ХАОСФЕРАТА

Хаос манияците имат достатъчно място тук да си формират спокойно сферите на Хаоса, както намерят за добре...

Модератор: Nemezius

Назад към Хаос магия

Мнениеот Wizard » 28 Апр 2005, 19:50

ХАОСФЕРАТА

Хаосферата е главния източник на светлина или магическата лампа на адепта - едно психическо чудо, което излъчва блестящ мрак. Това е един умишлено създаден процеп в структурата на реалността, през който силите на Хаоса навлизат в нашето измерение. От друга страна, тя може да се разглежда като нагледна демонстрация на аксиомата, че вярата има свойството да структурира реалността.
На Хаосферата може да се придаде материална форма, която да служи като котва за установяването на нейните хаотични и етерични проявления. Формата, показана на фигурата,

Изображение

е една от многото възможности. Тя се състои от сфера с осем стрели-лъчи, насочени към ъглите на куба. По такъв начин за мислещия ум тя може по различни начини да представлява една перспективна структура на четирите оси на геометрически невъзможния хиперкуб от двата проникнали един в друг тетраедъра на светлите и на тъмните сили. Такива алогични заплетености може да се окажат полезни при създаването на един парадоксален по същество обект.
Тя се оцветява в най-наситеното черно, защото то трябва да й придаде всички цветове едновременно и да я снабди с най-големия потенциал за излъчване и поглъщане. Централната сфера е куха, за да може да се поместват различни обекти, и една от стрелите се изважда, за да служи като магическо оръжие. Все пак физическата форма може да бъде всякаква, каквато изобретателността на адепта подсказва - това е дребна работа в сравнение с психическата подготовка, която се изисква при нейното създаване.
Хаосферата се зарежда и отваря в магическото измерение като се изпълва с етерична жизнена енергия, която е била парадоксално настроена.
Жизнената енергия може да се достави по всякакъв метод, който адептът владее напълно - кърваво жертвоприношение, сексуални изпразвания, проектиране на преносимата етерична сила на тялото чрез концентрация по време на екстатично-гностични ритуали или по други методи. Парадоксалното настройване се прави чрез впечатляване на жизнената енергия с всякакъв вид противоречие и невъзможност. Всеки две противоположни и взаимно изключващи се идеи и образи може да се използват едновременно - въображаемите метафизични първопричини на огъня и водата или Нуит и Хадит, несъвместими геометрични фигури, едновременна чернота и белота - математическата нула и безкрайността. Всякакво проявление на парадокс и невъзможност може да се използва и още може да се измислят най-различни неща, за да свършат работа.
Ако адептът работи в храм, неговите посветени или ученици може да му помогнат при формулирането на Хаосферата и тогава тя може да функционира като бог или фетиш. Колкото повече сила е вложена в нея, толкова по-голям ще е проломът отворен в Хаос-измерението и толкова по-голяма ще е освободената Хаос енергия.
Веднъж вече създадена, тя ще започне да доставя сурова Хаос сила на всеки, който е във физическа близост с нея. Поради тази причина непосветените трябва да се държат далеч от нея, за да не се побъркат. Също като мощно магическо огледало, Хаосферата съществува и като вихрушка или вход, през който магическата воля и възприятие могат лесно да достигнат до други сфери на съществуване. Инсталирането на действащи Хаосфери в различни точки по земята може да ускори иманентизирането на есхатона - смяната на еона.

© by Peter Carroll
Последна промяна Wizard на 12 Окт 2005, 16:06, променена общо 1 път
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот rocт » 21 Май 2005, 22:40

мислех да си кажа мненийцето по отношение на хаос сферата, но всичко е толкова видно, че този, който не го вижда си заслужава да бъде вплетен в тази мисловна парадигма поради нивото си.
само ще вметна, че иманентизирането на есхатона не означава смяната на еона, а довеждане на проявлението до край като всички възможности са преживени - това е и целта на хаос заниманийцата на хаотистчетата. (да не би да изпитвам умиление към тях? :) ) но май само довеждат до край собственото си проявление, но не като изживяват всички възможности, а като ги обезсмислят и поставят в застой импулсите си за креативност.
Аватар
rocт
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ChaoS » 22 Май 2005, 11:51

Mili Gosdtenino, wse se 4udq... Kakwo ima6 protiw haosa?
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот rocт » 23 Май 2005, 14:20

нищо.
междудругото - "все се чудя" предполага някаква продължителност на усещането, а аз пиша за първи път по тази тема тук, така че не можеш все да се чудиш. "против хаоса" предполага да съм казал нещо против, а аз подчертах, че изпитвам умиление дори. с постнга си коригирах значението на "imanentize the eshaton", което се изплъзва при един аматьорски поглед към хаос магията.
другото, което ми прави впечатление е, че идентификацията ти с хаос магията замъглява разбиранията ти и затова се чувстваш длъжен да реагираш. "нищо вярно, всичко позволено" не е поредната залъгалка и начин винаги да си прав, както забелязах, че всички, които са писали в този форум за хаос, я използват. обобщението 'всички' е преднамерено.
Аватар
rocт
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ChaoS » 24 Май 2005, 07:32

Казах "все се чудя", защото си писал и на други места, където съм имал възможност да следя мислите и реакциите ти.

А що се отнася до "залъгалката"... Нима е лошо, ако всички са прави в дадена сфера? Просто природата на самия хаос е такава, че дори и най-голямата глупост е точно толкова невярна, колкото и вярна в зависимост от гледната точка.
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот rocт » 24 Май 2005, 12:06

глупаво е да налагаш твоя проекция върху отношението ми. другата тема, в която се споменава острието на хаоса, съм изразил мнение за твърдението ти, че си спомняш предишен живот, а не за хаос магията. а за "природата на хаоса"....думите не са реалността. това, че наричаш нещо с думата хаос и разиграваш спектакли пак с думи и видения там не означава, че си излязъл извън мислите си.
Аватар
rocт
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот AryanSun » 03 Окт 2005, 10:17

Бихте ли споделили идеи как да се използва най-пълноценно
хаос сферата?Говоря за такава,която да е "вкарана" в материален
носител-някаква "физическа" сфера от какъвто и да е материал.
Днешното слънчево затъмнение(частично) беше идеално за целта.

Тъй като с хаос магия едва сега започнах да се занимавам сериоз
но,ми е интересно да науча нещо повече.Това,което ми е известно
е,че тя е вече неизчерпаем енергиен източник,който може да се
използва по много начини.Наистина,влиянието й се усеща на огромен радиус от мястото,където се намира.И чувството за такъв прилив
на сила определено ми харесва:)).Един от методите,който зная е
сигилизацията.Интересно ми е да науча още такива.Благодаря:))
Аватар
AryanSun
MagicGateBg Фен

Мнениеот ChaoS » 04 Окт 2005, 19:55

Можеш да използваш хаоссферата в практически всяко свое занимание като енергиен и информационен източник.

Така на пример, знам, че се занимаваш с уика. Макар да не съм напълно запознат с нейните методи и подходи, съм сигурен, че има ритъали, които изискват да влееш от себе си огромно количество енергия. Можеш обаче да използваш вместо вътрешната си енергия, тази от хаоссферата, като е за препоръчване, поне докато свикнеш, първоначално все пак да я пречупваш през себе си. Просто за да свикнеш с нея като такава. Да опознаеш енергията на хаоса.
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот ChaoS » 11 Окт 2005, 07:31

Още, тъй като хаоссферата е практически портал за навсякъде, можеш да я използваш и като такъв. ((астрално пътуване)).
Но, ариецо, тъй като се занимаваш с хаос магия отскоро, по-добре първо се потготви, за да не се озовеш някъде, откъдето да няма измъкване.

Също така ((а и за тренировка)) можеш да се опиташ да ползваш сферата за гадателство или далечно виждане. Започни с първото. И най-важното- един от основните принципи на употребата на хаоса- ЕКСПЕРИМЕНТИРАЙ и развивай свои собствени методи и подходи.
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот Arhimikus_NA » 13 Окт 2005, 17:55

Искам само да попитам... относно това, че се озоваваш на място където не можеш да се върнеш сигурно го знаеш от теорията, нали... логически е така. Как тогава можеш да твърдиш нещо за истина като не си имал личен опит.
За души като нас, говоря общо взето - непросветени, не мисля че има опасност астралното ви тяло да отиде на място от където не може да се върне. Това е равносилно на смърт.
Аватар
Arhimikus_NA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ChaoS » 14 Окт 2005, 12:38

Всъщност съм ходил на места от където не можеш да се върнеш... Сам.
Както и на места, където никой друг не може да отиде.
И на такива, откъдето само аз мога да се върна. Веднъж заведох един човек на място, което не желаех да посетя, но ми се наложи. Трябваше да се връщам обратно и да го извеждам. А човека не беше някой новак или слабак. Говорим за ПЪРВОКЛАСНО магйосниче.

За това предупреждавам.
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Назад към Хаос магия

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор