И на друго място съм писал,че свързването с егрегора(ЕГ) на Рейки не дава такива резултати,както ако тази система се персонализира до степен намаляваща неговото влияние,и лечителят съумява да насочва енергиите по пълноценно.
Често срещано е разболяването на много от Рейки лечителите,занимавали се дълго с болестите на хората.Причината- канала м/у лечителя и съответният ЕГ става толкова идентичен(изпитвал съм го навремето)че операторът изпада в състояние-приемам от ЕГ отдавам на болния.Това отнема развиването на собствените,индивидуални способности,и в следствие води до заболявания,тъй като ЕГ не се натоварва с енергията на болния,а оператора.Странно ми е,че повечето от енерголечителите с които съм разговарял не го знаят.
Необходимо е да се отчете и фактът,че Рейки има определен предел на въздействие-Използването на Преобразуваща енергия-т.е не изтласкване от отрицателната е-я,а трансформирането на ,,неправилната' такава в ,,правилна''-тук работим с един и същ енерг. ресурс,но задаването на резултата(и Разбирането) е качествено друг.Все едно като победим една армия,вместо да я унищожим,да я присъединим към нашата войска.
Когато лекувам,черпя от Абсолютът(или Кетер за кабалистите,но аз не се фокусирам в/у представата за Кетер,защото съществува и ЕГ на Кетер

Болестите винаги се проявяват на ,,матрично ниво'' т.е на този План,на който съществува Системата.Борбата с болестта е като борбата с Агентите от Матрицата-няма особен смисъл.Но ако се работи на още по фино ниво-това,в/у което е изградена Системата-тук имаме съвсем различен порядък-за каквато и да е магическа работа.
Как го правя-когато навлизам в медитация,се стремя да проникна колкото може по-навътре в енерг.пластове-и още по-навътре...
Друг акцент-когато се лекува,е необходимо да се открие Матричното тяло на пациента-това,което съществува от мига на неговото проектиране,до разпадането му определено време след смъртта.Въздействията в/у това тяло откриват пълноцени резултати.Работейки в/у ИДЕЯТА-това е вече процес