Викане на духове с "Планшет"

Тук можете за пишете за Ваш проблем или случай, за който искате да Ви се помогне.

Модератор: Nemezius

Назад към Молба за помощ

Мнениеот The_Scorpion » 22 Авг 2008, 09:47

Някой знае ли тази техника и може ли да ми я обясни подробно?

В една книга открих следния текст но изобщо не ми стана ясно как се прави? Въобще немога да си го представя:

"По-неизвестен но много популярен през викторианската епоха вариант, е планшетът. Той представлява малко дървено устройство върху ролки или колелца, на което е закрепен молив с острието надолу. Планшетът се поставя върху лист хартия, а участникът слага пръстите си върху него. След известно време планшетът започва да пише, привидно предавайки съобщения от духове. "
Аватар
The_Scorpion
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот sin angel » 22 Авг 2008, 10:24

какво точно не ти е ясно,то всичко си е обяснено и е много лесно,това подобно да този начин където няколко човека си слагат показалеца в/у кристална чаша мисля че беше (не съм сигурна в/у какво точно ) и тя сама се мести (духът я мести) а самата чаша е поставена в/у лист или дъска на която има азбуката и според това към коя буква се движи се получават думи и по този начин общуваш с духа.......
H8 ME
Аватар
sin angel
MagicGateBg Приятел

Мнениеот The_Scorpion » 22 Авг 2008, 10:33

Да това е дъска "ouji". А това с "Планшетът" как изглежда, какво представлява, дъска с колела?
Аватар
The_Scorpion
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот rain » 23 Авг 2008, 10:30

Това е планшет:
Изображение
Аватар
rain
Модератор

Мнениеот NEVIDIMIQ » 23 Авг 2008, 14:16

интересен начин да накараш някой дух който е до теб да ти предаде нещо което трябва да знаеш, примерно ;)
Изображение
Аватар
NEVIDIMIQ
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот The_Scorpion » 23 Авг 2008, 14:27

Мерси rain.

NEVIDIMIQ, предимството на планшета пред дъска ouija, е че можеш да я исползваш и сам :)
Аватар
The_Scorpion
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот NEVIDIMIQ » 23 Авг 2008, 15:19

The_Scorpion написа:Мерси rain.

NEVIDIMIQ, предимството на планшета пред дъска ouija, е че можеш да я исползваш и сам :)
а проблем ли ще е ако го създам ръчно ?
Изображение
Аватар
NEVIDIMIQ
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот BallFace » 23 Авг 2008, 15:29

NEVIDIMIQ написа:
The_Scorpion написа:Мерси rain.

а проблем ли ще е ако го създам ръчно ?
Според мен ако създадеш това ръчно ще е даже по-добре.
Аватар
BallFace
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот rain » 24 Авг 2008, 11:38

Не съм привърженик на викторианските методи за комуникация с духове и тези ала Кардек,
но за да не пишете врели-некипели нека обясня. OuiJa и планшетът за автоматично писане
действат на подобен принцип. Целта е посредством призоваващите лица, духът да остави
послание, което става с помощта на печално известната дъска и мърдането на показалеца
(планшета) даващ отговорите на призованото същество. В повечето от случаите посланията
са нагласена работа от подсъзнателното мърдане на показалеца. При автоматичното писане
медиумът под транс получава директно посланията на духа, като започва да ги пише несъзнателно
по листа. В последствие излиза и планшетът за писане с цел улесняване и така няколко човека
могат да влезнат в контакт с духовете и да "пишат" посланията им. Естествено много лесно може
да се спекулира с въпросните комуникации, както впрочем са го правили множество шарлатани в
миналия век. Що се отнася до това колко човека са необходими, нищо не пречи и сам да си викаш
духове...но си е съвсем друго с повече хора, да не кажа по-забавно. А за това, че трябва да си
направиш сам подобна дъска или планшет...е, това не са нито руни, нито таро, но определно е
по-лесно от колкото да си ги купуваш. И тук идва цялото разнообразие от битови методи, било с
чашка и букви, въртяща се игла и т.н. Изглежда че интересът към тези "окултни" техники явно си
остава непресъхващ, но недейте да ги взимате насериозно. Малки сте и може да се забавлявате,
после обаче ще ви омръзне :)
Аватар
rain
Модератор

Мнениеот The_Scorpion » 24 Авг 2008, 14:15

Всичко това звучи налудничево и човек си мисли, че това са пълни глупости и простото обяснение е, че накой от участниците в сеанса "бута" чинийката или чашката или показалката. (Говоря за метода "ouija", защото още не съм пробвал с "планшет")
Но не е така, защото въпросите може да се задават и на ум и тогава е невъзможно да се фалшифицира отговор (разбирасе ако не е просто "ДА" или "НЕ"). :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: .
Аватар
The_Scorpion
MagicGateBg Наблюдател

Назад към Молба за помощ

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор