С удоволствие. Но не съм сигурен, дали за теб ще подейства по този начин. Така че ще започна по-общо и ще конкретизирам в последствие.
Като цяло идеята е да обърнеш процеса, тоест ти да точиш от другия. Това става най-лесно, ако самия ти го обърнеш на енергиен вампиризъм. Ако се окажеш достатъчно жаден, можеш да създадеш втора връзка и да "затвориш кръга". Или, ако можеш, да локализираш енергийния канал, който се образува м/у твоята вътрешна "батерия" и неговия/нейния "резервоар", и да се опиташ да теглиш оттам. Второто има по-силен, но и по-вреден ефект.
Проблема с обяснението ми, обаче е, че аз САМ съм открил това (първото ми гадже беше такава вампирка, а аз още бях младичко и неукичко...

) и не бих могъл да го обясня с "общоприетите" термини. Но ето как процедирам аз самият (пак повтарям- самоуко съм в много отношения, нито съм го чел това, нито някой ми го е казал):
Представям си енергийната връзка, която се създава м/у жертвата и вампира като плосък сноп от лъчи със стрелка, която се движи по посока на този, който поема енергията. И просто се опитвам със собствената си енергия и съзнанието си да завъртя стрелката в моята посока. Звучи изключително простичко, елементарно и неандерталско, знам, но за мен действа безотказно.
Тук възникват няколко проблема:
1. За да обърнеш процеса, все пак трябва да вложиш енергия в действието, което значи, че се "самоизточваш", редом с това, което върши "противника".
2. Ако не си внимателен, можеш да се превърнеш във енергиен вампир. Нещо, което за малко да ми се случи. Добре, че се усетих на време.
3. Ако бъде източено достатъчно количество енергия от дадено същество, могат да му бъдат нанесени огромни щети. На времето "точенето" се е използвало и за "довършващ удар- източиш ли всичко, което е останало, ако е малко, можеш почти(че и съвсем) да убиеш някого. Но не знам някой още да го практикува като метод за убийство, заради проблем #4.
4. Ако засмучеш повече енергия, отколкото можеш да поемеш без да я канализираш в нещо, можеш да си нанесеш ГОЛЕМИ щети- претоварването може да доведе до освобождаване на ОГРОМНА част от собствената ти енергия с цел уравновесяване на състоянието. Това е изтощително, вредно и много опасно.
Тва цялото може да се използва и като упражнение. Аз лично си имах партньорче по едно време, с което просто се "засмуквахме" взаимно, с цел да открием слабостите в защитите си, да открием възможностите си, да сме по-подготвени, да увеличим капацитета си и.... Просто да видим кой е по-силен, т.е. кой може да поеме/отдаде повече, преди да рухне на пейката в парка за да "регенерира".