назад към За Начинаещи

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор