Кристалната Алхимична  Пещера

 

 

Това е интересен метод за трнсформация на негативни фрагменти, проклятия, отрицателни енергии, намиращи се вътре във границите на Аза, аурата на човека или дори физически болести. Тя няма власт над външни негативни енергии. Но външните негативни енергии биха могли да бъдат абсорбирани вътре в магьосника и така да се трансформират.

Методът е медитативен и изисква дълбока концентрация и самовглъбяване. Иначе прилича повече на фентъзи приключение. Базира се на идеята, че колкото по-нагоре по нивата  се издига дадена сила, то тя все по-малко престава да бъде класифицирана като добра или зла. Най-висшето, божественото състояние  се намира извън разбираниятаа за добро и зло. Най-простия метод това да бъде направено е магьосника да се концентрира върху себе си и да почувства в кое ниво (чакра) усеща негативната енергия (проклятие, порок, болест, проблем, страх  и т.н.). След това нека се концентрира върху чакрата над главата си-която отговря на Кетер Сефирот в Кабалата, Най-Висшето, Висшия Аз, Божествената Искра. И нека си я представи като магнит, който придърпва негативното.

Но така опростен метода не е ефективен. Трябва Проблема да се прекара, погледне  през всички нива и да бъде трансформиран. А това е истинско приключение.

За целта магьосника трябва да се отпусне в дълбока медитация. След това да си представи че е в гора. Нека почувства цялата обстановка: дивата природа, животните, цветята, дърветата, горския аромат. Разодката е приятна, отпускаща. Но в един момент гората започва да става все по-гъста и по-гъста. Светлината става все по-рядка и сянката завзема връх. Стигате до един водопад, зад който се крие пещера. Наблизо има все още незагаснало огнище. Усещате влага и прохлада, свеж горски аромаат.

А на входа на пещерата какво мислите - вашия Проблем. Как изглежда: демон със святкащи очи? Див звяр? Купчина боклук? Мръсотия? Или може би кюлче олово? Последното е идеално в случаите на депресия.

Вие носите раница с най-необходимите неща. Извадете от нея мрежа в която да
го заловите (ако е жив, де!) и се помъкнете към крайната цел на пътешествието си. Вие търсите Слънчевия храм, където ще трансформирате по алхимичен път проблема си.

Влезте в пещерата. Проблемът може да ви тежи, но дерзайте - края му ще дойде. Но ще трябва да потърпите.

Навлизате все по-надълбоко и по-надълбоко, става Все по-тъмно. Но нещо в дъното започва да искри нещо червеникаво. Що ли е това? Я! Галерия. Цялата от рубин, гранат и други червени кристали. Красиво е. А вътре ще видите някакви чудновати хора (или същества), които са нейни пазители и стопани. Поздравете ги и им покажете Проблема си. Изплачете болката си. И помолете за помощ. Кажете им, че отивате в Слънчевия Храм на Алхимията, където това зло трябва да бъде трансформирано. И те ще ви дадат нещо. Нека да е в рубинен или гранатен съд. Какво е то? Билка? Метал? Каквото и да е, без значение колко е шантаво приберете го. То е много ценно, защото ще участвува като алхимичен реагент. Благодарете им, благословете ги и им кажете сбогом.

Така ще трябва да преминете през карнеоловата, топазената, изумрудената, тюркоазената, сапфирената и аметистовата галерия. Пак говорете със пазачите и стопаните и вземете от тях всичко, което ви дадат, в съда от камъка, съответствуващ на галерията.

Е, след аметистовата галерия стигате до Слънчевия  Храм. Там ще стане голям екшън. Защото трансформацията е дълъг и енергоемък процес. Това е алхимия и висша магия. Влезте в Храма. Той е празен а в центъра му има олтар със един огромен котел. Под него - мангал и шкафче с някои необходими инструменти.

Вие разполагате и с четирите елементални оръжия: жезъл, пентакъл, чаша и нож. Подредете ги в съответните им посоки около казана. След това положете магически кръг по ваш вкус и инвокирайте Божественото (някой древен Бог, Бога на вашата Религия).

След това хванете Проблема си. Изкарайте го от мрежата и ако е жив (звяр или демон) с един удар на магическия нож го съсечете. Да, вярно, звучи адски гадно, брутално, но така трябва да се постъпва с Проблемите. Иначе те ще ви разкатаят. Така го положете обезвреден в казана. Запалете огън. Нека казана заври. Сега започва целия ритуал. Извадете първия съд - този, от гранатово-рубинената галерия. Изсипете съдържанието му вътре във врящия казан. Правете каквото интуицията ви каже. Ако трябва казвайте някакви заклинания, чертайте знаци или каквото и да е. Оставете се интуицията ви да ви води.Нищо повече.

Изсипете и останалите съдове във същия ред - този на галериите. След като изсипете съдържанието на всеки съд, течността в казана ще промени цвета си - ще стане същия, като на съответната галерия.

А накрая, след аметистовата ще стане напълно черна. Сега е критичен момент. Ако Божественото за Вас има (е приело) някаква форма, т.е. това е някакво конкретно божество, тогава се обърнете към него с молба за малко злато. За да трансформираш всичката тази помия в казана в злато, ще трябва да имаш такова. Или инвокирайте някой висш дух, ангел и т.н.

Като получите златото, го хвърлете в казана. Бързо вземете пентакъла за да се предпазите. Защото казана ще започне да ври все по-бясно и по-бясно. Трансформацията ще стане все по-буйна и по-буйна. Течността ще побелее а след това ще добие златист цвят. И накрая ще избухне с гръм и трясък. И от облака на цялата експлозия ще видите своя Бивш Проблем, трансформиран обаче. Вече няма да е нещо гадно и отблъскващо. Каква форма е добило - вие си знаете.

След това се върнете както сте дошли. Преминете през всички галерии и покажете Трансформирания проблем на пазачите и стопаните. Няма да е зле да им разкажете как точно сте го тансформирали...

 

Back