Това всъщност е основата на този тип магия. Да се върнем на темата за американския тип внушаване на позитивното мислене.
Чрез свещите аз споделям с Вселената какво искам - нещо повече: виждам го, пожелавам го, мотивирам желанието си.
Пример:
Съвсем наскоро ми се случи да отворя наслуки една книжка с наричания при магии със свещи. Беше ми интересно, защото просто реших, че трябва и го направих. Отворих на случайна страница, хвърлих бегъл поглед на описанието, погледнах олтара и хванах три свещи, подредих ги и казах наричането 3 пъти, като на последния изгасих и трите свещи (описвам го подробно, защото доста неща не ги направих "както пише").
После затворих книгата и... ами, забравих, че съм правила каквото и да било. Два-три дни по-късно се присетих, защото хората започнаха да се държат странно мило и услужливо около мен. Отворих книгата: привличане на щастие, почти бях улучила свещите (не бях сложила така наречените олтарни, но аз принципно ги пропускам). Та това от опита ми. Пускам и 5 от основните цветове свещи и за какво се използват, ще преведа и останалите по-нататък.
Цветове на свещи
Бял: баланс, мир, чистота, невинност и власт. Използва се за медитация, търсене на истината. Замества другите цветове. Лекува счупени кости, зъбобол. Символ на Богинята
Жълт: творчество, интелигентност, увереност. Свързва се с мъдрост, въображение и вдъхновение. Лекува кожата, стомашни болки и "женски" здравословни проблеми. Символ на елемента Въздух.
Оранжев: енергизиращ цвят. Свързва се с привличане, стимулация, контрол. Още с окуражаване, късмет и внепазпни промени. Добър при лечение на кашлица, настинка, астма.
Златист: Цвят, който предполага разбиране и привлича силите на космическите влияния; интуиция, чар и увереност. В ритуали за бърз късмет и финансови придобивки, както и при почитане на слънчеви божества.*
Розово: Позитивен цвят, символ на емоционалната любов и романтиката. Предполага емоционално пробуждане, лекуване на духа, женственост, приятелство, чест и морал. Стандартен цвят за ритуали за привличане. Отличен за третиране на депресии.
*Златист цвят бих използвала, ако искам да си купя нещо. Зелен - ако искам повече пари.
П.П. Ако се получи дискусия, ще постна и още инфо. Събирала съм разни неща, на повечето съм затрила източниците. Това специално имам бегъл спомен, че е възможно да е от www.wicca.com или пък някой друг сайт...

Хубава вечер