Аудиодиск с релаксация и психотерапия

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Бихте ли си купили аудиодиск за психотерапия и релаксация ?

да
6
60%
не
3
30%
може би за близък
1
10%

Общо гласове : 10

Мнениеот psihea_veronika » 04 Дек 2005, 10:04

Бихте ли си взели аудиодиск с програма за релаксация и психотерапия на фона на прекрасна музика и природни звуци? До колко може да е полезно това според вас?
Аватар
psihea_veronika
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Bloody Alibis » 04 Дек 2005, 10:35

Не,за мен тва си е промивка на мозъка,дори и да е положително,пак си остава промивка на мозъка...
Аватар
Bloody Alibis
MagicGateBg Приятел

Мнениеот psihea_veronika » 04 Дек 2005, 11:02

Промивка на мозъка е и гледането на телевизия ако става въпрос, и то каква промивка..............
Аватар
psihea_veronika
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Poison » 04 Дек 2005, 16:14

Според мен природата влияе много яко на психиката. icon_flowerface
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот Blue star » 04 Дек 2005, 18:18

Имаше един епизод на "Приятели" където Чандлър отказваше цигарите и едно от момичетата му беше дало касета/не помня аудио или видео, щото не го гледах, само го слушах/ с хипноза или нещо подобно, която да му внуши, че няма нужда от цигари.
Май това е единствената причина да си взема подобна касета - за да спра цигарите.
Макар че и табекса върши работа :)
Иначе бащата имаше един диск на SPA и си го слушаше редовно, но в интерес на истината мен това винаги ме е изнервяло... незнам, ходеше ми по мозъка просто.
А що се отнася до промиването на мозъка... не съм мн запознат с промиването на мозъка с програми за релаксация, но за телевизора съм доста наясно. И не говоря за разните там легендарни скрити сатанински послания, а за самите комплекси и начин на мислене, който телевизията налага на хората.
Аватар
Blue star
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот psihea_veronika » 04 Дек 2005, 18:35

Poison. За природата си права и в този диск затова има природни звуци и момент който ни пренася на горска поляна. icon_flowerface
Аватар
psihea_veronika
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот psihea_veronika » 04 Дек 2005, 18:43

И още нещо. Някой от писалите тук правят ли разлика между думите хипноза, психотерапия, релаксация и промиване на мозъци. Мисля че анкетата е за диск с психотерапия и релаксация а не за хипноза и промиване на мозъци. И както обясни Blue star телевизията е опасна а не един диск който има за цел да помага.
Аватар
psihea_veronika
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Blue star » 04 Дек 2005, 18:48

М, аз попринцип правя разлика- просто като прочетох темата и веднага направих асоциация с този епизод на филма. :)
А иначе хипнозата също е и вид психотерапия - виж в учебниците за девети клас го пише./а бяхме млади :roll: /
Аватар
Blue star
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Arhimikus » 04 Дек 2005, 20:32

Ами аз бих си взел. Не мисля че някой съзнателно би навредил с такава цел... пък и не мисля че съм толкова малоумен...
"Човече, опознай себе си!"
Аватар
Arhimikus
Модератор

Мнениеот psihea_veronika » 04 Дек 2005, 20:35

Даже да не разбира човек би преценил дали ще му помогне или навреди подобно нещо.В края на краищата всеки си има интуиция и тя не е случайна.
Аватар
psihea_veronika
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Lubopitko » 04 Дек 2005, 20:39

Аз също бих си взел. Да не съм американец, че да ме манипулират така лесно. Такова нещо даже би ми помогнало да се разтоваря и отпусна, щото напоследък ми е трудно. Аз съм си свялал от нета музика за медитация и помага.
Изображение
Аватар
Lubopitko
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Trismegist » 04 Дек 2005, 22:59

Бих си купил,но всеки човек е специфичен и може да се направи музика,спецялно за чистотите на неговия мозък.Подобна е програмата Хемисинк на Робърт Монро.От него бих си купил музика.
Инъче слушам едни тибетски музички,пак със звуци от природата,и много добре ми помага.Вкарва ме в нивото.Само природни звуци не могат да те доведат до това състояние.А пърденето природен звук ли е?
Като се замисля,не е от синтезатор хехехе!
Инъче ми харесва аватара ти и си го свалих съвсем безсплатно,дано не е бил за продаване,щото значи съм извършил кражба.

Извинявам се ако не съм бил разбран,но по това време само пиянио хора разриш ли. icon_occasion
Аватар
Trismegist
MagicGateBg Фен

Мнениеот psihea_veronika » 05 Дек 2005, 07:36

Трисмегисте. С теб може да говорим за Херметизма отделно.Ще ти пиша в лични. Само музиката действа, да, но на този диск програмата-говора си върши баш работата. Думата чистоти на мозъка?????? Има чистоти за мозъка. Има честота и чистота. Аватари цял куп подобни имам.ще видя как се качват наоколо
Аватар
psihea_veronika
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Bloody Alibis » 05 Дек 2005, 08:02

Бе музиката е друга тема на разговор но тва да ти втълпяват нещо в главата ама въобще не ще да ми вдъхва доверие пък каквото ще да става :P за музиката пускаш малко транс или по-спокоен метъл или някоя и друга балада и си готов...зависи какво ти действа и от какво настроение имаш нужда,но тя е друга...думите са си опасно нещо :P
Аватар
Bloody Alibis
MagicGateBg Приятел

Мнениеот psihea_veronika » 05 Дек 2005, 08:42

Bloody. Не четеш ли или просто реши да напишеш нещо дето е за друг форум тема.
Аватар
psihea_veronika
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Bloody Alibis » 05 Дек 2005, 08:55

Чета...и продължавам да съм на мнение че това да ти говорят нещо покрай приятните звуци не ми допада :/ съмнява ме не за друго...звуците са ендо но говренето друго...Ти сама твърдиш,че основното се върши от говора и именно това не ми харесва независимо колко безобидно и бла бал изглежда :)
Аватар
Bloody Alibis
MagicGateBg Приятел

Мнениеот psihea_veronika » 05 Дек 2005, 09:24

Ми това не е хубаво. Какъв е този негативизъм и параноя да гледаш подозрително на всичко. Какво му е лошото да ти говорят да си представиш горска поляна, слънце, цветя, да усетиш вятъра.Не мислиш ли че сега е трудно човек да отиде на такава почивка и този диск е един вариант да ни пренася в природата всеки ден.
Аватар
psihea_veronika
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Bloody Alibis » 05 Дек 2005, 09:32

Виж...негативизъм но само към някои неща...принципно дори минавам за наивна,но защо някой трябва да ми казва как да се чуствам и какво да си представям...не мога ли и сама?Всеки сам за себе си според мен трябва да си изгради представата за място където ще се чуства добре...а не да му се втълпява...една приятелка например медитира по следният начин...сяда отпуска се и си представя най красивото според нея нещо...за една друга приятелка това е една огромна роза с капки роса по нея,за мен това е място ма са ме мързи да описвам...за всеки е различно а това да ти се втълпи нещо някак си...разваля всичко...бърникат ти в мозъка и въобще...представи си напеимер че някой обича морето а друг планината...някой е виждал нещо красиво например залез от някоя скала на морският бряг и този спомен му носи спокойствие и уюут а нещо подобно и някка си изкуствено натрапва друга картина...все едно де не искам да споря просто това е моето виждане...хората са различни а подобни неща някак си ги оеднаквяват и се губи пъстротата на личността ако всички мечтаеха за едно и също...:/
Аватар
Bloody Alibis
MagicGateBg Приятел

Мнениеот psihea_veronika » 05 Дек 2005, 11:05

Да. Права си. Но недей да твърдиш че нещо е вредно или опасно ако не си го проверила.
Аватар
psihea_veronika
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Bloody Alibis » 05 Дек 2005, 17:02

Хахах ами ако е вредно и опасно и след това няма как да го докажа щот може да съм с промит мозък :P По-скоро ще си намеря опитни мишки :P
Аватар
Bloody Alibis
MagicGateBg Приятел

Следваща

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор