Премахване на болест

Тук можете за пишете за Ваш проблем или случай, за който искате да Ви се помогне.

Модератор: Nemezius

Мнениеот Mandragora~Scream » 05 Яну 2011, 16:18

Здравейте!
Търся ритуал не просто за зраве, а за прехвърляне на болестта на даден човек върху предмет или нещо друго.Не става въпрос за мен, а за мой близък, искам да му помогна. Четох, че има такива практики и ако някой знае подобен ритуал, моля да сподели опит (може и на ЛС).
Прегледах форума, но без успех. Съжалявам, ако вече има такава тема.
P.S. Болестта не е смъртоносна, просто искам човекът да е по-здрав и да премахна болките му.
Благодаря ви предварително!
True Love Is Forever
Аватар
Mandragora~Scream
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот valko » 07 Яну 2011, 16:38

Има подобни практики, работят и при тежки болести ... с един коментар, че болестта при прехвърлянето минава през оператора и ако няма добра защита или не може да смъкне след това от себе си - честито.
Целунете ми чакрата!
Аватар
valko
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Lord Voldemor » 08 Яну 2011, 17:10

Такава методика действително съществува,но е доста трудно да се изпъли качествено.
И все пак-преди да се направи такова нещо,трябва човекът спрямо който ще се прилага да знае за това(съгласно свободната му воля).Към лечение е много неправилно да се подхожда,ако обекта на въздействие не е информиран за какво става дума.
Основното пак ще го повторя-всяка болест е свързана с определени слабости на характера/мисленето и поведението-същинското лечение-от какъвто и да било вид започва с това болният да осъзнане реалните причини за болестта му.Когато това стане,и той демонстрира необходимата воля за промяна,може да се изпълни следното:
изработват се две кукли тип вуду-едната предствлява човека в неговото ,,предишно'' състояние,а другата ще е за неговото бъдещо състояние.Отново подчертавам,че това е много деликатна и отговорна операция.
В/у т.нар стара кукла(съответстваща на предишното аз на пациента) се прехвърлят негативните състояния.
В/у новата кукла пък се проектира подобрението,което се очертава да настъпи.
Старата кукла(СК) се поставя на място,което да е под новата кукла(НК),като главата на СК сочи на юг,а на НК на север.Лицето на СК да представлява снимка на пациента приблизително от времето,когато е започнало боледуването,а за НК-нова снимка,която да се направи щом той е заявил желанието за промяна.
НК да се постави в кръг(нарисуван)под ръчно изработена пирамида.Около НК да се поставят сигилизирани-примерно-послания които изразяват неговото подобрение(но всичко това да се намира под пирамидата).
Излишно е да казвам,че никой освен оператора и пациента не трябва да вижда под какъвто и да е предлог куклите.
ЕДНО
Аватар
Lord Voldemor
Модератор

Мнениеот hamster » 10 Яну 2011, 09:43

по лесно ще ти е да "прободеш" болеста върху куклата защото ако се обърка нещо при "прехвърлянето" може да го отнесеш доста неприятно
само да добавя че ако при направата на "кукла" използваш восък от свещи които преди това са ползвани за "нещо" друго ще засилиш доста ефекта
това по принцип важи за всички ритуали:
примерно за любовна магия _ свещи от сватба;за черна_свещи от погребение и т.н.т.
Аватар
hamster
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Anuel » 10 Яну 2011, 13:22

Аз може и банален да стана, но считам че чрез добре направеното восъколеене може да се елиминира болестта или да се забави скоростта й.
Аватар
Anuel
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Nemezius » 10 Яну 2011, 13:51

Да, Anuel, ставаш банален :) Нищо лично и без обиди, но восъколеенето не е панацея- просто нищо достъпно не е такова. Колкото и добре да е изпълнено, восъколеенето работи чрез "обиране" на енергийни следи, така да се каже, но какво правим, ако става дума за автоимунни/дегенеративни заболявания като демиелинизиращи процеси например- там просто няма такива следи, които да бъдат изчистени.
На въпроса:
Mandragora~Scream, такива ритуали се срещат рядко, защото се предават традиционно от уста на уста, особено по-ефективните ритуали от Некромантията, при които болестта бива предавана на мъртвите за поемане. Тази традиция обаче си иска своето- посвещение и доста подготовка преди да се пристъпи към нещо такова.
Ако искаш нещо по-... елементарно, но все пак ефективно, зависещо от личната сила на оператора, тогава може да се прехвърли болестта на ценен предмет и така да се премахне. Как? Взима се ценност(монета, банкнота, бижу), която да принадлежи на болния и се набайва болестта в нея да премине. Болният да я остави на кръстопът(със съответното набайване, разбира се) и да си тръгне(без да се обръща), поне 3 пъти трябва да завие встрани по пътя обратно към дома. Да отправи благодарствена молитва спрямо вярата си. Какво става с болестта? Тя вече е в оставения предмет... Честито на "печелившия", който вземе оставения предмет.

