Имам по-добра идея, тъй като това някой да даде 13 000 лева ей така за нищо е почти невъзможно
Нали знаете сайта
http://addic7ed.com/Там всеки може да превежда субтитри
повечето дори не гледат филма докато превеждат и превода е отврат
превеждах веднъж и като видях превода на другите, се счупих да редактирам и накрая ми писна, разбира се
никой не поправи моя превод, тъй като го правих докато гледах филма и превеждах по смисъл и максимално точно
споменавам го, тъй като можем да изполваме същата идея, макар че ще имаме почти същите резултати
хихихи
Та можем да публикуваме някъде английския текст и дадем линк към него
примерно отляво английски текст, отдясно пространство, където да се превежда на Бг
би трябвало да е лесно изпълнимо за човек дори с основни познания по уеб дизайн
само че някой ще трябва да си играе да качи текста на английски на части, за да може всеки, който иска да преведе някоя част по избор
примерно да се раздели на абзаци
необходимо е и друг да може да редактира - т.е. да има възможност за промяна на вече преведеното
така ще имаме текста, ще си го преведем сами и няма да чакаме някой да се набутва 13 000, нито пък ще даваме пари за книгите
а ако има авторски права - ами пак си правим такъв сайт, но се дава достъп до него само на определени 50-100 души, на които човек има доверие и знае, че ще превеждат съвестно и няма да раздрънкат където не трябва какво правят

На мен английския не ми пречи вече. Заради работата ми от около 2 години го чета като български, ама много ме мързи да чета на чужд език, така че интересно магическо четиво, преведено на български ще ми е добре дошло.
Малко ме съмнява в близките месеци да имам време за преводи, но ако някой реши да реализира идеята, може да ме пише доброволец - ако се окаже, че някой път имам време, задължително ще помогна с превод.
За изработката на сайта - мисля, че и контент мениджмънт система от типа на Джумла (има официален Бг сайт и форум, където се предоставя много помоя) или Плон могат да се използват без проблем (Joomla, Plone)
А може и затворена тема

Един пост с абзац на английски, един празен пост - за онзи, който реши да превежда. После следващия абзац на английски и после пак празен пост и т.н.
Само проблема, е че за тази тема, онези, които имат достъп трябва да са с модераторски права, за да могат да редактират всички постове, които е необходимо.