Аурата ?

Ако нещо има да споделите, каквото и да е, тук е мястото да го направите. В казана на Вещицата се забъркват сяк`ви манджи, Вие предложете какво?

Модератор: EliKarim

Мнениеот ChaoS » 03 Окт 2005, 06:41

^_^

Хубави отговори. Дали да не почакам да се понасъберат още и да ви кажа как да изхитрите тази гатанка? Отговорът е удивително прост и елементарен и всъщност не изисква толкова мисъл, колкото досетливост.

Архимикус, близо си до един от отговорите. До по-сложния, до който води пътя на познанието. Поздравления- това значи, че вече си поел по него.

Тил, да- така е. Истината е различна за всеки. И това, което ние хората възприемаме като безкрайно (вселената на пример) всъщност наисина може и да е просто НЕВЕРОЯТНО дълго.

Радвам се, че успях да ви накарам да се замислите. А сега чакам най-простичкия отговор, който се среща ЕЖЕДНЕВНО почти навсякъде около нас.
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот AryanSun » 03 Окт 2005, 08:45

Ами днес трябваше да го усетите що е то блестящ мрак-имаше
частично слънчево затъмнение,наблюдаваше се най-добре
от Солун.И е идеално време за правене на Хаос Сфери:)).
Аватар
AryanSun
MagicGateBg Фен

Мнениеот NAT » 03 Окт 2005, 12:22

[/quote]
Ето ви още една: Можете ли да си представите безкрайността? Но имам предвид ЦЯЛАТА безкрайност. От- до.[/quote]

Сега ще ви напиша моята идея по въпроса...Безкрайност може да се нарече смяната на деня и нощта да кажем, защото тази смяна е непрекъсната и не може да бъде спряна, имало0 я е, има я и ще продължи да я има :) или въртенето на Земята около оста си или около Слънцето и т.н. и т.н.... :) Е, не знам дали това е вярно, просто ми хрумна и реших да го напиша... Моля ви да не ми се смеете, ако ви се струва глупаво :oops:
Love the life, respect the death!!!
Аватар
NAT
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ChaoS » 04 Окт 2005, 19:59

Не, не е глупаво.
Но не са безкрайни, защото и този свят някога ще спре да се върти...

Както и да е. Бях казал, че ще ви представя едно елементарно примерче. Ето го:

Затворете очи. Представете си един перфектен син кръг. Сега ми кажете къде е началото и къде краят на този кръг.
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот J\yHu4ka » 04 Окт 2005, 21:39

ами там където свършва синъото не се ли счита за край на кръга ? :roll: звучи малко глупаво ама какво да се прави :mrgreen:
Аватар
J\yHu4ka
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот till_it_sleeps » 05 Окт 2005, 05:32

Затворете очи. Представете си един перфектен син кръг. Сега ми кажете къде е началото и къде краят на този кръг.

където туриш джъзгътъ. или като му премериш диаметъра или площта, или обиколката. :wink:
но да кажем правата, която защо не е отсечка, нито лъч? защото е безкрайна(абстрактно понятие). а можем ли да си я представим-ами не защото няма 'от' и няма 'до' и рискуваме да си изгубим доволно много време (напразно, разбира се), за да си представяме някаква си линия. просто самото знание, че е възможно са съществува такова нещо е напълно достатъчно. но да си го представим...може би да-ако и ние и съзнанието ни бяха безкрайни. и ако в този случай на някой му се занимаваше да си загуби цяла безкрайност с това де. или пък да смята колко е корен от 2 или пък числото Пи. мерси съм :wink:
Аватар
till_it_sleeps
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Sol niger * » 05 Окт 2005, 10:07

Мрака не може да съществува без светлина както и светлината без мрак => те са едно цяло .

Края на кръга е там където е неговото начало .
Аватар
Sol niger *
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Poison » 06 Окт 2005, 14:28

Sol niger * написа:Мрака не може да съществува без светлина както и светлината без мрак => те са едно цяло .

Ей тва ме изкефи! icon_eusa_clap
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот ChaoS » 07 Окт 2005, 06:21

И мен. Браво, Сол!

Тил, диаметъра, площта и дължината на кръга не го правят краен. Само го превръщат в определена(("ограничена")) безкрайност.
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот till_it_sleeps » 07 Окт 2005, 06:49

разбрах те какво имаш предвид още първия път.;) но според мен, пък и според речника-когато едно нещо е ограничено, то не може да е безкрайност.
Аватар
till_it_sleeps
MagicGateBg Приятел

Мнениеот J\yHu4ka » 07 Окт 2005, 07:38

Ами за безкрайността на кръга зависи как се разглежда . Ако е като движение е безкраен - можеш вечно да си обикаляш . В пространството, спрямо всичко останало , си има граници - както ХаоС каза , има диаметър , площ и дължина , но според мен точно те го правят краен :mrgreen:
Аватар
J\yHu4ka
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Sol niger * » 07 Окт 2005, 10:11

Кръга не може да бъде безкраен. Ако поставим мислена точка за началото му, то същата тази точка ще бъде и неговия край .

А и в математиката има съвсем различен знак за безкрайност.
Аватар
Sol niger *
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот heress » 15 Окт 2005, 09:28

Sol niger * написа:Мрака не може да съществува без светлина както и светлината без мрак => те са едно цяло .

Ай без клишета а?
show me the power of darkness(:(((:<-
Аватар
heress
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ChaoS » 16 Окт 2005, 17:39

Боже мили, колко много размисли относно единият кръг...
Аре забравете въпроса вече, че се отклонихме твърде много от темата ((за което трябва да се извиня)), а именно- как се вижда аурата.

Иначе Айнщайн е казал: "Има две безкрайни неща на света: вселената и човешката глупост. Но за вселената не съм сигурен."
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот Bloody Alibis » 06 Ное 2005, 20:29

За аурата бях чела че може да се види ако при приглушена светлина някой застане на фона на бяла стена(ясно е че тоя някой ще ти е познат колкото да се упражниш,няма да е някой незнаен човечец я) караш го да застане до стената и по часовниковата катоп започваш от главата завърташ поглед...след тва уж се виждало...аз това съм го пробвала със сестра ми ама нещо май нищо не виждам..някви точици и като жъълто такова...тя го пробва на мен и твърдеше че вижда бяло...де да знам...но пробвай туко виж се окаже че имаш по добро зрение :P
Аватар
Bloody Alibis
MagicGateBg Приятел

Мнениеот B-L-O-T » 03 Ное 2006, 19:01

Когато се съсредоточа започвам да виждам бяло сияние около него на ниаколко сантиметра което го обгръща . Та се питам това аура ли е ? Щото на предмети не става (може би много рядко някой предмет да ми засияе)
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот Arhimikus » 04 Ное 2006, 15:13

Поли, не че нещо, но.. преведи го ;)
Блот, това което виждаш е етера, усъвършенствай това и започни да виждаш аурата. Тя се проявява като много нежно и готино сияние около човека - както пише по книжките. :)
Най-лесно аз я виждам на черен или бял фон.
"Човече, опознай себе си!"
Аватар
Arhimikus
Модератор

Мнениеот B-L-O-T » 08 Ное 2006, 23:02

Архимикус - Дай малко инфо за това чудо "етера" . . .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

ПредишнаСледваща

Назад към В казана на Вещицата

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор