Как да си развия интуицията?

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Назад към Въпроси

Мнениеот No^one » 20 Юни 2008, 12:30

Чрез отваряне на третото око?Видях 1 тема за отваряне на третото око и мисля да пробвам някой ритуал.
Кажете как искам да си развия силно шестото чувство. :)
Мерси :)
Аватар
No^one
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот NecroAdept » 20 Юни 2008, 13:07

Така третото око за да го отвориш трябва да се специализираш в египетска магия, тъй като се отваря чрез слънчеви медитации. В сайта на спритуалните сатанисти пише как (не съм сатанист и не препоръчвам на никой да става)
А иначе знаеш ли въобще какво е шесто чувство? Шестото чувство е това, което изпитвате когато усещате, че има някой до вас, чувате звуци и т.н след правене на ритуал свързан с мъртъвци или след много филми на ужасите. Страх ви е заради инстинкта за самосъхранение, тъй като ви е страх от смъртта и от духовете... Отнело ми е много време тренировки да се избавя от страха си ( а и понякога пак се страхувам) явно това е заложено по някакъв начин в съзнанието ни. Но да ви кажа в смъртта и духовете няма нишо страшно, все пак още от Древна Гърция и Рим некромансери са се специялизирали в това отношение и са открили, че смъртта е просто края на подготовката за истинския живот (т. нар. задгробен)
Аватар
NecroAdept
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот No^one » 20 Юни 2008, 15:00

Абе имам предвид да си развия интуицията.До колкото знам третото око важи за интуицията
Аватар
No^one
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот NecroAdept » 20 Юни 2008, 16:36

третото око приятелю важи за там некви медитации и контролиране на 5-те елемента. Интуицията е тва за което ти обяснявам горе. А иначе интуицията се развива много лесно. Нали си забелязал че когато си мислиш да направиш нещо по някакъв начин, но го правиш иначе и не успееш после си казваш "трябваше да си послушам интуицията" или нещо подобно. Начина е просто да правиш нещата според това как ти подсказва интуицията. В началото е малко трудно нарочно да разбереш каква ти е интуицията но до 5 дни ще свикнеш ако се упражняваш
Аватар
NecroAdept
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ultramarin » 20 Юни 2008, 18:05

Иййй, ето един нов мъдър ПРактикуващ във форума ни, в лицето на НекроАдепт...

1.Третото Око. Или иначе казано Шеста чакра...
съществуват много техники за развитието на този духовен орган... Антропософите дават една методика, Йогите дават друга, Суфите имат своя, Египтяните сигурно също имат практики водещи до такъв резултат, както спомена НекроАдепт... Колкото Школи - толкова и методи :)

2. Шесто чувство. Интуиция.... Хм, развий третото око и тя ще се развие самостоятелно. Дали то работи само за някои ситуации или винаги за всичко е въпрос на гледна точка, но за да успееш в развитието му, трабва да развиеш също и един куп други "духовни органи", а това неминуемо ще доведе до развитето и на Шестото чувство :)

3. А сега практиките... предлагам ти следните:
- самонаблюдение, самоосъзнаване(води до развите на всякакви проницателски способности)
- съзерцание на гласове(съзерцателно слушане) на животни, дървета(листа на вятъра) и други(увеличава прага на чувствителност)
- стимулиране на дружелюбие(отваря човек за връзка със света)

тези трите би трябало да ти стигнат поне за няколко месеца практика... горе-долу за 3-4 мес ежедневна практика дават първия ЗАБЕЛЕЖИМ резултат... поне при мен стана за толкова :)

Успех!
Аватар
ultramarin
Модератор

Мнениеот NecroAdept » 20 Юни 2008, 18:12

а аз пък предлагам един метод от моята сфера за трениране на интуицията, след като вече си започнал. Нарича body dismantling, т.е да игнорираш другите чувства - вкус, слух и т.н. Тези 5 чувства се използват най-много тъй като обстановката и обкръжението в днешно време ни го налага. Но не е единствения метод на добиване на информация. Опитвай вместо да чуваш и да помирисваш да усещаш какво става около теб. Не винаги всичко е такова каквото изглежда (това е когато напреднеш, пак повтарям)

П.С мерси за хубавите думи улртамарин, но мисля че има още много време практика докато стана достатъчно мъдър
Аватар
NecroAdept
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот No^one » 20 Юни 2008, 18:58

ultramarin написа:А сега практиките... предлагам ти следните:
- самонаблюдение, самоосъзнаване(води до развите на всякакви проницателски способности)
- съзерцание на гласове(съзерцателно слушане) на животни, дървета(листа на вятъра) и други(увеличава прага на чувствителност)
- стимулиране на дружелюбие(отваря човек за връзка със света)
Мерси ужасно много!Само имам няколко въпроса:
Какво ще рече съзерцание на гласове.Демек наблюдаване на звуците..така ли? :mrgreen:

Самонаблюдение...бях чел такъв твой коментар мисля, че пишеше при всяко действие да се запитвам защо реагирам по еди-какъв си начин.Това ли имаш предвид?
Ох, доста тъпички въпроси зададох :mrgreen:
Аватар
No^one
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот NecroAdept » 20 Юни 2008, 19:00

не само наблюдаване а изследване на тези неща. Например излизаш всяка сутрин преди училище/работа навън и започваш да разглеждаш внимателно дървета ,растения ,животни и тн.
Аватар
NecroAdept
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот No^one » 20 Юни 2008, 19:01

NecroAdept, благодаря и на теб много! :)
Аватар
No^one
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот NecroAdept » 20 Юни 2008, 19:05

моля пак питай ако има нещо
Аватар
NecroAdept
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот himetra » 26 Авг 2008, 16:11

аз все пак не мога да разбера за самонаблюдението, т.е как става това, какви техники се използват, за да изучаваш себе си ...смятам,че това много помага, за да се пребориш с недостатъците си, със страха си, за опознаеш истинското си аз , нуждите си... и все пак...
Аватар
himetra

Мнениеот BallFace » 26 Авг 2008, 16:53

himetra написа:аз все пак не мога да разбера за самонаблюдението, т.е как става това, какви техники се използват, за да изучаваш себе си ...смятам,че това много помага, за да се пребориш с недостатъците си, със страха си, за опознаеш истинското си аз , нуждите си... и все пак...
В темата "Как да развия телекинеза" на 5-та страница venus е дала много добро обяснение :wink:
Аватар
BallFace
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот moon_dancer » 27 Авг 2008, 15:33

Прочети книгата на Джон Кехо "Подсъзнанието може всичко".
Аватар
moon_dancer
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот paparosko » 27 Авг 2008, 17:28

А ето и български сайт за Джон Кехоу и неговия бестселър "Подсъзнанието може всичко".

/

Мога да споделя, че написаното в тази книга действа!

:)
Никога не казвай никога!
Аватар
paparosko
MagicGateBg Приятел

Мнениеот paparosko » 27 Авг 2008, 17:42

Искам да добавя, че в сайта за Джон Кехоу и книгата му "Подсъзнанието може всичко":

www.kehoeducation.com

може да видите видеоматериали от предаванията:

- на 02.05.2007 в Искрено и лично на тема Подсъзнанието може всичко

- на 17.11.2007 в Имаш поща на тема как един 80 годишен човек се е излекувал окончателно от рак на пикочния мехур за 10 дни само с помощта на Ума си, на Положителното мислене.

Има и други интересни неща.

:)
Никога не казвай никога!
Аватар
paparosko
MagicGateBg Приятел

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор