Тъмната страна на силата.

Тук можете за пишете за Ваш проблем или случай, за който искате да Ви се помогне.

Модератор: Nemezius

Мнениеот krismari » 19 Май 2005, 08:14

till, извинявам се ако сам те обидила или засегнала по някакв начин, не съм искала това но както хората са различни така и разбиранията им също са различни. А относно тактиката на херес не съм казала че ще се заема сега с правенето на черни магии или темподобни но ако тъмната завеса се спусне между мен и враговете ми с цел да ме скрие от тях, да ме предпази, защо пък не!
С това приключвам тази тема и още веднаш моите извинения.
Krismari
Аватар
krismari
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот till_it_sleeps » 19 Май 2005, 14:29

крис, въобще не си ме обидила, просто не ме разбра. имаше момент, в които аз бях в положение, подобно на твоето и тогава промяната, която направих вътре в себе си сякаш промени и света около мен. нито съм си давала банковата сметка на някои, нито съм близала нечии з***к (от тогава и не ми се е налагало), lol :smile: ),просто промених вътрешната си нагласа. та за това споделих, надявайки се, че може да помогне.
колкото до мнението-напълно съм съгласна. избора си е лично твои. и както казах по-горе-верният път не е само един :smile:
Аватар
till_it_sleeps
MagicGateBg Приятел

Мнениеот heress » 20 Май 2005, 10:40

krismari
не можеш вечно да се криеш и да бягаш от враговете си рано или късно ще се наложи да се изправиш срещо тях и да ги победиш, аз просто се опитах да ти покажа пътя за това. Но избеорът дали да тръгнеш по него си е лично твой.
show me the power of darkness(:(((:<-
Аватар
heress
MagicGateBg Приятел

Мнениеот nightingale » 21 Май 2005, 18:21

"THE DARK SIDE OF THE FORCE IS A PATH TO MANY ABILITIES, CONSIDERED BY SOME FOR UNNATURAL" :mrgreen:
JUST PASSING THROUGH...
Аватар
nightingale
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Firestorm » 22 Май 2005, 18:10

Въпреки че това е вярно, трябва да имаш едно на ум и за цената, която ще платиш за тези умения. Всеки избрал този път сам си решава дали си заслужава и колко може де даде.Според това което съм чувала цената често е по - голяма от ползите който извличаш.
The Force is strong with you!
Аватар
Firestorm
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот nightingale » 23 Май 2005, 08:43

Hallo Firestorm icon_blowkiss
Не гледаш ли кино? Написаното по-горе са думи на Палпатин от Star Wars 3 - The Revenge Of The Sith.
JUST PASSING THROUGH...
Аватар
nightingale
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот AZA » 24 Май 2005, 07:30

Оххххххххх , ако чуя още нещо за или оът тоя филм, ще полудея icon_angry , защо трябва да се просмуква и провира навсякъде .. дори и тук?! Не може ли да гожворим със собствени думи, а не постоянно да използваме клишета и цитати ... къде остаа нашата същност, щом започнем да говорим с думите на този или онзи ?!
КраяТ Е СамО ЕднО НовО НачалО
Аватар
AZA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот nightingale » 24 Май 2005, 08:49

Zdr otnovo Aza,
Ako ne se priema6e tolkova naseriozno 6te6e da razbere6 kavo pravi citata ot filma to4no tuk v tazi tema :roll:
JUST PASSING THROUGH...
Аватар
nightingale
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот heress » 25 Май 2005, 18:17

не забравяйте че и бялата магия също си има цена според мен дори по-висока от тази на черната- просто за черни магии се изисква повече сила от магьосника и поради това тя е по-могъща а самия мрак е източник на тази енергия незнам дали сте ме разбрали но и неми пука особено ЊЊ Œ§§§§¿¿¿Ö
show me the power of darkness(:(((:<-
Аватар
heress
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Firestorm » 26 Май 2005, 16:13

Здравей nightingale, естествено че гледам кино :smile: и ако не си личи по подписа ми Star Wars - всичките филми са ми любими. AZA намесихме филма тук, защото темата, която обсъждаме е силно застъпена вътре, поне по мое мнение. Посланията в този филм и идеологията, която е залегнала в основата му могат да се отнесът също и към магията. Ако не си гледал поредицата виж я и веднага ще разбереш какво имим в предвид ;)
Аватар
Firestorm
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ChaoS » 27 Май 2005, 10:50

Аза, Огнената Буря е права. Този филм перфектно се вписва в зададената тема. Той се върти основно около нея, разкривайки и добрите и лошите страни на двете "сили".
Иначе ако става въпрос цитати пасващи на темата- ето и един от МатрицатА: "Choice, the problem is choice."

Но аз искам да задам тук друг въпрос- задължително ли е да разделяте похватите на "чрни" и "бели"? Ако се замислите, ще откриете, че това диференциране, всъщност зависи само от вас самите- от моралните норми и закони, които сте си поставили. Като цяло в природата няма "добри" и "лоши" методи. Що се отнася до човечеството- също. "Светла" и "Тъмна" е само употребата им- целта. Но дори и това е в тясна зависимост с възприятията ви са света и обществото. Та нима за демоните адът не е по-приятен от рая? Та нима един черен гарван не е също толкова красив, колкото един бял гълъб?
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот AZA » 27 Май 2005, 11:51

Извинявам се за предното ми избухване :oops: . Просто наистина тази поредица не ми понася , а навсякъде около мен се говори за това. А относно разделението на черно и бяло .... Ами средата - ами сивото ?! Не знам, според мене това е най-доброто .. средата , смесването на "Добро" и " Зло" в едно цяло ...
и Пак се извинявам за избухването си !
Аватар
AZA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ChaoS » 27 Май 2005, 21:07

АЗА, смятам, че няма за какво да те извиняваме... Или поне аз не- на всеки му идва в повече понякога... Но за да ти олекне... Простено да ти е, "чадо". :-P :-D :mrgreen:

Обаче искам да те попитам- пробвал/а ли си да смесиш "доброто" със "злото". Ако не- тогава знай: това може и да е най-подобаващата и природосъобразна и балансирана и хаотична и каквото и да е там позиция, НО процесът е ИЗЛКЮЧИТЕЛНО болезнен. Иначе неутралното (за мен не е сиво, а червено или сребърно) си е най-гот. ^_^
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот AZA » 28 Май 2005, 13:28

За пробването - пробвал съм , за болезненото - болезнено е ... но все пак наистина си е добре, когато стане ... казах Сиво, защото повечето народ приема злото за черно , а доброто за бяло ... смесицата е сиво .. според мене ;). И все пак .. в средата е най добре. :mrgreen:

П.П. Мъжко съм ;)
Аватар
AZA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Firestorm » 28 Май 2005, 16:32

ChaoS е прав AZA няма за какво да се извиняваш. Що се отнася до това, че в средата е най - добре, принципно съм съгласана, обаче не можеш вечно да си между двете крайности. Балансът е нещо много хубаво, а и важно, за да се поддържа равновесието в живота, но все някога ще се наложи да избереш между двете.
Аватар
Firestorm
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Fire_And_Steel » 28 Май 2005, 18:12

"черна", "бяла" , "сива" , "пимбяна" -тва са само повърхностни неща. Магията си е магия и тя съдържа както "добро" така и "зло"( или поне природната магия) и само този който вика определените природни сили решава как да я използва! Но има един закон в природата според който никога не можеш да навредиш на някого повече отколкото си го е заслужил и никога не можеш да му направиш добро повече отколкото си го е заслужил! Просто ускоряваш времето и предизвикваш неща които биха се случили в по-голям итервал и продължителност от време . Затова понякога когато човек си мисли че прави някво зло същност може да се окаже че не е чак толкова "черно и пролклето" и обратното. Това да се изживява човек като "велик черен" или "бял магиосник" е страшно погрешно. Това да рабоиш със стихии(природна или нисша магия) и да си мислиш че си ГОЛЯМ МАГ си е чисто и просто една голяма заблуда! Неслучайно най-големите духовни магове в историята я отричат. Тези , които работят с висшия манас и изграждат върешните си тела от където произлиза силата им , понеже духовно човек може да се осъвършенства само когато работи над себе си! А когато управляваш чужди сили които не ти принадлежат същност как се осъвървенстваш? icon_dontknow Човек не се замисля и върши действия според личните си убеждения които се опират изцяло на разбирането му за света което почти винаги е страшно изкривено и погрешно. Или ако за едно е добро то за др е зло и т.н.
Не искам никого да засегна с поста си просто си давам мнението по темата и това как аз виждам нещата.
icon_color
Аватар
Fire_And_Steel
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот till_it_sleeps » 28 Май 2005, 18:39

pak udari v desetkata!
ili pone moeto mnenie za tova e edno kum edno s tvoeto. ima edna pogovorka-'bog nikoga ne ni dava poveche ot tova, koeto mozem da ponesem'. i kato ia navurzem s edin citat ot bibliata 'nevedemo sa putishtata gospodni'-izliza tochno sushtoto neshto. tozi koito ni pravi magia da kazem e prosto edin posrednik na providenieto. a nasheto providenie si zavisi izcialo ot nas ;)
Аватар
till_it_sleeps
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Lubopitko » 30 Авг 2005, 21:26

^^Bloody^Kiss^^ написа:да прави сте в това отношение и все пак има хора които мислят по различно от нас-те търсят по рационалния начин да успеят което да известна степен е разбираемо защото просто човешкото същество е устроена така.За тях този начин се състои в това да правят зло на останалите с цел собствена облага.Но според мен Черната Магия има за цел да накаже самите черни магьосници.Тези хора са слаби.Те нямат достатъчно сили а в някои случаи и интелект за да преминат по по-трудния път-пътят на доброто.Дори мога и да дам един съвременен пример-сегашните "бизнесмени" и мафиоти.Те премахват конкоренцията си но все пак не остават безнаказани-ако правосъдието не раздаде ред което напоследък се случва даста често-тези хора си печелят нови врагове и така нататък докато един ден всички биват убити или "безследно изчезват".А дори някой да остане физически безнаказън товарът който виси на съвестта му никак не е малък.Според мен така наречената Черна Магия е на точно този принцип.

Много добре казано. Напълно съм съгласен с теб. icon_eusa_clap
Изображение
Аватар
Lubopitko
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Rocsana » 04 Сеп 2005, 09:12

"Светлината и Мракът са едно цяло макар привидно те да са с различно тяло"
Sailea
Аватар
Rocsana
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ChaoS » 04 Сеп 2005, 16:54

[align=center]icon_eusa_clap
Най- сетне едно кратко и напълно изчерпателно изказване, което да обедини всичко казано до момента... Браво![/align]
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

ПредишнаСледваща

Назад към Молба за помощ

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор