Хм... Ами, Wizard, всъщност нямам желание да се заемам с подобна задача, защото таро е нещо твърде индивидуално, въпреки, че се ползва от едни и същи символи. Също така аз все още нямам тази колода, не съм работила с нея, така че не мога да говоря от личен опит, не мога да преценя какви емоции и асоциации предизвиква по време на гадаене. Но все пак, дори на пръв поглед се вижда, че "Tarot of the New Vision" ни предлага едно доста по-разширено тълкуване на тарото на Уейт. Получаваме пълна, 360-градусова, картина на самата карта.
Например ние вече не стоим пред магьосника, а сме зад него, където можем да видим и друга част от неговата характеристика, представена като маймунката, а именно това, че Магьосникът може да е просто умел фокусник, способен да забавлява тълпата.
Уловката при тази колода е, че изисква много добро познаване на колодата на Уейт. Например при Обесения, тук имаме една разгневена тълпа, една мрачна обстановка, но ние никога нямаше да можем да разберем картата правилно, ако не знаехме, благодарение на колодата на Уейт, че лицето на Обесения е толкова спокойно. И така нататък...
Тълкуването на тази колода може да изглежда трудно, но тя вероятно е една от най-лесните за тълкуване колоди. Благодарение на достъпното визуално представяне, ние сами стигаме до извода "защо, какво и как" се е променило в тази колода. Символизма, който е представен тук просто допълва този на колодата на Уейт. Ето защо според мен, тази колода ще е изключително полезна за хора, които искат да развият интуицията си и да подобрят способностите си за разбиране на картите. "Tarot of the New Vision" ни дава една съвсем, съвсем различна гледна точка, такава, която никой не е обяснявал какво означава. И в този ред на мисли, не искам да отнемам възможността на нашите съфорумци да бъдат откриватели на значенията. Както споменах, все пак таро е нещо доста индивидуално!
Така че, Wizard, надявам се да разбираш съображенията ми да не давам описание на колодата!

Evil is a point of view.