от eXPerience » 12 Юли 2011, 18:32
Помисли първо кой вариант е по-добър - да си представяш всички тези пособия и как работиш с тях (доста трудно, ако трябва по време на истинския ритуал наред с извършването на физически действия, трябва и да си представяш нещо) или да си представиш как събитието, което искаш да постигнеш, се случва. Зависи и дали искаш да предизвикаш някакво стечение на обстоятелствата, някаква единична и еднократна промяна на нещо/ някого или друга, по-сложна метаморфоза, включваща много други събития и промени във себе си. При мен лично, ако използвам визуализация, или нищо не става, или всичко става на секундата, на която искам, и всички мои изисквания са спазени на 100%.
Да вземем сега примерите на Архимикус (бягане например). Когато човек тренира редовно бягане, ако е по-пълен (като мен :D), ще отслабне и ще започне да бяга по-бързо (не само защото вече е по-лек, а и защото мускулите на краката му са станали по-пъргави и издръжливи). Бях се хванал преди време да тренирам бягане "на ум". И какво се оказа после? Бягам по-бързо, НО без да съм отслабнал. бях пропуснал да си представя, че отслабвам, докато бягам. Това, което се опитвам да кажа е, че във всички тези неща (свещи, мечове, чаши и т.н.) е заложена символика, която освен, че ти дава повече вяра в крайния резултат, е подредена така, че да те предпазва и от подобни пропуски, които може и да са фатални... Относно визуализирането на секса - и това съм правил (и правя пак понякога). Но не защото съм много загорял, а точно с цел да видя дали мога така да достигна оргазъм. Може да се каже, че всеки път съм на косъм. Не съм достатъчно добър явно. :( Разбира се, че не е както на живо. Но в случая с магията не губиш удоволствието от любовната игра, а удоволствието от паленето на свещи. Ако вярата ти във визуализацията и във физическата част е една и съща, ще има и един и същи резултат (признавам си и аз, че понякога вярата ми във физическото е по-силна). Но разликата е, че когато се окажеш притисната до стената, не си вкъщи и няма време за подготовка на магически пособия (както ми се е случвало), по-лесно ще се оправиш.