Тъмната страна на силата.

Тук можете за пишете за Ваш проблем или случай, за който искате да Ви се помогне.

Модератор: Nemezius

Мнениеот fly^spirit » 13 Фев 2005, 12:45

Sant_i_Mental"но ако Бог я изостави, това вече има много дълбоки причини, когато Бог се отдалечи от нея, това е
вече наистина опасно
"
Това изказване направо ме закопа.Другите потребители казват,че това не е писано от Sant_i_Mental,но съм съгласна че това се приема за негово мнение.Как би могъл Бог да изостави душата?Значи не си познал Бог.Не е опасно това,че той се отдалечава(защото това е неверно)а това че ти се отдалечаваш от него.Независимо от имената му.Той е единството.Темата тук вече се измества и мисля че ще има много спорове по нея,но тук не им е мястото.
Относно Dark_PhoeNix не мисля че коментираме и неговата любов към злото.Темата е обща.Той е избрал този път нека сам разбере какво ще му донесе.Относно изказването му за деградацията, самата дума говори за себе си.Рано или късно всеки излиза на кръстопът.Избирайки пътя си след време се връща на същото кръстовище за една равносметка.
Аватар
fly^spirit
MagicGateBg Приятел

Мнениеот heress » 05 Май 2005, 10:32

Само глупци и наивници мислят че черният магйосник е слаб и наивен. Вярвай ми тъмните сили могат да ти дадат огромна мощ каквато никой друг не може да има. Но не всеки черен магйосник може да я използва рационално и това може да доведе до края му.Вярвай ми знам го от опит.Сигурно ме мислите за умопобъркан но за да ме разберете по добре ще дам прост пример. Когато си изпълнен с гняв и омраза към някой това не те ли прави по-силен???
show me the power of darkness(:(((:<-
Аватар
heress
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Vrania Volosia » 05 Май 2005, 15:16

По принцип Мрак и Светлина са доста субектовни понятия, но ако имаш предвид Демони за мрак например, то смело мога да кажа, че се занимавам най-вече с Тъмната Страна...Привлича ме повече, незнам защо...Просто ми е сътба и същност, но това в никакъв случай не значи зло!!!! Мрака не е зло, нито светлината Добро! От дуализъм няма смисъл...всичко е абстракция и енергии...Едни по пъргави(светлина), а друи по-земни, тежки, студени (мрак)
Dominus Spiritus Viritus Satanas!
Аватар
Vrania Volosia
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Vrania Volosia » 05 Май 2005, 15:45

И както каза Hares...Наистина, когато си изпълнен с гняв и омраза можеш да твориш "чудеса".силните емоции правят силни въздействия.
Аватар
Vrania Volosia
MagicGateBg Приятел

Мнениеот heress » 05 Май 2005, 17:11

CALIGASTIA аз сам heress а не Hares но не се сърдя изкам да кажа че споделям мнението ти за енергията и емоциите но и да допъня че поне според мен мрачните емоции могат да ти дадът много по-голяма сила от добрите особено ако ги използваш в точно опреденена насока
Аз от извесно време насам сам се посветил почти изцяло на изучаването на тъмните сили и бих се радвал някой да ми пише ЛС ако знае нещо по въпроса :cool:
Аватар
heress
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Vrania Volosia » 05 Май 2005, 18:30

Извинявам се:) Споделям мнението ти напълно.Аз лично нямам почти никави успехи със светлите енергии...Единствено Мрака ми дава това , от което се нуждая, затова се занимав много задълбочено и САМО с него...Светлата страна ми е за обща култура. Пиши ми ако искаш!
Аватар
Vrania Volosia
MagicGateBg Приятел

Мнениеот till_it_sleeps » 06 Май 2005, 00:29

светли, тъмни-всичко си е енергия.
и какво значи 'черен' маг? някой, който живее, за да прави мръсно на другите? това го има само по филмите. дори, когато някой се опитва да навреди на друг може да се получи така, че без да иска да му е помогнал. icon_color както и обратното-ако се използва неправилно, 'бялата' магия според мен вреди толкова, колкото и 'черната'. то всъщност има ли разлика... и дете се използват, за да се постигне някаква цел, и двте могат да имат лоши последствия.
колкото до хората-какво значи да си 'добър' или да си 'зъл'. това са две страшно изкуствени понятия. у всички нас има по малко и от двете.
това, че някои хора ни смятат за лоши, не значи, че пък други няма да ни сметнат са много готини. това вече опира до факта, каква маска ще си сложим пред останалите-дали ще е черна или бяла-всеки сам си избира, но вътрешно съотношението си е все същото-1:1.
Аватар
till_it_sleeps
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Firestorm » 06 Май 2005, 18:29

Според това което съм учила till_it_sleeps е права. Магията не се дели на черна и бяла. Това деление сме го въвели ние-хората, защото ни е било непонятно как едно и също нещо може да носи добро или зло. Това как енергията ще бъде използвана си зависи само от нас самите.
Аватар
Firestorm
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот AZA » 07 Май 2005, 19:13

няма бяло , няма черно .. всичко е сиво ! - това е мнение на един приятел, което адски много ми допадна :)

А отнсосно използването на "Бяла" и "черена" магия - напълно съгласен с till .... една дума да объркаш и ... ресулта е адски различен
;)
КраяТ Е СамО ЕднО НовО НачалО
Аватар
AZA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот krismari » 15 Май 2005, 15:35

Аз предпо4итам светлината и доброто за6тото 4есто сам била обект на злодеи и повиарваите ми знам колко е гадно.
Krismari
Аватар
krismari
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот till_it_sleeps » 15 Май 2005, 17:10

гадно е, но ако това не беше станало сега нямаше да си 'бяла, нали' icon_angel
значи тези хора все пак без да искат са ти помогнали :smile:
Аватар
till_it_sleeps
MagicGateBg Приятел

Мнениеот krismari » 16 Май 2005, 11:37

Да така е сагласна сам с tili но ми е много трудно да сам биала и ѕапо4вам да се замислиам дали да остана такава или........
А както се казва, като ти удариат едната буза,подаи и другата ;) не сам сагласна на двоен удар. По добре да се отварне на удара. От моиа си опит знам,4е биалото си е хубаво но не може да те предпази от 4ерното :?
Krismari
Аватар
krismari
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот heress » 16 Май 2005, 17:02

Струва ли си да си бяла? според мен това е чиста загуба на време. ето ти и пример за да ме разбереш:
Сутрин се събуждаш мислиш си "какъв прекрасен ден" отваряш халдилника но уви вчера той е изгорял и днес всичко е развалено, излизаш гладна, по обед някой колега жестоко те убижда-теб и майка ти..... но ти го преглъштш и продължаваш....шефа ти се кара заплашва те с уволнение-но ти го преглъштш и продължаваш....следобед вали до теб минава някаква кола и те изкалва цялата, вече започваш да се сещаш, правиш ритуал и разбираш някой е стоварил черна магия в/у теб?! кой ли е и защо го е направил??? не знаеш.... мислиш си това което ми направи ще ти се върне тройно....првиш си някаква защита два три дена не усещаш нищо. след това усещаш как проклятието отново ти влияе... уплашена си... спомняш си всички магии които си правила-все глупости магии за любов,за комуникация....- нищо което да ти помогне......какво ще направиш.............нямаш ни най-малка представа.......-не се ли научиш навреме да нападаш когато това се случи вече ще е късно миличка icon_badgrin а истинска атака може да направи само онзи който поснава тъмнината
Аватар
heress
MagicGateBg Приятел

Мнениеот krismari » 16 Май 2005, 17:15

Напално сам сагласна с това. убедих се. Само преди два дни отново ме нападнаха и този пат изоб6то ниама да се замислиа. Ште отварна на злото наи малко сас саштото или оште по зле. Всиако зло триабва да се наказва ина4е ниама да има краи.
Благодариа за подкрепата, до сега се ваздаржах но ве4е не!
Krismari
Аватар
krismari
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот till_it_sleeps » 16 Май 2005, 18:01

колкото повече вървиш срещу съдбата, толкова повече тя върви срещу тебе. все едно си блъскаш главата в някоя стена-колкото по-силно я блъскаш-толкова по-силно боли. а на стената нищо и няма.
за това е тази 'измишльотина'-'като ти ударят шамар, обърни другата буза'. защото не случайно е казано, че насилието поражда насилие и омразата поражда омраза. един съвет от мен-спри да се сърдиш, спри да мразиш и да презираш хората, независимо какво са напъвили. виж как те ще ти отговорят със същото.
любовта е най-силната защита срещу тези, които искат да ти навредят, повайрвай ми. не ти ги говоря тези неща, защото много ме е изкефило как по филмите все \доброто\' побездава. просто се опитвам да ти дам съвет как да си направиш живота по-лек. никога не слагай навътре в сърцето си обида или омраза, защото по този начин вредиш най-вече на себе си
good luck :smile:
Аватар
till_it_sleeps
MagicGateBg Приятел

Мнениеот krismari » 17 Май 2005, 08:59

Миличка, та нали до сега точно това сам правила! Все не обръщах внимание, все казвах супер си му, на никого зло не съм причинила, само дето се чистя от време на време и се мача да се предпазвам но има много хора на които съм правила големи добрини а те все искат още и още без да са ми благодарили поне за предните и когато кажа че не мога, нямам възможност да помогна в някои случаи, знаеш ли какво става? Правят ми магии за зло и за болести, за загуба на пари и какво ли не.
Как би постъпила на мое място?
Krismari
Аватар
krismari
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот till_it_sleeps » 17 Май 2005, 15:07

бих се вгледала още по-навътре в себе си-дали наистина съм такава света вода ненпита, за каквото се мисля. и аз преди време си мислех, че само правя добро на другите, пък те само ме цакат :smile: и малко по малко започнах да правя преценка на целия си живот и начина, по които съм се чувствала-еми да ти кажа честно картинката, която видях хич не ми хареса. имаше някакви силни подтици да се помага на някои и същевременно с това високомерие, лицемерие, презрение, омраза, завист и какво ли не още. и всичко това вкопчено толкова надълбоко, че ми трябваше да мине време, докато усетя резултата от промяната.
аз не ти казвам стани светица и се хвърляй да помагаш на вишко живо. просто важното е отвътре какво става. ако исках псувай хората, удряй, прави магии ако ще-но ги обичаи. едно отмъщение не само, че няма да ти върне това, което си 'загубила', но и ще ти отнеме това, което си спечелила.
прочетох че някои ти е направил магия. това пак е резултат от ТВОИ си действия. дори някой да развли тази-ако не се изчистиш, ще ти направят друга. и то да се изчистиш не от 'чужди негативни влияния', а от своите собствени. пожелавам ти успех :smile:
Аватар
till_it_sleeps
MagicGateBg Приятел

Мнениеот heress » 17 Май 2005, 17:40

на твое място бих разбрал кой е онзи който те предизвиква и бих го накарал да съжалява че се е родил :)
С отмащението си ти няма да загубиш нищо, единствено ще си заслужиш още сила!!!!!!!
Аватар
heress
MagicGateBg Приятел

Мнениеот krismari » 18 Май 2005, 18:56

Благодаря heres и аз мисля така. 6те ти пусна маила си ако може да ми даде6 ниакои добар савет.
А в одговор на till_it не разбирам какво иска6 да каже6 с това за магиите дето ми правиат. Излиза 4е аз сама сам си виновна така ли?
И дори да се о4истиа те пак 6те ми направат? А да разбирам ли 4е като живеиа в 4ужбина триабва да направиа и приут за познати и непознати или направо да си дам банковата сметка на некадарници?
За6тото при мен от тук идва злобата и зависта на хората които ме омагиосват. 4е не сам светица, не сам, но аз не правиа зло никому.
Krismari
Аватар
krismari
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот till_it_sleeps » 18 Май 2005, 19:21

krismari, az prosto ti kazvam nachin kak da si opravsh osnovata na zivota, a ne samo da go kurpish ottuk-ottam.
ne uspia da me razberesh. niama da pisha otnovo, zashtoto viscko, koeto iskah da kaza go ima po-gore i ne e tova, koeto ti si razbrala. niama nishto. vse pak vernia put ne e samo edin :smile: dano tozi na heress sushto e veren. samo deto vizdam, che pri men puk i ne samo prosto ne raboti. dano pone pri tebe pone pomogne :smile:
Аватар
till_it_sleeps
MagicGateBg Приятел

ПредишнаСледваща

Назад към Молба за помощ

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор