не се опитвам да правя нещо просто се случва....
... опитвам , се да използвам момента когато съм буден за астрална проекция но не се случва .. само вибрирам
Аха, да. Иначе всичко си става натурално, не си се нагълтал с никакви нюейджърски идеи и то просто така си става, нали? Хах.
Сега аз лично нямам опит с астрални проекции. Никога не ме е зарибявала идеята, не съм намерила нужда да практикувам точно това, не знам много по въпроса и имам 0 опит, така че тук ще трябва да ти помогне някой друг. Мога само да дам скромен съвет - запознай се добре с процеса и метода. Бъди наясно с детайлите. Да тръгнеш да правиш астрални проекции без ясна идея какво точно се изисква от теб и как да го направиш... мисля че можеш да си довлечеш само ядове. И от тази страна на нещата (болест), и от другата (атака, от която няма да знаеш как да се защитиш).
За сънищата мога само да повторя това, което вече казах, но и мога да ти го обясня по-подробно. Дано ти е от помощ. Когато аз започнах да *сънувам*, нещата станаха много бързо, не се наложи точно да "уча" нищо, просто следвах определена прогресия. Стъпки, свикване. Мернах някъде из този форум информация че такова нещо съществува, казах си "смятай, и аз искам" и... нищо, почнах. Знам че при повечето хора не е точно така и си има упражнения и методи за улесняване на нещата, разтърси се малко. На мен никога не са ми трябвали, така че не съм много запозната. Чела съм че хората правят разни проверки, питат се дали са будни или не, вглеждат се в разни детайли за да определят доколко обстановката има общо с "реалния" свят. Водят дневници. Дневникът е добра идея. Никога не съм си водила. За мен е едно от тия неща, които знам че трбява да направя, и просто не ги правя. Като да спра да пуша например : ) Но е добра идея, започни да си водиш. С времето ще ти е по-лесно да забележиш мотиви в сънищата ти и ще можеш да откриваш разни значения, които преди са ти убягвали. Поне на теория. Както и да е. Независимо кой как стига до това, съм останала с впечатлението че процесът и стъпките вероятно са едни и същи.
1. Осъзнаваш че сънуваш (ти си тук, на тази стъпка): Тук се учиш да се "събуждаш" в съня без да се събуждаш наистина. Учиш се и да внимаваш в случващото се, да помниш, да забелязваш детайли и мотиви. Постарай се да задобрееш в това, преди да продължиш нататък. Постарай се да си стабилен в "събуждането" ти, да не се губиш в съня, да не губиш осъзнатост, да не се събуждаш наистина и да не предизвикваш скачане от сън в сън.
2. Контролираш съня: Ммм, или по-скоро манипулираш. Не претендирам че е вярно, но личното ми схващане е следното: контролираш действията си, контролираш мислите си, контролираш къде се намираш; манипулираш средата, можеш да искаш или отказваш неща от нея, можеш да си я пренаредиш и да се разхождаш свободно из нея, можеш да учиш неща от нея. Ще поясня. Ако ти се лети - летиш. Ако ти се диша под вода - дишаш. Ако ти се ходи някъде - отиваш. Ако искаш да разговаряш с някой участник в съня ти, можеш. Ако не искаш - също можеш. Можеш да се биеш, можеш и да бягаш. Това ти е контрола. Обаче ако ти трябва предмет, например оръжие - го изискваш (от средата) и то се появява. Ако примерно ти трябва вода или ти е горещо, или имаш нужда от подслон, или се чудиш за нещо в контекста на съня, имаш някакъв въпрос - ти се дава почти автоматично, само трябва да поискаш необходимото ти. Можеш да си поискаш каквото си искаш и да уточниш подробности и предназначения в какъвто детайл си искаш. Но не го създаваш, дава ти се. Това ти е манипулацията. Като усвоиш и двете, става весело.
Също можеш да си сложиш съня на пауза, да станеш да свършиш нещо (за малко) и да се върнеш и да си го продължиш. Можеш и да го превърташ, ама и двете са занимавки и не винаги ми се получаваха като хората. Също, освен че манипулираш сценария, в който те е пуснал сънят и си избираш какво искаш и как ще действаш, можеш направо да се "пуснеш" наново в друг сценарий на друго място, ако да кажем трябва да се пребориш с нещо и не успяваш или нещо те притеснява и не се чувстваш ок. Също можеш да си определиш как и къде ще те пусне, но това е по-сложно и идва по-нататък.
Опитваш се да стигнеш до тази стъпка, но още не си задобрял в първата. Дай си време да се почувстваш удобно и стабилно на първото стъпало, преди да скочиш към второто. Тук почва да става интересно - можеш да избереш дали да си на просто наблюдател, както в точка 1, и да гледаш как се развиват нещата. Но можеш и да се намесиш. Само че ако не си свикнал или се притесниш нещо, сънят ти може да те "изплюе" в друг сън и да започне ново сценарийче. Нищо, пак можеш да се включиш и да си действаш, но е леко объркващо и шашкащо в началото. Затова казвам да задобрееш на етапа, на който се намираш. Учиш се да забелязваш без да те забелязват. Учиш се да наблюдаваш без да нарушаваш сценария, който ти се представя. Учиш се да си спокоен и само да приемаш информацията и случващото се. Учиш се да не губиш концетрация - устремът, за който ти обясни eXPerience. "Свикваш" може би е по-правилния термин, или поне беше при мен. Ако се впуснеш в интерпретации и мисли (което ще те разконцентрира) може да си загубиш осъзнаването или ще се събудиш наистина, или ще те изплюе в нов сценарий, който може и да не е приятен и може да си забравил че е сън и че имаш избор. Поне това е моя опит.
3. Създаваш сънища - тук не мога да обясня много ясно как се случват нещата, но общо взето става следното: сънуваш си, осъзнаваш че сънуваш, след това започваш да се разхождаш и да правиш разни неща в рамките на сценария, в който те е "пуснал" сънят ти първоначално. Обаче в даден момент си казваш че искаш да преживееш определено нещо. Примерно да се видиш с някакъв човек за да отидете някъде заедно и да правите някви неща (хехе, сещай се, но не само ), можеш да се замислиш за предмет, който си загубил и искаш да намериш, може да имаш някакви определени въпроси за реалността и примерно науката (като Менделеев или Тесла, въпреки че неговото май не е баш същото). Решаваш какво ти се прави и се изплюваш сам от настоящия сценарии, вкарвайки се в нова обстановка, създадена (от средата, базирайки се на нуждата, желанието и подробностите, които си уточнил) така че да ти е най-благоприятна за задачата, която си си поставил. Същото може да се направи и "отвън", решавайки какво искаш да сънуваш и какво те интересува още преди да си легнеш. Само че намирам този метод за по-труден от "вътрешния".
4. ???
Не знам дали има следващо стъпало, загубих способността да правя тия неща преди доста години. Само искам да подчертая, че когато се развивах в областта, нямаше болка или напрежение никъде по тялото ми. Нищо никъде не ме е пронизвало и не помня да съм усещала вибрации от никакъв тип. Знам ли, може просто да не съм обърнала внимание и да не съм се "ослушвала" както трябва.
Но от моя гледна точка, нещата просто си се случиха, след това спряха да се случват. Даже не знам защо точно. Имам си разни теорийки. Ако някой с повече опит и по-конкретни знания от моите иска да удари едно рамо, ще споделя какво стана и ще се радвам ако може да ми потвърди или отхвърли теориите. От тогава до ден днешен дори не си спомням сънищата си. Минаха нещо от порядъка на 6-7 години. Понякога (рядко) се събуждам с "ехо" от сън и знам че съм сънувала нещо важно, значимо или поне интересно, но не мога посмъртно да си го спомня.
Наскоро имах странно ехо, усещах "тежестта" (не точно, не мога да го опиша. бил е там, след това го нямаше и беше все едно ръката ми си има нейно ехо от съня) от меч в ръката си, усещах галопа на коня, който бях яздила, усещах ехото от емоциите в съня ми, след това в реалния свят намерих случайно разни неща които ми демонстрираха че нито те, нито сънят са случайни. И, както винаги през последните години, посмъртно не мога да си спомня детайлите, не мога да си спомня цялата история, нищо. Просто разни разпокъсани спомени и остатъчни усещания. Тегаво и фрустриращо е меко казано.