Демон "пазител" ???

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Назад към Въпроси

Мнениеот Votan » 17 Фев 2011, 11:54

Винаги съм се чудил, ако всеки от нас си има ангел пазител, който го наставлява и му говори чрез собствената му съвест, който се грижи за нас, дали така всеки от нас има и по един демон, който го изкушава и който взима превес над него в моменти на слабост???? Чувал съм, че след голяма мъка или тормоз, хората които "полудяват" и започват да сеят "правосъдие" и са ръководени от желание за мъст, са обладани от демони придобили контрол над душата, която е отслабнала ужасно много след преживяна мъка. Има ли такова нещо???? Възможно ли е човек да стане жертва на своя демон (ако има такъв) или на някой друг, след като преживее трагедия и загуби смисъл и желание за нормален живот??? И ако всеки от нас си има такъв демон, опасно ли е да се опитваме да разберем кой е той и да се свързваме с него???? И демоните ли като ангелите отговарят за определени зодии, характери, личности, сфери на дейност?????
Аватар
Votan
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот rain » 17 Фев 2011, 18:05

Идеята за ангел хранител и демон се експлоатира предимно в юдео-християно-ислямските традиции, в последствие дори навлязла
и в популярната култура (спомнете си за ангелчето и дяволчето от двете рамена на анимационните герои). В античните представи
пък се говори за genius, но ще дам по-подробен пример от Исляма и арабските традиции, защото е сходно с това за което питаш.

Освен личен ангел хранител, ролята на който е да ни предпазва, всеки човек си има и джин наречен карин в буквален смисъл
постоянен придружител, описван като сянка и демонизиран от Исляма. Той се "прикрепя" към човека в момента на разждането
му и остава с него до смъртта. Каринът не е непременно лош, той може да бъде с негативна или позитивна природа (добър/зъл),
съответно с различни схвашащния, да изповядва различна религия и т.н. Тяхната роля е да наблюдават човек и често да му
повлияват непряко. Типичен пример за това е, ако някой е благочестив и върши добри дела, а каринът му е низш (демоничен),
последният ще му нашепва лоши мисли и ще го дърпа да върви по лош път, от което се получават вътрешни противоречия,
а с това влияние понякога се обясняват и постоянните депресии и психически разстройства. Това важи и в случаи, когато каринът
може да се опитва да ни възпира от дадени действия и постъпки или да ни човърка съвестта.

В тази традиция съществуват ритуали с помощта на които човек може да се свърже със своя карин и да го принуди да му
дава информация или изпълнява задачи. Има дори и методи за изчисление на неговото име. Един интересен факт, при някои
от арабските шейхове (ходжи) когато директно казват информация за непознат човек е, че изпращат своя карин с когото
са в контакт да говори с карина на клиента, който пък предава информацията и по този начин се получава това "директно ясновидство".

Смятам обаче, че изборите в живота правим основно ние и не можем да търсим отговорност в странични фактори, независимо че
понякога и те оказват влияние.

Votan написа: И демоните ли като ангелите отговарят за определени зодии, характери, личности, сфери на дейност?????

Този въпрос обхваща една изключително обширна материя, най-кратко казано да - демони (или джинове) на дните от седмицата,
на планетите, астрологичните знаци, на елементите, а дори и на буквите, но смятам, че за това има достатъчно информация в
интернет и окултната литература.
модератор цербер
Аватар
rain
Модератор

Мнениеот Votan » 17 Фев 2011, 18:35

Благодаря за отговора :) Ще съм ти благодарен, ако поне линкове към някаква литература за карина и как може да разберем кой е и какъв е (добър, лош). Ако контактувам с ангели и своя ангел-хранител, как ще се приеме това от карина и обратното???? Няма ли единия да се ядоса, че ползвам помощта и на другия????? Питам защото от известно време чета за ангелите и мисля да работя с тях, но се интересувам и от други същества, а не искам да има противоречие. Благодаря.
Аватар
Votan
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Irnik » 17 Фев 2011, 20:32

Ето малко по темата от Паулу Куелю

Демонът също е ангел, но е свободна, непокорна сила. Предпочитам да го наричам Пратеник, понеже той е основната връзка между теб и света. Присъства в работата ни и във връзката ни с парите. Когато го оставим на свобода, той обикновено се разпилява. Когато го изгоним от себе си, губим всичко хубаво, на което той може да ни научи, тъй като добре познава света и хората. Когато сме запленени от силата му, той ни притежава и ни отдалечава от Справедливата битка.
Следователно, единственият начин да се преборим с нашия Пратеник е да го приемем като приятел. Да се вслушваме в съветите му, да търсим помощта му, когато е необходимо, но да не позволяваме той да диктува пра¬вилата.
И Петрус ми преподаде РИТУАЛА НА ПРАТЕНИКА.
- Остави ритуала за през нощта, защото тогава е по-лесно. Днес, в първата ви среща, той ще разкрие името си. Това име е тайна. Никой никога не бива да го узнае, дори и аз. Който знае името на твоя Пратеник, може да го унищожи.
Ако трябваше да прибегна до някой образ, бих ка¬зал, че ангелът - това са твоите доспехи, а Пратеникът -твоят меч. Доспехите пазят при всички положения, дока¬то мечът може да падне посред битка, да убие приятел, дори да се обърне срещу своя собственик.

РИТУАЛА НА ПРАТЕНИКА

1. Седни и се отпусни напълно. Остави съ¬знанието ти да блуждае където си пожелае. Не¬ка мисълта ти тече без всякакъв контрол. След известно време започни да си повтаряш: „Сега аз съм отпуснат и очите ми спят съня на све¬та."
2. Когато усетиш, че съзнанието ти вече за нищо не се тревожи, си представи огнен стълб отдясно. Направи така, че пламъците да са живи и искрящи. Тогава кажи тихичко: „Заповядвам на моето подсъзнание да изплува. Да се отвори за мен и да ми разкрие своите вълшебни тайни." Изчакай малко. Концентрирай се само върху ог¬нения стълб. Ако изникне някой образ, то той ще е проявление на твоето подсъзнание. Опитай се да го задържиш.
3. Все така запазвайки огнения стълб отдяс¬но, започни да си представяш друг огнен стълб отляво. Когато пламъците хубаво се разгорят, кажи тихичко: „Нека силата на Агнеца, която е във всичко и във всички, да се прояви и в мен, докато призовавам Пратеника. Нека (името на Пратеника) да се появи пред мен сега."
4. Поговори с твоя Пратеник. Той ще се поя¬ви между двата стълба. Обсъди специфичния си проблем, помоли го за съвет и му дай необходи¬мите заповеди.
5. Когато разговорът ви приключи, отпрати Пратеника със следните думи: „Благодаря на Агнеца за чудото, което сторих. Нека (името на Пратеника) се връща винаги когато го повикам, а когато е далеч, нека ми помага да осъществя¬вам делата си."
Забележка: При първото призоваване или при първите призовавания, в зависимост от спо¬собността за концентрация на онзи, който из¬вършва ритуала, не се назовава името на Прате¬ника. Казва се само „Той". Ако ритуалът е добре изпълнен, Пратеникът веднага би трябвало да разкрие името си посредством телепатия. В про¬тивен случай настоявай, докато научиш името му. Едва тогава започни да разговаряш. Колкото повече се повтаря ритуалът, толкова по-силно ще е присъствието на Пратеника и по-бързи не¬говите действия.
Истинскиятврагевътревтеб.
Аватар
Irnik
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот rain » 19 Фев 2011, 14:29

За свързване с ангела хратил, съответно да се работи с него и в частност с т.нар. ангелска магия се изисква
един вид настройка към горните нива, което е свързано и с определен начин на живот. Съответно няма как
да се работи едновременно и с низши същности, което е в противоречие и обратно. И като казвам да се работи,
нека да не се разбира, че всичко опира до казване на някакви думички или молитви и става чудо. За това се
изисква сериозно познание и подготовка в продължение на години.

За карина бегло се споменава в Корана и хадисите, но извън тях трудно ще намериш информация и най-вече
магически практики свързани с неговото призоваване, а за целта трябва и познание в областта и владеене на
езика, все пак говорим за арабска традиция, а тези неща не са известни в западния окултизъм. Освен това го
посочвам само като пример, не е казано, че точно към това трябва да се ориентираш.
модератор цербер
Аватар
rain
Модератор

Мнениеот valko » 27 Фев 2011, 03:12

има методики за измвличане и подчиняване на тъмната страна на човека и те са в областта на черната магия и са насочени към уроци и любовни магии. В един форум за руската магия е дадена публично методика която позволява да видиш лицето на тъмната си същност.
Целунете ми чакрата!
Аватар
valko
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Lord Njarlathotep » 27 Фев 2011, 12:37

А защо просто не приемеш тъмната си страна... каквато е... и не извлечеш максималната полза...
Защото е част от теб... всеки опит да бъде подчинена една част от теб.. ще рефлектира по-някакъв начин...
В повечето случеи отрицателен... на съществуването ти...
Не може светлината да си прави каквото си иска безнаказано...
Докато тъмнината стои на каишка...
Балансът на организмът се нарушава...
И се надявам да има стабилно тежки последици...
Защото ако не можеш да се приемеш какъвто си...
Значи си нищо...
Изображение
Аватар
Lord Njarlathotep
MagicGateBg Фен

Мнениеот rain » 27 Фев 2011, 16:09

Нека да направя пояснение, че тук говорим за отделна и независима същност, която не е част от съзнанието на човека и собствената му психика, независимо че може да му оказва влияние върху нея или по друг начин.

Понеже по-горе говорех за карина в арабската традиция в някои от ритуалите за призоваването му се описва, как собствената ти сянка се материализира
пред теб, разбирайте го както намерите за добре, но тук въобще не говорим за самовнушение :wink:
модератор цербер
Аватар
rain
Модератор

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор