Буда?Отново на земята?

Ако нещо има да споделите, каквото и да е, тук е мястото да го направите. В казана на Вещицата се забъркват сяк`ви манджи, Вие предложете какво?

Модератор: EliKarim

Мнениеот Bloody Alibis » 05 Дек 2005, 08:34

15-годишният Рам Бахадур Банджан от южнонепалския окръг Бара бе обявен от жителите на хималайското кралство като новото въплъщение на Просветления Буда.
Младежът е в горите на южната част на страната вече половин година без храна и вода без никаква изразена емоция на лицето.
Района е отцепен от местната полиция, но хиляди поклонници се събират в окръг Бара, за да зърнат Буда. Последователи пазят момчето през нощта.
Те вярват, че малкия Рам Бахадур Банджан е перевъплъщение на самия Сидхарта Гаутама, който преди 2.5 хиляди години е достигнал просветление под Дървото на Мъдростта. Други са скептични.
Младежа е в състояние на дълбока медитация от 17-ти май. Само за последните два дена окръг Бара е посетен от нас 20 000 души. Мнозина будисти и християни смятат, че започва велика епоха в духовната сфера на човечеството.

Материялът е взет от: ocultism.tk

Кажете какво мислите за това?Все пак нали и според други там твърдения настъпва ерата на Водолея или там каквото е,а сега и това...дали тов амомче наистина е прероденият Буда?
Аватар
Bloody Alibis
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Void » 05 Дек 2005, 12:12

Едва ли. Във всеки случай ефективно може да се окаже точно това - духовен водач носещ истините на Буда, дори ако не е негово въплъщение, по мое скромно мнение върши що-годе същата работа.

PS Охо, Врана е запретнал ръкави по сайта. Това вече беше добра новина.
Void

Мнениеот Arhimikus » 05 Дек 2005, 13:29

Малко съм скептично настроен, но може, защо не... но като се има в предвид от чий сайт е взето инфото.........
"Човече, опознай себе си!"
Аватар
Arhimikus
Модератор

Мнениеот Trismegist » 05 Дек 2005, 13:51

Дали е Буда или не това нас не ни засяга,защото всеки носи Бога в себе си.Има напреднали духове,които слизат на земята да ни помагат.
Абсолютно всеки от нас има духовни задачи на таязи земя.От него зависи,дали духът или материята ще натделее в него.
Чувал съм че в само в България има стотици хора,които са преминали на зареждане с енергия и не ядат.Не е безизвестен и един слуай на една екстрасенска,от някакво българсо село беше,която не била яла от години,та и вода не пиела.
Да,сега е такъв удобен момент,когато всеки трябва да се възсползва да освободи душата си от материята и илюзията.
От много места се говори за това,примерно в диктовките на Микушину(една руска контактьорка),която общува с групата на възнесените учители.

И все пак,каквато и ера да настане,само от вашия избор си зависи,дали ще се освободите от материята или ще почакате още хиляда годинки най-малко да следващия цикъл.Естествено и без този цикъл е възможно спасение,но с по-големи усилия.
Сега няма кой да те изгори на кладата за духовна дейност.Хората са много по-отворени към тези неща.Това не е било от много години насам.
Интернет достави голяма информация на всички,медиите отвориха очите на хората за реалността,макар да са и едно средство за манипулация.Време е да се освободим от религиите и от авторитетите(учителите).Време е да намерим Бога и учителя в себе си!!!

Ами то кой в крайна сметка е учителя?
Онова момче,Висарион в града Тиберкул,Сабай Баба или Анастасия с нейния Владимирчо Мегре. :)
Сега не е,като едно време.Има чудо-има спасител.Те всички може би работят в синхрон,за повдигането на човечеството,защо трябва да излъчваме някой от тях победител?
Някой си мислят,че Петър Дънов или Бенса Дуно беше мировия учител.
как ще се разбере ако онова момче е Буда.Това не може да стане.
Едно време,да не би всички ад са признавали Иисус за спасител,та евреите не го признават и до ден днешен а също и Мюсулманите.
Християнството беше просто по-успешната пропаганда за нашия европейски свят.Как може да има такива задръстени,хорица дето си мислят,че тяхната религия е най-вярна и единствена.
Последна промяна Trismegist на 06 Дек 2005, 10:39, променена общо 1 път
Аватар
Trismegist
MagicGateBg Фен

Мнениеот Bloody Alibis » 05 Дек 2005, 17:06

Архимикус да питам какво е това отношение към Врана...в смисъл такъв не си първият който май не я обича мн и ми е интересно защо...какво и е на врана?(не че я знам коя е но ми е любопитно защото и други хора знам дет не я обичат а също се занимават с магия)
Аватар
Bloody Alibis
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Lubopitko » 05 Дек 2005, 19:53

Аз също съм скептично настроен, но не заради източника на информация, а заради това, което Trismegist казва. На 100% съм на неговото мнение.
Изображение
Аватар
Lubopitko
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ChaoS » 05 Дек 2005, 20:47

И все пак...
Въпреки свободата на вярата, самата вяра започва да угасва.
Хората вече не вярват в нищо отвъд материалното.
Съзнанието и възприятията им би трябвало да са глина, от която те да оформят своята индивидуалност и своя дух, за да постигнат развитие.
Ама на- ядец. Хората все по-често формират съзнанието си с еднотипни формички за сладки. И се превръщат в гигантска, сива, безлична и анти-духовна маса.

А това дали момчето е Буда ще се разбере по някое време. Не виждам защо да не е. Все пак в днешно време (а и като цяло) рядко е важно кой си, а кой вярват хората, че си. И ако над 20 000 души са повярвали и са се поклонили пред него като пред Буда, значи той е Буда.
Не забравяйте, че Буда всъщност е титла, а не име.
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот Trismegist » 06 Дек 2005, 10:28

Ами така е.Може ли някой да посочи,как се разбира че някой е Буда или Христос?
По това,че медитира-1 година без храна?
-Та това са го постигали много йоги преди него.
По това,че лекува хора,че възкръсва след смърт?
-И такива случай има много в историята,аз съм се интересувал много от паранормални чвления,преди да се захвана с магия и мога да кажа,че има и по големи чудеса правени,но са по малко известни.
Чудесата нищо не доказват.
Ето самия Сабай Баба,когото смятат за Божество казва.
-Ама вие да не си мислите,че наистина вярвам,че съм бог?
Този човек е спирал падащ самолет с мисълта си и още какво ли не е правил.
Много съжелявам християните,които робуват на заблуда създадена за хора преди 2000 години.Учителя от Галилея им остави едно учение,как да бъдат щастливи и как да намерят Бога в себе си.Вярно е сигурно,че ги е поизлъгал,че бил син на Бога повече,отколкото ние сме му синове,ама тогава е било нужно.
И все пак,може да се каже,че някой е Буда,защото си има планетни(звездни)цикли,благоприятстващи за появата на дадена личност.В тази личност се вселява някакъв напреднал дух,който може да е еманация на някой от учителите,а може и изцяло да е техния дух,но това може да каже само някой просветен или някой "Буда".
Аватар
Trismegist
MagicGateBg Фен

Мнениеот Poison » 06 Дек 2005, 15:17

Абадауйей Врана мъж ли е или жена и кой е?
И кажете нещо повече за будизма. Не разбирам защо имат жив наследник а не е канонизиран?!

Wizard: Придържайте се към темата, обсъждания за разни врани и други подобни са тема за други дискусии!
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот EliKarim » 06 Дек 2005, 20:41

Уизард прав си! :wink:
Тук пак захващаме тамата за религиите, а те не могат да се обяснят с няколко изречения. Будизмът е "най-сложната" религия според мен. Той проповядва един универсален начин за тотално освобождение, чрез специфични единствено за будизма възгледи, достъпни обаче за всеки. Все пак Буда е бил човешко същество, който умира на 80 години, отровен. Последните му думи са - "Всичко в човешкия живот е преходно. Погрижете се за своето спасение".
Самият Буда не е писал нищо, но това не означава че в будизма няма писани правила (при тях това са свитъцис правила). Винаги съм се изумявала от забраните които трябва да спазват монасите - будисти. това са:
1. Не отнемай живот
2. Не кради
3. Не влизай в сексуални връзки
4. Не лъжи
5. Не употребявай алкохол
6. не яж следобед
7. Не спи в удобно легло и не сядай на удобен стол
8. Не се закичвай с цветя и не употребявай аромати
9. Не се забавлявай (песни, танци, спектакли)
10. Не докосвай пари

В будизма има и красиви сентенции, тоест стихове от един сборник. поне те ми хванаха окото:

"Повечето от нас забравят, че смъртта ще ни постигне някой ден. Битката свършва за тези, които мислят за това"

или

"Побеждавай гнева с любов, злото - с добро. Завоювай алчния с щедрост, а лъжеца - с истина."
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот ChaoS » 06 Дек 2005, 21:20

Хм...
Всъщност Будизма не във всичките си форми е религия. в много такива е просто учение и специфична философия.
Горепосочените забрани също варират от будизъм в будизъм.
И като цяло будизма е удивително гъвкав и може да се въплете и с други религиозни вярвания, като леко се видоизменя...
Така на пример нищо не ти пречи да си християнин и да практикуваш будизъм. (наблягам:"практикуваш", а не "изповядваш")
такаче мога да ви посъветвам само да се постараете да потърсите всичко, което можете в интернет...
да изчетете всичките стотици и хиляди страници...
И после да изхвърлите половината, защото повечето хора пишат за будизма така, както самите те го разбират.
А рядко двама души разбират едно и също нещо по един и същи начин, освен ако не са учени, които изучават нещо, законите за което вече са открити.

А да, сентенцията, която в момента преобладава в Будизма: "Всеки е бог." Замислете се. Тук дори и Трисмегист би трябвало да се съгласи, след като проповядва откриването на божественото в себе си. И мога да го обоснова за почти всяка религия.

п.с.: Трисмегист, надявам се да не се обидиш, че те давам за пример. Просто така ми дойде. Сетих се за идеите, които изказваш и за това, че пасват.
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот Poison » 07 Дек 2005, 13:35

Оуу горките будисти, тези правила изглеждат истинско мъчение. това е самомъчение.
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот Trismegist » 07 Дек 2005, 16:19

Chaos-Не се обиждам,даже се радвам,защото си напълно прав.
Инъче ще ви дам едно линкче,да прочетете нещо,за един друг индиец,който 8 години не яде.Статията е интересна.

http://www.spiralata.net/nakratko/sun.html
Аватар
Trismegist
MagicGateBg Фен

Мнениеот nvknvk » 10 Юли 2007, 13:59

А според вас той какво прави като медитира. Себе си ли усъвършенства или целият свят променя
Аватар
nvknvk
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Марио » 10 Юли 2007, 14:11

Промениш ли една частица от себе си, променяш една частица от света. Всичко е едно цяло, възприемеш ли нещата по този начин отговорът ще го намериш в себе си. :)

Колкото до просветлените, говори се, че мнозина са го постигнали, но за малцина се знае.
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот B-L-O-T » 10 Юли 2007, 17:39

Мнението на марио над мен много ми хареса . Но нека го приемем като непотвърдена информация а не като тема на размисъл . Само може да се затъне ако се мисли над това . . .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот DarkAngel666 » 10 Юли 2007, 18:35

nvknvk написа:А според вас той какво прави като медитира. Себе си ли усъвършенства или целият свят променя

Пак ли ти бе?

Както и да е. Пърхането на пеперуда в Калифорния може ли да причини ураган в Колорадо? Ефекта на пеперудата! Себе- усъвършенстването води до промяна в света. Няколко малко промени водят до промяна, няколко промени водят до голяма промяна. И все пак, не мисля, че света прави разлика между малка и голяма промяна, това е само промяна. Всеки е потенциален Буда, стига да остави Буда да поникне в него.

Пряк път към тема за будизъм от InChaos
Аватар
DarkAngel666
MagicGateBg Приятел

Назад към В казана на Вещицата

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор