спешно магия

Тези от Вас, които имат любовни терзания, биха могли да споделят тук своите притеснения. Надяваме се да намерят верния път към любовта...

Модератор: venus

Мнениеот raflo » 12 Май 2008, 06:22

здравеите искам да ви попитам нещо и се надявам да полу4а отговори тука.2пъти ми правят магия за раздяла и то близки хора.магите бяха някакви косми и такива работи пръскане със вода пред вратата,сега пак имам кажете ми какво мога да направя за да ги разваля моля ви се много ве4е неиздържам.искам и друго да ви попитам дали ако има магий за раздяла ако се направи магия за любов дали тя ще действа.БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО.
Аватар
raflo
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот zaek » 12 Май 2008, 06:45

Абе я вложи малко логика-мислиш ли че ще оправиш магия с магия.Грешка!!!!!Ако наистина имаш направена магия за раздяла трябва тя да се развали и нещата ще се оправят не е нужно да правиш магия за любов.Ако не развалиш магията за раздяла даже и да направиш любовна или няма да има резултат или нещата може да се влошат още повече.След като се обичате и само магията ви разделя логично е че след като се премахне всичко ще си дойде по местата.
Аватар
zaek
MagicGateBg Приятел

Мнениеот rain » 12 Май 2008, 10:15

Неприятно е когато някой се опита да те раздели с човека когото обичаш, особено с подобни методи.
Но на всяко действие си има и противодействие. Желателно е обаче да направиш защита на дома си
и пречистващи ритуали за себе си и човека. Такива можеш да намериш из темите и разделите във форума.

Колкото до човека с който се опитват да те разделят, ако си наистина убеден/а, че искаш да сте винаги заедно, може
да извършиш този ритуал:

Отиди на гробищата и намери гроб с твоето име. В нозете на покойника зарови една макара, която трябва да остане там
за три денонощия. След третия ден вземи макарата от гроба и се прибери у дома. Тайно вземи дреха на любимия/та ти,
на която има копчета. Скъсай някое от копчетата (по възможност това в областта на сърцето ) и с конеца от макарата
заший обратно копчето на дрехата като казваш следното:

“На поле, на зелено расте суха трева,
пелин ливаден, горчив като мъка,
сух, като стара дъска.
Пришивам аз горчивата мъка,
гробовната дъска
раба/рабинята (името на човека)
към себе си - раба/рабинята (твоето име).
Амин. Амин. Амин.”

Подобен ритуал се разваля трудно, затова имай предвид, че ако нямаш намерения за сериозна връзка с човека,
то последствията ще са за теб.
Аватар
rain
Модератор

Мнениеот zaek » 12 Май 2008, 11:17

Абсолютно съгласна с рейн - първо пречистване и след това всичко останало.
Рейн ритуала който си дал е добър само ми е интересно ако нямаш досег с човека и няма как да стигнеш до негова дреха какво да се направи и има ли нещо което да е също толкова добро но да е от разстояние.Ако не желаеш да ми отговаряш тука пиши ми на ЛС.
Аватар
zaek
MagicGateBg Приятел

Мнениеот galina_dim » 21 Май 2008, 18:42

А на мен ми е интересно кой нормален човек с всичкия си ще направи магия за любов през гробищата и ще зашие с чиста съвест към съществото, което обича "горчива мъка" и "гробовна дъска". И после на това му викате любов. Дано да не плащат децата ви.
...Да мълчиш...
Филолог е диагноза!
Аватар
galina_dim
MagicGateBg Фен

Мнениеот rain » 21 Май 2008, 20:29

Ако беше запозната със славянските староруски магически традиции нямаше да говориш така.
Аватар
rain
Модератор

Мнениеот galina_dim » 21 Май 2008, 21:56

Би ли ми дал логично обяснение на ритуала - символика, вярвания, история, инфо за района, където е възникнал, вместо да ми обясняваш с какво не съм запозната. Аз знам, че нищо не знам, но за да уважавам някой, който ми го казва по този начин, то трябва да съм уверена, че поне той знае :wink:
...Да мълчиш...
Филолог е диагноза!
Аватар
galina_dim
MagicGateBg Фен

Мнениеот Abathor » 22 Май 2008, 10:05

Знаеш ли кои са тези близки хора дето ти тровят живота....
Кажи им да спрат ако не го направят погни ги та да им приседне.
Иначе за пречистване.... ами не те знам в какво вярваш.Помоли се за помощ и напътствие от твоя бог в трудните моменти.
все пак дори едно по силно самовнушение би могло да те предпази от магически влияния
Agnoscetis Dei, scio ipse
Аватар
Abathor
MagicGateBg Приятел

Мнениеот raflo » 22 Май 2008, 13:39

благодаря ви на вси4ки за помоща която ми оказвате,много сте готини.
Аватар
raflo
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот rain » 22 Май 2008, 14:21

Права си, хубаво е да се обяснява подробно.
Но ако трябва да давам "символика, вярвания, история, инфо за района, където е възникнал" за абсолютно всеки ритуал, по-добре
да си пиша в етнографските форуми :)
А когато имам повече време може да напиша като цяло тема за тези традиции, ако въобще някой прояви интерес.
Аватар
rain
Модератор

Мнениеот serafin » 22 Май 2008, 15:16

Реин нее мястото тук но ще е много хубаво да направиш така тема защото колкото и да съм търсил навсякаде само датите на празнуване и нищо повече можеби не съм търслил както трябва но моляте сподели.

Благодаря предварително!
We all need freedom to be powerful
Аватар
serafin
MagicGateBg Приятел

Мнениеот galina_dim » 22 Май 2008, 18:46

Не става дума за етнографско изследване (освен това не съм много убедена дали някога си правил такова нещо), а за хвърляне на малко светлина. Значи, ей ме на например мен, аз не съм запозната в дълбочина с руската магия и вярвания, защото до една голяма степен имам резерви към руските автори, които напоследък нашумяха. Това, което съм чела, е в по-друга насоченост - за камъни например няма по-добро място за инфо от руски автори.

По принцип не искам инфо за ритуалите, но в конкретния случай наистина те моля по възможност да го споделиш, макар и да не сме етнографски форум, защото по начина, по който аз виждам нещата, въпросният ритуал е силно рискован.

Значи да обобщя - ако знаеш нещо по въпроса, който коментираме, моля те да го напишеш, за да са наясно и останалите. Ако не знаеш, просто не ми отговаряй, но не се измъквай с врели некипели за етнографски форуми и обяснения на всички ритуали. Това е конкретен форум и конкретен ритуал.

Моля те за това, понеже ритуалът ме фрапира искрено. И, споменавайки развалянето му, би ли описал и него подробно, дори да е трудно.
...Да мълчиш...
Филолог е диагноза!
Аватар
galina_dim
MagicGateBg Фен

Мнениеот rain » 23 Май 2008, 09:46

В такъв случай ще се постарая да дам достатъчно задоволителен отговор.
В традиционните вярвания на славяните, гробището като сакрално място между двата свята на живите и мъртвите има своята роля в
различните магически практики. Естествено, като чуем за магия с участието на гробище и веднага се сещаме само за направата на
мръсотии, което не е съвсем така. Тук от особено значение е обредната символиката - подобното привлича подобното. И ако да кажем,
в един случай важи принципът тленното да привлича смъртта във физически план, то в друг се цели смърт като отнемане на нещастие,
грижа, порок и т.н.

Има ритуали например за отказване от алкохол от типа на: "тъй както покойникът не пие, така и еди-кой си да не може", или пък любовни
ритуали "тъй както мъртвият не може да гледа друг, така и еди-кой си да не гледа друг освен мен" и т.н. Цялата тази символика е била
добре известна на посветените народни лечители, знахари и практикуващи и в съчетание със силата на словото - различни устни формули,
наричания, заклинания и други обредни действия са се получавали желаните резултати. Естествено познанието за тези неща се е
разпространявало скрито от уста на уста и в поколения. Също така, гробището е мястото където човек може да поиска помощта на предците.
Вярва се, че връзката с рода след смъртта не се прекъсва и с определени действия, духовете на покойните могат да помагат за решаване
на различни проблеми. Това вярване е широко разпространено и в повечето африкански традиции, вуду, худу, сантерия и т.н.

А както и преди съм споменавал, определено ритуали с участието на гробища за невнимателния човек могат да докарат беля на главата
особено, ако някой е чел-недочел нещо и тръгне сляпо да го практикува без поне да знае някои правила и особености. Не поствам подобни
ритуали с умишлената цел някой да си играе и експериментира, най-малкото поне се опитвам да предупреждавам. Естествено, ясно е, че
отчаяни и луди глави винаги ще се намерят, но отговорността си е тяхна. Но, не мисля че има защо да се фрапираш...голям процент от
потенциалните "експериментатори" не биха постигнали особен ефект. За развалянето, може да се използват няколко методики - на събран
пясък над който се спи се казват наричания и после се разпилява на кръстопът, ако пък хората са се оженили, използва се венчалната халка
на която се връзват възли и се казва наричане, с накапване восък от определен брой свещи, след което връвта се пали и пепелта се посипва
на гроб и други подобни (но не искам да ги описвам в общата част).

Конкретно за тези ритуални традиции ще го кажа съвсем ясно, практикуващите просто не приемат за грях или в тежест на съвестта, това че
ще привържат чувствата на любимия или пък, че ще се отърват от врага си. Това се е правило векове и все още продължава да се прави.
Тяхната вяра не се влияе от някакви канонични правила наложени от църквата, а от вътрешния светоглед и морални ценности основаващи
се на връзката с езическите им корени. И независимо, че нашите културни и духовни ценности на модерни хора може и да се различават,
това не променя нищо. Поради което аз упорито ще си натяквам...ако нещо не ни харесва, никой не ни задължава да го правим.

Могат да се кажат още неща по темата, но смятам, че чистата практика е по важна от словоизлиянията. За повече, може да минем на лична.

P.S. А за руската литература за минералите и камъните си права, наистина имат чудесни неща.
Аватар
rain
Модератор

Мнениеот rain » 27 Май 2008, 08:32

Не ми се иска да поствам ритуал за разваляне, поради простата причина, че някой може да реши да си играе
на влюбване и разлюбване. Но все пак, информативно давам един разпространен вид на такъв ритуал
(в другите му варианти се насипва гробищна пръст, което обаче може да доведе до неприятни последици).

От погребението на някой се взима погребален шал (жалейка) и върху него се насипва шепа сол, като се казва
наричането. След което шалът се връзва на възел (вързоп) и се закопава там от където ще мине човека.

"Майко сурова земя, видяла си ти всички скърби, видяла си всички мъртви, приеми и моята скръб.
Отлъчи сърцето на раба божи (името) от рабинята (името). Така че той по нея да не страда, ни денем,
ни нощем да скърби, в сън и мисли да не зове. Името й да не помни, към моите слова ключ, към моите
дела катинар, към моята тайна вечна защита. В името на отца и сина и светия дух. Амин".
Аватар
rain
Модератор

Мнениеот ultramarin » 27 Май 2008, 09:46

здравеите искам да ви попитам нещо и се надявам да полу4а отговори тука.2пъти ми правят магия за раздяла и то близки хора.магите бяха някакви косми и такива работи пръскане със вода пред вратата,сега пак имам кажете ми какво мога да направя за да ги разваля моля ви се много ве4е неиздържам.искам и друго да ви попитам дали ако има магий за раздяла ако се направи магия за любов дали тя ще действа.БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО.

предлагам ти следното разваляне for dummies, което е елементарно и достатъчно ефективно(поне е било за моите нужди), особено ако си убеден в ефекта(макар че не е нужно):
- космите се изгарят и изхвърлят(като може да им се каже 3,7,9 или друго свещено число пъти: "изгарям тялото ти, изгарам и силата ти...")
- гадната водата се полива със светена вода(няколко пъти) (тя има такова свойство,да поглъща и раззтваря гадостите)

какво став ас две магии със срущуположно действие - ясна работа:
- едната дърпа в едната посока
- другата дърпа в другата посока
- жертвата на магиите дърпа в трета
- най-силно дърпащият надделява
- обекта дето го дърпат на тре посоки бива разкъсан или поне доста "разтеглен"... то и вас да ви вържат за три бесни коня и да ви теглят в три различни посоки, какво ще ви е?
Аватар
ultramarin
Модератор

Мнениеот ultramarin » 27 Май 2008, 10:18

Подобен ритуал се разваля трудно,

... зависи КОЙ го прави :D

ако си ти, рейн, предполагам, наистина ще е така, но ако е Бате Борко Пуяка... едва ли е отзначение колко могъщ е ритуала...

и накаря една полу-шеговита формула:

(силата на ефекта) = (силата на ритуала) * (силата на правещия) - (силата на жертвата)

като всички променливи са между -1 и 1... когато едното е отрицателено... ясно е какво е това - каквото сме направили се връща обратно или ни се отразява негативно
Аватар
ultramarin
Модератор

Назад към Любовна магия. Психология на отношенията.

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор