Ритуали

Форум за Напреднали и начинаещи, които биха желали да усъвършенстват своите знания в областта на Магията. Теория и практика на системите за развитие на Ума, Духа и Тялото. Техники за самоусъвършенстване.

Модератор: ultramarin

Мнениеот Entelekheia » 10 Юли 2011, 07:17

Или не ритуали. Никога не съм била добра в заглавията, така или иначе.
Та, въпросът ми е следният - от доста време си влизам в определено... ниво в съзнанието си, релаксирам, имам си стая там, всичко е чудесно и прекрасно, птички пеят, сещате се...
Възможно ли е от теоритична гледна точка да изпълнявам ритуали във въображението си, в тази стая, с всичките необходими за ритуала оръжия и прочие, и те да имат поне приблизително същия ефект както ако ги изпълнявам в реалния живот?
Питам защото в момента ми е физически доста трудно да остана насаме на място по- различно от квартирата си ( с размери приблизително метър на метър, като сложим леглото и масичката за ядене ), затова пък лесно се съсредоточавам и абстрахирам от всякакъв шум, така че бягство в „моята“ стая е единственото, което ми хрумва.
Аватар
Entelekheia

Мнениеот Arhimikus » 10 Юли 2011, 12:07

Представи си, че ходиш на фитнес или правиш секс във въображението си. Ефекта същият ли ще е ако го правиш и в действителността? Не.
Вярно е, че въображението е началото, но само във въображението не е достатъчно.
Късмет!
"Човече, опознай себе си!"
Аватар
Arhimikus
Модератор

Мнениеот MaurDragon » 11 Юли 2011, 20:35

Аз пък смятам,че е достатъчно. Изпробвала съм и се е получавало. Познати от форума също са ми казвали ,че имат резултати.
Пробвай и виж какво ще стане :)
Witch is magic
Аватар
MaurDragon
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Cath » 12 Юли 2011, 10:06

Абсолютно подкрепям Архимикус, който е дал изключително добър пример!

Темата за това дали можем да си представяме (или визуализираме, ако повече ви харесва като термин), че нещо е там, вместо да го имаме наистина е била многократно разисквана във форума. Лично аз съм стигнала до заключението, че от една страна огромно значение има системата, традицията или вярата, която следвате. Има такива, които боравят само с визуализиране, представяне, медитиране. Лично мое мнение е, че от друга страна всичко това са просто добри техники на самозаблуда, че правим нещо. Защото нежеланието да свършим нещо, нежеланието да си добавим нещо, което трудно се намира, аз мога да оправдая само с мързел. Което е и основна причина повечето хора да се ориентират към системи и традиции, в които не се изисква нищо друго, освен да си представяме... или да си измислят такива.

Не искам да обидя никой, а просто да напомня на всички, че в крайна сметка ние живеем НАЙ-ВЕЧЕ във физическия свят. Ето защо няма как да се избегне и физическата страна на магията, въпреки че силно вярвам в силата на ума. В крайна сметка визуализацията на нещо, каквото и да е то, може да ви бъде в полза единствено за кратко време и то само като заместител на реалното, физическото.

Това е моята гледна точка, ще е хубаво някой привърженик на визуализирането да изкаже своята. :wink:
Evil is a point of view.
Аватар
Cath
Модератор

Мнениеот eXPerience » 12 Юли 2011, 18:32

Помисли първо кой вариант е по-добър - да си представяш всички тези пособия и как работиш с тях (доста трудно, ако трябва по време на истинския ритуал наред с извършването на физически действия, трябва и да си представяш нещо) или да си представиш как събитието, което искаш да постигнеш, се случва. Зависи и дали искаш да предизвикаш някакво стечение на обстоятелствата, някаква единична и еднократна промяна на нещо/ някого или друга, по-сложна метаморфоза, включваща много други събития и промени във себе си. При мен лично, ако използвам визуализация, или нищо не става, или всичко става на секундата, на която искам, и всички мои изисквания са спазени на 100%.
Да вземем сега примерите на Архимикус (бягане например). Когато човек тренира редовно бягане, ако е по-пълен (като мен :D), ще отслабне и ще започне да бяга по-бързо (не само защото вече е по-лек, а и защото мускулите на краката му са станали по-пъргави и издръжливи). Бях се хванал преди време да тренирам бягане "на ум". И какво се оказа после? Бягам по-бързо, НО без да съм отслабнал. бях пропуснал да си представя, че отслабвам, докато бягам. Това, което се опитвам да кажа е, че във всички тези неща (свещи, мечове, чаши и т.н.) е заложена символика, която освен, че ти дава повече вяра в крайния резултат, е подредена така, че да те предпазва и от подобни пропуски, които може и да са фатални... Относно визуализирането на секса - и това съм правил (и правя пак понякога). Но не защото съм много загорял, а точно с цел да видя дали мога така да достигна оргазъм. Може да се каже, че всеки път съм на косъм. Не съм достатъчно добър явно. :( Разбира се, че не е както на живо. Но в случая с магията не губиш удоволствието от любовната игра, а удоволствието от паленето на свещи. Ако вярата ти във визуализацията и във физическата част е една и съща, ще има и един и същи резултат (признавам си и аз, че понякога вярата ми във физическото е по-силна). Но разликата е, че когато се окажеш притисната до стената, не си вкъщи и няма време за подготовка на магически пособия (както ми се е случвало), по-лесно ще се оправиш.
Аватар
eXPerience
MagicGateBg Приятел

Назад към Самоусъвършенстване

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор