Къде в София???

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Назад към Въпроси

Мнениеот Lubopitko » 30 Авг 2005, 23:33

Имам два въпроса:
Къде в София се продават билки и по принцип вие как си ги набавяте?
И тъй като рекичките, ручейчетата и т.н. са от значение за някои заклинания и ритуали, къде около София има такива?
Изображение
Аватар
Lubopitko
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот heress » 31 Авг 2005, 10:48

Аз почти не използвам билки така че със сигурност има и по- компетентни от мен по тая тема (а и незнам точо за какво ритоалче ти трябва поточе) но що не идеш в Витоша нощем- там има поточета. А ако просто ти трябва досег с приподата иди на Златните мостове- поне мен ме кефи там, или пък може в Борисовата градина или Западен парк в гората там вечер няма почти никого така че ще можеш да си направиш ритоала на спокойствие...
Колкото до биките -доста от тях можеш да намериш в дрогериите. :wink:
show me the power of darkness(:(((:<-
Аватар
heress
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ChaoS » 04 Сеп 2005, 08:41

Хм...
Ако търсиш поточе, можеш да отидеш и в Южния Парк.
Там е моето най-любимо място за... Каквото и да е.
Има природа, има поточе и нощем няма почти(да не кажа съвсем) никого.
А за билки... Има си дрогерии. Аз лично не използвам билки, освен за чай, но съм виждал, че из София има дрогерии и магазини за билки(или природни хомеопатични средства). Просто трябва да се поразтърсиш.
А, освен това се намират и бабички на самоделни сергии, които продават билки. И... Един куп циганки-гадателки, които се опитват всячески да пробутват билките си с твърдения, че ти е правена магия. Само се завърти около "Света Неделя" и ще разбереш за какво говоря.
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот ChaoS » 04 Сеп 2005, 08:43

Херес, Западен Парк не е едно от най-подходящите места за правене на каквото и да било. Вярвай ми- не веднъж ми се е налагало да се браня там от... Самия парк.
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот Rocsana » 04 Сеп 2005, 09:10

В София трудно може да се намери такова място...предполага се че за да се съберат билки те трябва да бъдат НАЙ-малкото чисти...но наистина във Витоша може да се намерят места с поточета , разбира се през деня...нощем е малко трудно...най-добре би било да живееш в къща и в градината да си гледаш билки за да си ги береш когато ти харесва...но уви някои нямаме този късмет. Иначе билки се продаваха и в аптеките...но не знам дали не ги забраниха, говореше се за някакъв закон, който да ограничи разпространението на "знахарски" лекове на билкова основа... :roll:
Sailea
Аватар
Rocsana
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Druida » 06 Сеп 2005, 15:10

Има един нелош магазин, в който има и билки, кристали и музика. Намира се на втория етаж в първия безистен в ляво на Пиротска когато идваш откъм ЦУМ.

По принцип обаче, най-добре е да си береш сам билките от чисти планински места.

Относно поточетата. От Драгалевци нагоре е хубава гората, но трябва духовете на съответното място да те допуснат първо.
Аватар
Druida
MagicGateBg Наблюдател

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор