Модератор: Nemezius
till_it_sleeps написа:според мен анкетката е доста реторична. много ясно, че всички ще търсят заклинания и ритуали...привидно.
но аз смятам, че същинския отговор е отоговор номер 2-решаване на лични проблеми. мисля, че всеки един от нас се е захванал с магия не просто така, щото си е живял като цар и нищо не му е липсвало, а защото нещо го е подтикнало. нещо, което му се е струвало, че не е много наред и че трябва да разбере какво точно не му е наред. или пък директно някой да му реши проблема наготово. не знам-поне при мен стана така-окултизмът беше единственото нещо, което даваше логично обяснение за нещата, които ми се случват. това ме накара да се интересувам, а това, че вече 'търся заклинания и ритуали' на страниците на Меджикгейт е само следствие от първото.
така, че смятам, че първите два въпроса са взаимно свързани, а понеже имам правото да избера само едното, няма да гласувам, защото ще дам полуверен отговор ;)
според мен анкетката е доста реторична. много ясно, че всички ще търсят заклинания и ритуали...привидно.