Гледам и не вярвам на ушите си

Ако нещо има да споделите, каквото и да е, тук е мястото да го направите. В казана на Вещицата се забъркват сяк`ви манджи, Вие предложете какво?

Модератор: EliKarim

Мнениеот rain » 18 Юни 2009, 20:29

Винаги, когато попадна на поредната простотия и жалък опит за реклама на "врачки" и "магове" из всевъзможни жълти издания се чудя и мая колко по-отчаяни и пошли са опитите им да изгреят в облика на всесилно гуру от типа:
"ще ви излекувам от всичко - давайте си паричките на мен". Поне като лъжат да го правят както трябва, но уви,
всички знаем за старата поговорка при кого ходи простотията.

Разбира се, подобни статии и реклами се приемат само като забавно четиво за губене на време и едва ли биха
представлявали обект на сериозно внимание. Но честно казано, има и хора които им се връзват. Е, изборът си е
техен... наивността понякога води до заслужено наказание.

Бях се зарекал да не се заяждам и обръщам внимание на ширещите се из родните ни медии и сайтове бисери и
апотеози на наглостта, но поради естеството на дадения материал, няма как да се въздържа от публичен коментар. Ако уважаемите автори на това (вероятно псевдо) интервю четат, нека не се засягат, а да си извадят подобаваща поука.

Материалът за който говоря може да бъде намерен на този адрес: http://www.chudesa.net/?p=statia&statiaid=13464

Но нека анализираме "мъдрите" му слова тук:


- Работите предимно с деца. Кои Болести лекувате?
- Всичко - астма, заекване, бъбреци, болки в краката. Веднъж имах едно детенце, на което оставаха часове живот.
Родителите бяха много отчаяни, лекарите го бяха отписали вече. Аз му помогнах и сега е много по-добре.
Дадох му водичка и специални билки.


Ама разбира се, че всичко... сигурно и мъртъвци връща от гроба. То пък какво е някаква си там тежка форма на рак.
Дайте 1000 лв. (а може и повече) и с една магическа (гола) водица ще сте на крака за нула време. На всеки трезвомислещ човек обаче, би трябвало да е ясно, че няма лечител, който да е в състояние да излекува абсолютно всичко, макар и за всяка болежка да си има цяр.

- Какви билки?
- О, това не мога да ви издам. Носят ми ги от цял свят - от Америка, Англия. Имам хора, с които работя заедно,
и те ми ги осигуряват.


То пък оставаше и да ни издадеш. Казват, че тайната обикновено е в точните съставки и количеста, а не в имената на конкретни билки, които всеки вероятно познава. Пък и интересно, какъв е този лечител, който не си ги бере сам, ами чак му ги носят от чужбина. Може би става въпрос за редки видове амазонски орхидеи. Че то нашите билки струват ли изобщо?

- Каква е цената на тази отвара?
- Тя конкретно е 150 лв., но за различните болести цените са различни


Ето, че си дойдохме на думата. Човешкото щастие (най-вече на невинно дете) винаги има висока цена... особено под формата на големи суми. Добре, че ни е спестила останалия ценоразпис, че има и хора със слаби сърца.

- От какво идват повечето болести?
- С изключение на заекването при децата, което най-често става при уплаха или страх, всичко друго идва от лоша енергия. Най-страшно е родовото проклятие, защото е като грипа -може да е само към един човек, но се предава на всички. Не може да се опазиш, може само да се спасиш, и то ако го усетиш навреме.


Е, тази лоша енергия е много лошо нещо. Де що става, това микроби и вируси, да знаете, за всичко е виновна лошата енергия. А пък за родовото проклятие да не говорим. Като наложило се напоследък банално клише, щеше да е чудо, ако не беше засегнато. И разбира се, че човек може да се спаси, само срещу някаква скромна (и не чак толкова) сума.

- Разкажете ни по-подробно за лошата енергия, Какво представлява?
- Тя е под различни форми, аз я изкарвам от хората и те я виждат. При някои е живак – много живак имат в телата си, при други е змия - изтеглям я и тя започва да пълзи по пода, а може да е и самият човек, който я предава, аз го виждам и описвам подробно на пациента си. Например веднъж ми се обади една жена - имаше 15 години брак, а беше пред развод, беше се видяла в чудо. Казах й веднага да дойде при мен и само като я видях, разбрах каква е причината. Оказа се, че най-добрата й приятелка спи с мъжа й и му е направила магия. Развалихме я и спасихме брака. Лошата енергия може да е навсякъде в дома ви - примерно като някое бръмбарче или хлебарка - нещо, което изобщо не се забелязва и не прави впечатление.


Моисей може да се засрами, нашите лечители направо от въздуха изкарват змии. За живака е обяснимо, поради екологичните замърсявания, всеки е като ходещ отровен отпадък с наличие на тежки и цветни метали в себе си. Ако пък видите бръмбърчета в дома си, да знаете погнала ви е отново тая ми ти лоша енергия. Не викайте служби за борба с паразити, а ходете по врачки.
Късметлии сте, ако живеете извън градовете, там по поляните и нивите щъкат толкова много носители на лоша енергия, че не е нужно да се изненадваме защо селата ни се обезлюдяват.

- Вие кога разбрахте, че можете да изтегляте лошата енергия?
- Като бях на 7 години, пътувах за София с баща си. Изведнъж пред колата изскочи един елен -огромен, много красив. Стана тежка катастрофа и изпаднах в кома за 6 месеца. Нашите са мислели, че няма да ме бъде. Но аз помня как изведнъж видях бяла светлина и някой ми каза, че трябва да остана, за да помагам на хората. От- тогава съм така.


Изтъркана история. Много станаха вече с тея катастрофи. Както е тръгнало по родните ни пътища с тея ПТП-та, направо всеки втори оцелял и върнал се от кома трябваше да е врачка.

- Казват, че черната магия е най-опасна. Тя може ли да бъде развалена?
- Да. Аз я развалям за 20 минути с моите билки.


Оставаше и да не може да я развали... и то само за 20 минути. Ще ми е интересно, как би се справила само за няколко минути срещу сериозно въздействие на професионалист или непознато влияние от чужди традиции.

- Напоследък много се говори за магии чрез вода от умрели и заравяне в пясък за свещи на мъртъвци. Вие имате ли такива случаи?
- Да. Водата от умрели е много опасна. Използват се също и вещи от гробовете на мъртъвци. Да знаете, че най-страшни са турските гробове, както и арабските. Турските мъже са най-лоши особено тези, ходжите. Те не вярват в Господ Бог, а в Аллах. Ходжите са половин дяволи, помнете го, най-лошите магии се правят в техните гробове.


Все пак, вижда се, че е чула или чела оттук-оттам по нещо почиващо на реални практики. Но за страшните гробове е направо трагикомично. А нали навсякъде пък е пълно с гробове на ходжи, всичките лоши магии се правят само там (но забележете не от самите ходжи). И понеже те имат различна религия, естествено е, че са дяволи, пардон, според ислямската традиция - джинове.
Абе намирисва си на ксенофобия. И много ми е странно в сайт, в който пропагандират колко са лоши тея ми ти ходжи, как така аджеба са изтипосали на видно място реклама и суперлативи на точно такъв?

- Иначе за другото - заравянето в пясък на свещи за мъртъвци също е лошо- ако се сложи листче с името, това е една четвърт магия, но ако се сложи снимка на някого - той може да умре за 24 часа.

Брей, направо ни даде рецепта как "бързо, лесно и сръчно да убием неприятеля за 24 часа". Какво пък, нали ще има повече работа, но то ако ставаше толкова лесно, направо като мухи щеше да мре народа.

- Вие как разваляте магиите с гробове?
- Ходя там, намирала съм какво ли не покрай гробове и надгробни плочи - предмети, фанелки, блузки, все на хора, на които е направена магия. Понякога влизам и в самия гроб, но ако имам лошо предчувствие, не влизам.Трябва да имаш много силна воля и да не се страхуваш да правиш това.


Интерено, като влиза в гробовете, бая зор трябва да вижда да ги отравя, пък защо и е да го прави един господ знае. За поругаване на гробове обаче в чужбина глобите са доста солени. Но да, определено се иска доста силна воля да влезнеш в гроба... че и да излезнеш после.

- Работите с няколко манастира...
- С 10 манастира работя в цялата страна. Там има по 15 деца, бедни са, аз им помагам, като дарявам от парите, които ми носят на мен. Късам от залъка на своето дете, за да помагам на бедните.


- Монасите как ви приемат, знае се, че църквата отрича хора със способности като вашите?
- Приемат ме, имам много приятели свещеници. Молим се заедно на Бога. Понякога самите те идват при мен и ако имам сериозно болен човек, ми помагат с техните молитви, за да оздравее по-бързо.


Чудно нещо наистина, работи в манастири, пък се занимава с магии. Интересно, как ли я възприемат свещениците... или може би това е работа под прикритие. А те даже ходят и при нея. Няма да е голяма изненада, ако и поповете се занимават с магии . Това със залъка е трогващо, звучи някак предразполагащо, че видиш ли, каква хрисима християнска душа, а на хората би трябвало да им изглежда по-правдоподобно и успокояващо без съмнения да си дават парите. Ама щом като църквата може да лекува сериозните случай, какъв е смисълът въобще да се ходи по лечители? Неосъзнат парадокс.



С други думи, уважаеми читатели, бяхте свидетели на една еманация на свещена тъпота. А като се замислим, ако се подхванат всичките, цял живот няма да стигне да се изопачават. За създателите на подобни писания, за в бъдеще пишете малко по-достоверно, иначе творчеството ви просто обижда интелекта на сериозния човек.

Оставям изводите и коментарите на вас.
модератор цербер
Аватар
rain
Модератор
 
Мнения: 473
Регистриран на: 26 Юни 2007, 20:07

Мнениеот bellastella » 18 Юни 2009, 20:48

Направо не е истина!!!
Влиза в гробове, работи с манастири....цери нелечими болести...
Наистина хора в отчаяние биха, дори задължително биха се подвели. Няма как да бъдат обвинявани за това, нали?
Друг е въпроса, че с това интервю подхвърля в публичното пространство и някои идейки, с който може да бъде навредено доста солидно при подходяща емоционална нагласа и поне мъничко опит или вяра....
Аватар
bellastella
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 144
Регистриран на: 06 Яну 2008, 09:10

Мнениеот The Shadow » 19 Юни 2009, 08:26

icon_eusa_clap Много добър анализ, rain. Впечатли ме.
Аватар
The Shadow
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 60
Регистриран на: 27 Май 2009, 07:09

Мнениеот uvella » 20 Юни 2009, 06:02

Коментара на rain за пръв път ме накара да изчета подобна статия до края. Rain, благодаря, смях се от сърце и ... с тъга, защото си абсолютно прав.
Хармония!
Аватар
uvella
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 71
Регистриран на: 03 Юни 2009, 06:46

Мнениеот Wizard » 23 Юни 2009, 00:00

Тази тема би трябвало да я забия най-отгоре, като важна!
Коментарите са напълно излишни, какво да коментираме, Вие и сами можете да разберете, че това са поредните шарлатани на небосклона. Да не говорим, че са копирали неща и от МГ и са ги сложили като ''Статии'' в сайта си...

Призовавам Ви, ако имате още подобни предложения, моля публукувайте ги тук, за да ги коментираме.
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор
 
Мнения: 1263
Регистриран на: 09 Юни 2005, 21:47
Местоположение: Stonehange

Мнениеот м Лъчезар » 23 Юни 2009, 10:02

Прочетох на две на три и :

"Чудно нещо наистина, работи в манастири, пък се занимава с магии. Интересно, как ли я възприемат свещениците... или може би това е работа под прикритие. А те даже ходят и при нея. Няма да е голяма изненада, ако и поповете се занимават с магии ."

Това е нелепо изказване само по себе си.
Адът е тук на земята
Аватар
м Лъчезар
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 71
Регистриран на: 16 Апр 2009, 06:40

Мнениеот rain » 23 Юни 2009, 12:44

м Лъчезар написа: Това е нелепо изказване само по себе си.


Когато не си съгласен с нещо е редно да се обосновеш защо.
модератор цербер
Аватар
rain
Модератор
 
Мнения: 473
Регистриран на: 26 Юни 2007, 20:07

Мнениеот sanguinary » 23 Юни 2009, 22:14

Уважаеми читатели :mrgreen:
Увод, въведение, заключение :wink:
Формулирал си го като статия, предложи го на някое издателство :roll:
Иначе проблема си е факт, спор няма. И то далеч не от вчера. Факт е също така, че в основата на наивният потребител или пациент, както е в случая, е неговото невежество.
Никой, уважаващ себе си човек, не би завел детето си и не би дал пари на човек, който не е проверил, и направо прочита обявата и тръгва.
Невежеството е това, на което разчита всяка икономическа структура.
Ако хората в една държава, да речем, можеха да се лекуват сами, сами да ушият обувките и дрехите си, ако можеха да приемат информация от торсионните полета, да комуникира чрез телепатична връзка и т.н. и т.н. , то не само занаятчийството, но и цялостната икономика на съответната държава ще рухне. Здравеопазване, образование, търговия... всичко става излишно. И не че човек не е способен на тези неща, но дълго време е бил приучаван да разчита на системата, че тя ще го отгледа, ще го образова, ще го облече, ще се грижи за здравето му и ще го храни. Системата има за задача, да запълни максимално времето на всеки един, до толкова, че да няма време да разкрие действителният си потенциал и да го развие. За съжаление, трябва да се съгласим, че доста успешно се справя, почти навсякъде.
Шарлатаните са хора, които виреят всред общества, при които е разпространено крайното невежество. Това е аларма за тревога, но не, както е изкарано тук "изтребете шарлатаните" или "не се подигравайте с интелигентността на читателите си", а тревога за мащаба на масовото невежество. Защото не е тревожен факта, че ги има тези шарлатани, а е тревожен факта, че има много, които им се връзват и им плащат.
Риболовци няма да има, ако няма шарани.
Сигурно всички помните канал 2001... Не само той. Като цяло медиите гъмжат от периодични гаври със самоуважението на човек. Във всяка една сфера, във всеки един жанр.
Аватар
sanguinary
MagicGateBg Фен
 
Мнения: 422
Регистриран на: 04 Яну 2006, 07:43

Мнениеот rain » 24 Юни 2009, 09:26

sanguinary написа:Уважаеми читатели
Увод, въведение, заключение
Формулирал си го като статия, предложи го на някое издателство :roll:


Какво да се прави, професионално отклонение.
Както е тръгнало, направо мога да си издам собствена периодична рубрика "Антиврачка". :mrgreen:

Защо обаче написах всичко това? Именно поради масовата дезинформираност на хората.
Четат за някакви псевдочудеса и си промиват мозъците с насажданите им от подобни медийни
гурута заблуди. Ето това ме дразни. И както казах, ако ще лъжат, поне да го правят както трябва,
но то и за лъженето се изисква талант. Идеята ми не е да обявявам война на шарлатаните, както
някой хора и автори напоследък се опитват. Това си е изгубена битка. Много правилно отбеляза,
че риболовци няма да има, ако няма и шарани. Аз бих добавил само, че не е луд този който яде
баницата, а този който му я дава. Разбираемо е, че който им се връзва, ще си е обръснат без сапун.

В действителност масовото невежество е крайно тревожно и обезпокояващо. Но, ако дори донякъде
се разсеят дадени заблуди по определени въпроси (както често срещаните клишета: "имаш магия,
давай парите иначе умираш" ) смятам, че ще е от полза за всички. И най-вече за хората, решили се да
тръгнат по врачки и гледачки, нека все пак имат едно наум срещу какво могат да се сблъскат. Пък и
едно забавно четиво в повече винаги ще е от полза да разсее строгия тон. :)
модератор цербер
Аватар
rain
Модератор
 
Мнения: 473
Регистриран на: 26 Юни 2007, 20:07

Мнениеот The Shadow » 24 Юни 2009, 09:55

Както е тръгнало, направо мога да си издам собствена периодична рубрика "Антиврачка".


Ще е занимателно четиво, ако го направиш.

------------
Със сигурност нито наивниците ще изчезнат, нито ще изчезнат врачките-ментраджийки от типа "развалила срещу хиляда лева успешно най-зловещата черна магия, дето 8-мата братовчедка на третата комшийка (трети етаж, вратата в дясно) направила на рода на потърпевсшата до 64 563 коляно за смърт и да се строши семейното и возило (което е на 30 години), заради рецепта за кифлички, която не се получила поради гледане с лошо око на кифличките от 4-тата братовчедка на втората комшийка от третия етаж (вратата до асансьора)"...

Но войната трябва да се води, защото ако дори и само един човек да се спре от това да постъпи наивно, значи си е струвало.
Аватар
The Shadow
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 60
Регистриран на: 27 Май 2009, 07:09

Мнениеот sanguinary » 25 Юни 2009, 04:18

The Shadow написа:Но войната трябва да се води, защото ако дори и само един човек да се спре от това да постъпи наивно, значи си е струвало.

И как точно предлагаш да се води, тази война?
Разубеждавал съм хора, които упорито държат да сгрешат, след което, те, все пак намират начин да се набутат, още по-здраво и щетите са винаги по-необратими.Така че, когато спираш този 'дори само един човек' да постъпи наивно, няма как да си убеден, че си е струвало. Ако има война, надали това е най-удачната офанзива. А иначе... всеки от нас е ставал пряко или косвено жертва на некадърници, по едно или друго стечение на обстоятелствата. Понякога, защото избора ни е ограничен, а понякога, защото ни е погрешна информацията.
Аватар
sanguinary
MagicGateBg Фен
 
Мнения: 422
Регистриран на: 04 Яну 2006, 07:43

Мнениеот The Shadow » 25 Юни 2009, 05:42

И как точно предлагаш да се води, тази война?



Чрез популяризация на действията им на врачките. Би било добре и дано тези след нас да имат повече възможности за такъв вид война- чрез закони, които да недопускат до "работа" ментетата, плъзнали навсякъде. И не като онази врачка, измамила малко дете, че му е направено на семейството и близките му черна магия за смърт, та го уговорила да изнесе от дома си покъщнината на родителите си, а после 12 години минават, преди съдебната система да я осъди на смешните 2 години в затвор- Сливен. Тази измамница само стреса на детето, когато му е съобщила, че ще да му умират родителите и всички, на които държи, не може да изкупи с тези две години присъда. А тези хора, дето 12 години на въпреки трудностите и куцащата ни правосъдна система не са се отказали да се борят за присъда- браво на тях.

Или като тази врачка - Гергина Петрова в предаването „Атлантид” на канал 3, дето се занимават с нея следователи от Районната прокуратура във Варна, защото едно от престъпленията и е свързано със задигане на килограм и половина злато от наивна жена и на практика тази врачка няма кой да я спре да продължи да мами.

Съдебната система е мудна. За 12 години онова менте, дето са го признали и са му лепнали 2 години затвор, кой знае още колко народ е завлякло. А колко още не са осъдени и мамят.... Няма кой друг да се бори. Аз чрез моя форум популяризирам проблема. Екипът на МГ тук популяризира. И колкото повече хора се включат в тази популяризация, толкова по-добре.

------------------

Относно това:

Разубеждавал съм хора, които упорито държат да сгрешат, след което, те, все пак намират начин да се набутат, още по-здраво и щетите са винаги по-необратими.


Всичко, което можем да направим е да укажем кое как е. От тук натам човекът сам си решава. Никой от нас не може и не е правилно да вземе решение вместо някой друг, до колкото всеки човек си има свой собствен път и трябва да го върви, а това включва задължително и преминаването през грешки. За съжаление знам от колеги за смъртни случаи на хора, доверили се на "лечение" от врачка, вместо да идат на лекар. sad11
Аватар
The Shadow
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 60
Регистриран на: 27 Май 2009, 07:09

Мнениеот ваня тонева » 25 Юни 2009, 07:38

Веднага изнасям още едно име на абсолютна мошенничка-Щерьона Ваклушева.Плаща здраво на куп вестници за да разказва небивалици и не се притеснява да намесва и популярни имена.А иначе нещата са организирани перфектно-за нея работи цяла банда.Предварително се поставят в дворовете на хората разни боклуци и когата вещицата пристигне ги намира веднага,разбира се.Същото представление се изнася и в апартаментите,но там магиите се вадят от саксиите или зад диваните-зависи къде ще ги набута докато приятелката,която си води винаги разиграва домакините.Ако се усетиш след целия тоя цирк и се обадиш да си искаш парите,започват да ти звънят мутри и да те заплашват.Това е перфектно работеща машина за пари.Ще се радвам дори само един човек ако успее да избегне този капан.
Аватар
ваня тонева
 
Мнения: 6
Регистриран на: 15 Юни 2009, 10:03

Мнениеот Оrchid » 25 Юни 2009, 16:04

На това за гробовете се смях от сърце...за съжаление обаче все още има хора, и то много които се хващат на подобни "магове", момичета докоснати от бога и прочие...и после пак тук идват да търсят съвети как да се отърват от последвалите проблеми. Направо да се чуди човек как е останал изобщо някой, който да вярва на врачките.
Аватар
Оrchid
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 34
Регистриран на: 15 Авг 2008, 09:23
Местоположение: Варна

Мнениеот Wizard » 10 Авг 2009, 20:42

Ето още един "герой" за нашата тема - Псевдо магове и врачки!!!


The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор
 
Мнения: 1263
Регистриран на: 09 Юни 2005, 21:47
Местоположение: Stonehange

Мнениеот rain » 03 Окт 2010, 13:07

Попаднах на скорошното предаване на Венета Райкова, където се вихреше поредното гуру със звучния псевдоним Маарем, представящ се за ходжа
решил да разкрива "големите тайни" на турската магия (явно всеки който си плати добре може да си направи реклама там, но това е друг въпрос).
Та след гледаното просто няма как да не напиша коментар, особено срещу подобни умишлени заблуди ширещи се из медийното пространство.

Предаването може да гледате тук: http://vbox7.com/play:de240e8e

Да започнем с прословутото "магия на ходжа не се разваля" (усетете нотката на самореклама). Естествено, че няма такова нещо, всяко влияние намерено
навреме може да бъде развалено. А показаната малка книга струваща представете си 4-5 хиляди лева всъщност е умалено копие на Корана, което се
продава като сувенир на всяка сергия в Турция за по няколко лири.

За въпросните "черни магии", например това с лъжиците за раздяла си личи какво аматьорско изпълнение е, защото нито се прави с такива лъжици,
нито по описания начин. Същото важи и за иглите, независимо че някои от описаните елементи са верни. За змийската кожа без коментар, такова
насосване няма. И този глуповат надпис в предаването: "Магиите водят до пристрастяване - не започвайте", сякаш всеки може да почне да ги прави
като някакво забавно хоби. Или пък налудничевото: "Магиите водят до бавна и мъчителна смърт!" Само дето не са си направили труда да уточнят
за кои точно става въпрос.

Продължавам към магията за смърт с изписването на едно надписче върху листче, което можело както за добро, така и за лошо да се ползва. Отново
безумно твърдение. Всяко нещо, като молитва, заклинание и т.н. си има специфично приложение, а магии за смърт далеч не се правят толкова лесно.
Какво да говорим за отварянето на муската и как нямало разваляне, пълни глупости. За да се развали е необходимо именно да се разтвори и унищожи.
И ето, че си дойдохме на думата, да не се унищожава, а непременно да се носи на ходжа, особено пък ако е при него (очевидна самореклама).
Разбирам, че се опитва да си придаде драматизъм на съчиненията, но нека не го прави толкова комично и посредствено, той народът вярно е прост,
ама чак пък толкова?!

И тази глупост за "лошите ходжи", все едно да кажем лошите попове или лошите свещеници. Пълни глупости за наивници. Значението на думата
ходжа е учител и духовник, а не магьосник, както масово се е възприело у нас. Ако има хора които правят мизерии (а такива има) те са много далеч
от това да са духовни лица. И е смехотворно да се твърди, че всички ходжи правели черни магии. Още повече, че не малък процент от тях са
некомпетентни самозванци (най-вече тези с лъскавите реклами).

Стигнах и до най-големия абсурд. Представената "книга на тайните". Това е най-обикновено печатно издание на Корана, при това на съвременен
арабски. Ще ме прощавате, но почти всеки мюсюлманин може да различи един Коран, при все че повечето го имат в дома си. А да се твърди,
че е книга за магии е очевидно малоумие. Нищо лично към водещата, но нека да си напъне едната мозъчна клетка и да се осведоми, че както
християните имат свещена книга Библия, така и мюсюлманите имат такава наречена Коран, в която черно на бяло направата на магии се заклеймява
и забранява.

Останалите глупости няма да коментирам. Всеки може да си направи извод още като види накичените със злато пръсти. Съжалявам, ако трябва да
разбия определени представи, но само защото подобни заблуди се излъчват по телевизията не значи, че трябва да се взимат за чиста монета. Народът
и без друго изпорстява крайно, а подобни посредствени предавания само допринасят за масовото невежество и дезинформираност, да не говорим
за внушаването на излишен страх с цел изкарване на дивиденти.
модератор цербер
Аватар
rain
Модератор
 
Мнения: 473
Регистриран на: 26 Юни 2007, 20:07

Мнениеот kimbo » 03 Окт 2010, 13:51

Да прочетох какво си написал, направо си го разбил, чесно казано за да те питам аз не съм разбирател но ми се стори че говори измислици и говори така надмено един вид е най великия Ходжа и може да прави Извънземни неща, повечето неща който каза аз без да съм ходжа при едно сърфиране в magicgate да попрочета от тук от там.. и аз мога 1 час да обяснявам абсолютно същите повърхности неща без да сам компетентен.. дори в някой от твойте постове за Муски нещата са много по ясни и обяснени:) И като каза че ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва муската да се изпише с Молив или Въглен ме уби.. значи никога нищо не се е изписвало с Мастило от Шафран според него?!?

Когато Уж чете.. не че съм чувал Ходжа как чете.. НО съм запознат с Молитвите и би трябвало Ходжата да чете така от сърце а той дори сричаше буквално четеше и тона му не ми се стори никък духовен.

После като потърсих ето един интересен линк http://www.vbox7.com/play:ba68e608

Явна реклама с телефон за връзка веднага да го потърсят защото само той може..



Не знам за вас Но аз си представям истинския Ходжа в моето съзнание по един съвсем различен начин.. представям си един човек на възраст.., който е Адски Мъдър и здържан, мерси си приказките, тона на говорене му е адски спокоен и знае точно къде и какво да каже и тъй като Ходжата е предимно духовник, вероятно би трябвало да е насторен много позитивно.



Този в предаването ми изглеждаше на едно момченце сложило шапка, прочел от тук от там.. и и прави разни неща.

Лично аз смятам че един Истински Ходжа.. който уважава себе си има достатъчно Мъдрост и Акъл Никога ама никога при никви обстоятелства не би се съгласил да Участва в каквото и да е предаване, камо ли да обяснява за тези дрвени неща.

Истинския ходжа като духовник вероятно не търси Известност и Публичност.
Аватар
kimbo
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 73
Регистриран на: 04 Сеп 2010, 19:25

Мнениеот valko » 03 Окт 2010, 23:05

човек няма сила. много далеч е от магията никога не е имал допир с черното даже и за разваляне, най-много с шизофреници като клиенти и откачили от недоклатени домакини. Защита няма, само бръмбари в главата му, с едно елементарно въздействие за изпиване на жизнените сили може да се докара до депресия и да изчезне от полезрението в рамките на 1-2 месеца.
Целунете ми чакрата!
Аватар
valko
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 97
Регистриран на: 18 Апр 2009, 08:29

Мнениеот MaurDragon » 11 Дек 2010, 00:02

Рейн, статията е гениална!

Обаче никой не спомена името на Даниела Ефремова. Беше една от първите "медийни врачки" в зората на тоя "бизнес".
Един път гледах по телевизията ...не помня кое,къде и как точно... интервю, в което тя заяви "Аз не взимам много, взимам колкото ми дадат, защото все пак и аз трябва да живея - имам сметки за ток,парно,вода и т.н. Но не мога да взема на човек 500 лв за някаква муска, чийто материали струват 2-3 лева. Не бива!" ... Ах, и разказваше че "диплома за вещица" в България се издава на цена пак около 1000 лева и си е действителен сертификат със заверки,печати и не знам си какво. Тя отрече да има такава диплома де.
Та следователно, драги съфорумници, аз ви отричам като истински вещери ,защото си нямате такива "дипломи" ! /шегувам се, да не се обиди някой с нещо сега.../
Като цяло идеята ми беше ,че... Не осъждам хората, които взимат пари за гледане,врачуване,изработка на талисмани и т.н. Все пак някои от материалите, които използваме, струват пари. Ама - всичко с мяра.
Относно темата за неинформираните маси в България- то това си е отдавнашен факт, който изригна в чалгата. Няма какво да се направи по въпроса просто.
Witch is magic
Аватар
MaurDragon
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 45
Регистриран на: 08 Дек 2010, 10:47

Мнениеот rain » 17 Дек 2010, 08:40

Целта ми е не толкова да разкривам врачките и магове мошеници, колкото да покажа какви очевадни абсурди и глупости
се ширят и на какво може да попадне човек. Ако тръгнем да изобличаваме всеки се опасявам, че темата ще съперничи
по обем с роман, а наивниците така или иначе пак ще си бъдат водени за носa.
модератор цербер
Аватар
rain
Модератор
 
Мнения: 473
Регистриран на: 26 Юни 2007, 20:07

Следваща

Назад към В казана на Вещицата

cron
  • Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор
  • Кой е на линия
  • Общо на линия са 47 потребители :: 0 регистрирани0 скрити и 47 гости (Информацията се обновява на всеки 2 минути)
  • На 25 Апр 2024, 19:08 е имало общо 565 посетители наведнъж.
  • Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 47 госта