!!!ВНИМАНИЕ: Да не се пристъпва към импровизации и флъфи-ритуалстване с мъртвите- това не е като да запалите две свещи! Не се оплаквайте, че никой не ви е предупредил!!!
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Мнениеот Mandragora~Scream » 11 Яну 2011, 12:22

Благодаря, Nemezius и всички, които се включиха!
True Love Is Forever
Аватар
Mandragora~Scream
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот EliKarim » 12 Фев 2011, 19:29

Мисля че идеята за "прехвърляне" на болест или състояние не е най-доброто решение. Опасенията ми са точно заради посредника, който ще извърши този процес. Това са съмненията ми, тъй като не вярвам да има такива които практикуват това. Не и в наши дни... Просто изразявам недоверие. :wink: Според мен по-лесно ще е лечението, подобряване на състоянието от колкото "пренасяне" от един на друг обект. По-добре ритуал за здраве, за пречистване...или подобни.
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот Lord Voldemor » 09 Мар 2011, 20:19

Сега като поглеждам темата...описаната от мен методика съм я проверил с успешен резултат,но определено не ме влече-наистина не е особено добро решение,но все пак хубаво е човек да умее това-онова.Вариантът ми е с авторова корекция,но наистина ритуалът работи.
ЕДНО
Аватар
Lord Voldemor
Модератор

Мнениеот hamster » 13 Мар 2011, 14:01

[*P.S. Болестта не е смъртоносна, просто искам човекът да е по-здрав и да премахна болките му.
Благодаря ви предварително!]

енергийния вампиризъм върши страхотна работа в този случай :mrgreen:
Аватар
hamster
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Lord Voldemor » 13 Мар 2011, 14:34

Не знам в сериозен контекст ли беше употребено това за енергийния вампиризъм като най-добро решение за каквото им да било,освен за провал.
Този вид енергийно взаимодействие се случва общо взето всеки ден с нас и около нас-борбата за енергията/силата на другия,особено ако го характеризираме като опонент или заплаха е постоянен процес,но мисля,че все повече хора(надявам се да е така) осъзнават безсмислието на т.нар/ енергиен вампиризъм.
Ако искаш да ппомогнеш на човека,заинтересувай се от акупунктура,йога или тенис-изобщо това,което би било най-подходящо за манталитета и физиологията на ,,болния''
ЕДНО
Аватар
Lord Voldemor
Модератор

Мнениеот Nemezius » 13 Мар 2011, 15:54

@EliKarim: Ели, малко забавих отговора, но чак сега прочетох мнението ти. Истината е, че това се практикува, макар и много рядко срещано, и до ден днешен- това от лични наблюдения на процеса и резултатите.

@LordVoldemor: Волдемор, тук не става дума за "типичния" енергиен вампиризъм и борба за енергия/надмощие, а за т.нар. "вампирско лечение"- система от практики, чрез които изсмукваш от пациента/"жертвата" само и единствено болеста и вливаш свежа енергия, за да не се получи дисбаланс в полето на лекувания. Да, hamster, си го е казала съвсем точно- това е ефективно и работи при доста хора(използвам го от доста години вече и е почти безотказен метод). Е, разбира се, има го и моментът, че след това трябва лекуващия да се изчиства самия себе си от поетото, но това си е ясно- методът работи, при това много по-ефективно от материалите по поредното каквото-и-да-е-като-име рейки, в които методът беше да си поставиш въцете на раменете на лекувания и да си повтаряш "лекувам с каквото-и-да-е-като-име рейки" и само и единствено да визуализираш(цитирам материалите: "И си представете..."- без коментар относно разликите м/у фантазия и визуализация) вливащ се поток енергия- тц-тц-тц - то това ще е като да вливаш течност в туба и да няма откъде да излезе, ама кой да мисли за такива неща, нали трябва да се правят псевдо обучения и настройки на конвейер :?

@Mandragora~Scream: Като цяло наистина може да действаш(не да "опиташ"- или действаш, или не действаш- средни положения в магията не са препоръчителни, защото това е колебание, т.е. не е изчистено намерение и влизаш в действие със съмнение, което просто проваля всичко; отделно че от "проба-грешка" в лекуване най-често боли много, при това и двамата) с вампирските методи, но преди това се научи да се изчистваш като хората, иначе може да се получи да успееш да поемеш болеста в себе си и тя да си остане там и да трябва да търсиш някой теб да те изчиства след това. Какво да правиш и дали да следваш съветите на когото и да било тук, си е само и единствено твое решение ;)
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Мнениеот Lord Voldemor » 15 Мар 2011, 12:51

Немезиус,доста пристрастно постулираш кой метод е най-ефективен(чий татко е най-силен :mrgreen: )
Няма такова нещо като най-добър метод-Вселената е в постоянна промяна,колкото са по-фини нивата,толкова съответно е по-бърза промяната.Един майстор на меча може да победи не-майстора и с ръждясало острие.Нека не забравяме,че основното при какъвто и да било вид енерголечение опира преди всичко до ,,енергопроводимостта''/ чистотата на оператора.Колкото повече ЧУВСТВАШ процеса,толкова по-добри са и резултатите-не ти трябват(вече)книги,или учители,които да ти казват как се прави това.Вика ми се усет,който задължително е придружен с талант.Затова и повечето неща,които съм поствал,имат ,,отворен характер''-избягвам като цяло да си служа с понятия ТОВА Е ИЛИ НЕ Е-още повече,че отрицанието на нещо възприемано примерно като ,,негативно'' всъщност го утвърждава.В дадени ситуации м о ж е да действаш и противно на всякакви правила и ,,задължителни'' предписания,ако ЗНАЕШ КАК точно да оперираш лично ТИ и В ТОЗИ ТОЧНО МОМЕНТ.Това не е нещо,което го мислиш,или пък трябва да се допитваш.Това е случаите,когато можеш да употребиш семантичната тежест на Е-то.
За ,,конвеира'' за който говориш-на опитен човек като теб трябва ли да му се припомня,че който е тръгнал по път,който не е наистина негов,то той просто ще се откаже-както и мнозина от потербилите на форума,които уж искат да се посветят/овладеят Изкуството,а интереса им отпада-подобното привлича подобно-и добре,че е така :)Същото е и при Рейки ентусиастите.
Още повече,че Рейки не е фабрична линия,а духовна система с хилядолетна традиция(мнооого от преди Микао Усуи).
За да съществуват толкова много методики,религии и п.р-значи си има причина-и тя е,че хората са уникални и не може да се вместят окончателно в някакъв калъп.Всеки опит за такова принудително налагане е против естествените правила,и затова и най-могъщите системи,религии,империи и т.н,когато загубят експанзиционното си новаторство/полезност в крайна сметка рухват с гръм и трясък.Толерантността е върховен духовен закон.
ЕДНО
Аватар
Lord Voldemor
Модератор

Мнениеот Nemezius » 15 Мар 2011, 16:28

Волдемор, нали се сещаш, че съвременното рейки изобщо не е "онова" рейки, за което говориш, че има хилядолетна история- както всъщност се получава с всяко учение, превърнато в религия, защото съвременното рей-ки е точно това- превърнато в жалко подобие на оригинала, също както е и съвременното християнство, примерно. Тук не става дума за това, кое е най-добро, а кое сработва най-добре. Дадох точен пример от "учение" в дадена система от рей-ки, в която реално се разчита на плацебото и на двамата да сработи чрез повтаряне на "лекувам с **** рейки". А ти можеш ли да приведеш също така факти за древността на учението- писмени сведения за съществуването на тази система отпреди няколко хилядолетия, които да посочват същия начин на работа, който се използва и днес? Знам, че не можеш- такива не съществуват, докато аз мога да дам медицински доказателства за сработване на ползвания от мен метод- пълно стопиране на Множествена Склероза на човек, който според няколко световно известни светила в конкретната област трябваше още преди 7 години да е в инвалидна количка- към днешна дата е виж, здрав и в напълно добра неврологична позиция. Та, да си говорим с факти?
Да, няма панацея или универсален метод()изключвам Любов като метод- това е просто задължително състояние, без което няма как да помогнеш на човек)- при един сработва едно, при друг- друго, но това е въпрос на моментно състояние, на настояща парадигма, но да се върнем на основната тема- Рейки в наши дни. Е, както се дават първите нива, така се и купуват следващите нива в Рейки в наши дни и това е факт- трудно някой може да ме убеди, че при конвейерното "производство" на рейки-практикуващи в наши дни, всички "практикуващи"(кавичките никога не са случайни) са напълно способни да се справят с излекуването на нещо повече от главобол. Да, сред няколкото десетки хиляди, които в България имат настройки за въздействие чрез това учение, може би има няколко десетки, ако не и броени на пръсти, реално способни, но фактите са си факти. Аз лично отидох на такъв курс в "уважавано училище за магове"(Боже, колко смешно звучи направо- като от фентъзи роман), но "мастърката", която трябваше да ми прави настройките не успя дори да ги вложи/вгради като хората, при положение, че имам достатъчно предходен опит в системите и съзнателно отваряне за приемането им, а какво ли остава да хората, които отиват, "медитират"(отново кавички, защото това изобщо не беше медитация тамошното) за няма и час, 2 часа лекция "как да бъдем добрички" и предаване на способности- 20 души за няма и час и това е- Честито! Вече можете да лекувате с рейки!
Е, не е ли така в съвременното учение? Да не говорим, че дори няма как да предадеш способности на някого, без да си изпълнен с любов към хората, а преподавателката имаше изражение като на издразнена сервитьорка "Ти се що ме караш да работя"! Това не се купува- или го даваш от сърце, или нищо не става. Ако е без да е от сърце, то по-добре човек да вземе трудовете, да разучи самото учение, да слезе в него, да живее според него- така ще има по-голям шанс за успех.
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Мнениеот Lord Voldemor » 16 Мар 2011, 17:43

Напълно съм съгласен с всичко това,Немезиус-особено с най-важното-ЛЮБОВТА.Това е всъщност ,,съставката'',която лекува.
Аз обаче явно съм имал късмет-хем в началото да попадна в сравнително подходящи ръце,хем навреме да избягам от тях-хе-хе-хе
Иначе,както на много места съм писал,Рейки за мен е само основа-открил съм индивидуални подходи,като за всеки случай е съобразно спецификите на случая,индивида и т.н.
Друго важно нещо-качественото лечение не позволява работа с клиенти от 8ч-до 17ч.Това си е чисто обирджийство.
ЕДНО
Аватар
Lord Voldemor
Модератор

Мнениеот Mandragora~Scream » 17 Апр 2011, 11:42

Мерси за отговорите!
На този етап човекът, по своя инициатива, се е ориентирал към йога и сподели, че се чувства по-добре. Чувства известно облекчение, което може и да е автосугестично, но важното е, че има полза за него.
True Love Is Forever
Аватар
Mandragora~Scream
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ludvig » 28 Май 2011, 22:17

Иога Идеално иога не само ще го излекува но ще му даде и друг светоглед ,друго възприемане на деиствителноста и при продължителна практика ще промени и самият него И ще направи самият него маг +6 за избора му :wink:
Аватар
ludvig
MagicGateBg Приятел

Мнениеот naiacrcon » 20 Окт 2011, 14:15

Здравейте, искам да попитам относно енергийния вампиризъм как точно се извършва.
Прочетох всичко написано по-горе и от части го разбирам, въпросът ми е за тънкостите свързани с него, как мога да го извърша, за да е качествено и наистина да успея да помогна на дадения човек и как после да се изчистя от дадената поета болест.
Извинявам се за безпокойството и ще съм много благодарна, ако ми помогнете.
Аватар
naiacrcon
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот hamster » 20 Окт 2011, 18:01

naiacrcon
Здравейте, искам да попитам относно енергийния вампиризъм как точно се извършва.
Прочетох всичко написано по-горе и от части го разбирам, въпросът ми е за тънкостите свързани с него, как мога да го извърша, за да е качествено и наистина да успея да помогна на дадения човек и как после да се изчистя от дадената поета болест.
Извинявам се за безпокойството и ще съм много благодарна, ако ми помогнете

Това е доста труден и опасен за "оператора" метод и по едно голо описание едва ли ще се справиш но мога да ти дам няколко насоки от собствен опит аз сам се научих отсега да ти кажа в този метод има много "подводни камъни" и е доста опасен и пристрастяващ но работещ
1.Започни с "контрол на енергията на собственото си тяло"
2.Научи се да "изтегляш болката" първо от себе си и да я прехвърляш /по лесно е на някой друг жив организъм/
3.Започни да пробваш да "теглиш енергия" от другите и да я асимилираш и филтрираш за да се научиш как да го кажа коя е положителна и коя отрицателна
4.С риск целия форум да скочи срещу мен започни с изтегляне на енергия от малки деца в тях няма негативна енергия и е по лесна за асимилиране
5.Научи се да връщаш енергия обратно към обектите или към други хора трябва да станеш малко като "разпределител"
6.Внимавай да не се пристрастиш към вампиризма
7.Започни с по леки болести "теглиш и се изчистваш" ако го закъсаш и неможеш да се "изчистиш" прехвърляй на някъде или на някого без да чакаш защото от опит ти го казвам колкото по дълго е "в теб болеста" толкова по трудно ще я махнеш

ПС: Преди повечето да писнат това е начина бил той "БЯЛ ИЛИ ЧЕРЕН" :mrgreen:
Аватар
hamster
MagicGateBg Приятел

Мнениеот naiacrcon » 20 Окт 2011, 18:32

Само да попитам с нещо като медитация ли се прави целия този контрол на тялото и взимането на енергията.
Аватар
naiacrcon
MagicGateBg Наблюдател

Следваща

Назад към Молба за помощ

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор