Lord Voldemor написа:Истинскитият източник на инфо сте САМИТЕ ВИЕ.
Това го подкрепям с пълна сила.
Lord Voldemor написа:Но дебело ще подчертая,че без напътствията на Учител няма как да се постигнат сериозни успехи-това не трябва да ви отчайва-талантливите и упоритите ще бъдат разпознати.Преди започването на каквато и да е ритуална дейност,първо трябва да усвоите ред качества,които са градивният материал на магическата операция-концентрация,дишане,самонаблюдение,развиване силата на волята,ясно разбиране на собствената мотивация-защо искам да постигна нещо,какви ОТГОВОРНОСТИ и ПОСЛЕДСТВИЯ са свързани действията и пр.
Ами познавам хора, които се развиват изключително бързо без учител. Знаеш ли къде е тайната? Работят всеки божи ден, без оплаквания, без извинения и оправдания, без пропуски. Хващат нещо и започват. Признавам си завиждам им за ентусиазма и способностите.
Учителя нищо не може да ти даде. Може само да ти посочи вратата, сам трябва да минеш през нея. (цитирам Гибран в случая)
Не мога да разбера защо си въобразявате, че като имате учител той ви дава нещо? Огледайте се без да се самооправдавате и помислете последните два месеца имате ли видим напредък? Нови знания, усещания, сетива, способности... каквото и да е, но промяната във вас да е ясно забележима. Ако отговора е "да" - прдължавайте да обръщате внимание на "учителя". Това важи за всеки два месеца. Давам критерий за развитие без учител - правете си изводите. Ако забележиш, че работиш сам, а не виждаш напредък - определено не работиш достатъчно.
Тъпото е, че повечето, които са работили с учител около мен, напредък нямат, някои имат куп лични проблеми.
Не психясвайте по тея учители. В повечето случаи ти дават малко за начало и после само трохи. Един на 100 от така наречените "учители" дава каквото и да било. И сам ще се развиваш точно толкова.
Не отричам, че има учители, които биха ти подобрили напредъка, но пък те са 1 на 1000.
От личния ми опит: помощ, която да ми даде по-добър напредък съм получавала от съфорумци.
Lord Voldemor написа:Причината поради която препоръчвам ,,бялата'' магия-т.е не причиняването зло на някому,е следната.Закона на Всемирната любов вибрира над всичко,и колкото по-нагоре се издигате,толкова повече щастие ще имате.
Ахам, това е така ако си начинаещ. Всъщност - това само си го чел. Ако беше преживял лично принципа, друга песен щеше да пееш. А, да, и никой нямаше да разбере какво по дяволите му говориш.
Всъщност много е трудно да се обича. Имам предвид любов, не егоистичните ни чувства, които обичаме да прикриваме под маска, наречена "любов". Говоря за обич без условия, ама никакви. Много е трудно за постигане, после и за прилагане. Ако ви се случи някой да ви обича така дори за минути, ще го помните цял живот. И ценното в цялата работа не са "белите" приказки, а това, че ако успееш да изживееш толкова чиста емоция, тя те настройва един вид, дава ти знание и напредък. По-специално любовта е най-лесна за постигане - имаме всички условия за постигането ѝ и усилва напредъка и способностите, отваря чакрите... много е.
Lord Voldemor написа:Избягвайте контакт със самозвани разбирачи(аз им викам племето Аратронци

)-ентусиазмът от сдобиването с ,,учител''може да излезе скъпо.Търпението е също фундаментално окултно превило-бързането може и да бъде резултатно,но в последствие ще доведе до регрес(е,и опит какво да НЕ правите)
Ами за това съм с две ръце, но бих те лепнала в същата категория - даваш онова, което пише в книгите. Измежду думите ти никъде не прозира личен опит. Всеки може да чете книжки. Малко са тези, които лично са се хванали да правят нещо.
Lord Voldemor написа:Засега,толкова от мен-писал съм малко,но казах достатъчно.
Но комент...