Joy Of Satan-едно поучително преживяване

Статии на окултна или магическа тематика. Ако не сте автор на статията, добре е да се посочи източника на информацията.

Модератор: venus

Мнениеот heress » 01 Юли 2005, 12:29

...
Последна промяна heress на 02 Юли 2005, 18:06, променена общо 4 пъти
show me the power of darkness(:(((:<-
Аватар
heress
MagicGateBg Приятел

Мнениеот CimeriaS » 01 Юли 2005, 12:31

ChaoS написа:Хм.... и тук замирисва на двубои...

Много странно се получи... Толкова много хора се бориха за "свобода на словото и изказа", за това да си казват мнението...
И все пак още има хора, които са готови да ти се нахвърлят, само защото не подкрепяш техните "всеистинни" идеи.
Защо?

Прекалено реторични въпроси задаваш,ChaoS. А донякъде дори не им хващам смисъла.Вярно е,че се е прекалявало в различни отношения,но за нахвърляне поради неподкрепяне на "всеистинни" идеи,както се изрази,такова нещо няма.Не и в реалността.Това,че някой е защитил позицията и мнението си,то не означава,че се опитва да втълпи на останалите да правят каквото и да било.

Та исках да ви питам... ЗАЩО почти никога хората не желаят да чуят другите, макар да искат да бъдат чути. Това е и един от причинителите на фанатизма. Но тук не виждам фанатици, и ПАК се появяват такива, които ще ти резнат вратлето само за едно изказване на лично мнение.

Така се получава понякога (: Ето,дори в тази незначителна тема се създаде спор,който беше напълно излишен.. :P Съгласна съм с теб за това и не го отричам.Но чак пък да ти "резнат вратлето само за едно изказване на лично мнение"- тези хора..Хм((: Преувеличено казано. :)
Аватар
CimeriaS
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот SOULSICK » 01 Юли 2005, 17:23

AZA
МнениеПуснато на: 1 Юли 2005 04:07 Заглавие:

SOULSICK написа:
Като безпристрастен читател мога да кажа , че реакциите на Caligastia ми изглеждат доста фанатизирани (без да се обиждаш), просто остави всеки да изказва свободно мнението си (прави същото и с твоето, но не се обиждайте един друг),

Ами нормално е да подпали .. я си помисли, как би реагирал ти , ако нападнат твоята система или бог(богове) ... не мисля, че ще си от най-тихите Wink

Ами то, защото повечето по света реагират така, та виж до къде сме я докарали - религиозни вражди, а всъщност повечето религии далеч не проповядват такива неща! :wink:
просто искам да кажа, че не това е начина и тона според мен, далеч по-убедително щеше да е, ако се реагира по-спокойно!
Everyone is SOULSICK
Аватар
SOULSICK
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Lunohod » 01 Юли 2005, 18:20

SOULSICK написа:
AZA
МнениеПуснато на: 1 Юли 2005 04:07 Заглавие:

SOULSICK написа:
Като безпристрастен читател мога да кажа , че реакциите на Caligastia ми изглеждат доста фанатизирани (без да се обиждаш), просто остави всеки да изказва свободно мнението си (прави същото и с твоето, но не се обиждайте един друг),

Ами нормално е да подпали .. я си помисли, как би реагирал ти , ако нападнат твоята система или бог(богове) ... не мисля, че ще си от най-тихите Wink

Ами то, защото повечето по света реагират така, та виж до къде сме я докарали - религиозни вражди, а всъщност повечето религии далеч не проповядват такива неща! :wink:
просто искам да кажа, че не това е начина и тона според мен, далеч по-убедително щеше да е, ако се реагира по-спокойно!

да , наистина си е проблем разбирането на религиите, както и разбирането на много неща.Езика е извор на недуразумения....

Иска ми се да цитирам един от законите на магията(няма да цитирам автора умишлено) - Закона за синтеза или единството на противоположностите: В резултат на синтеза на две противоположни идеи се ражда трета, на по високо равнище.Тя се явява не компромис , а нещо съвсем ново. :wink:
и така нататък...
Аватар
Lunohod
Модератор

Мнениеот Vrania Volosia » 02 Юли 2005, 07:52

Ако вие имате търпимост към мен и не нападате Lord Сатан, то тогава и аз няма да реагирам така! icon_occasion Защото не позволявам на никого да ми се меси в работата и да ме поучава ...мразя това със същата болна страст както Слъннчев Ариец ненавижда когато някои го ограничава!!!
(sorry за латиницата, на тоя комп няма кирилица в момента)
Dominus Spiritus Viritus Satanas!
Аватар
Vrania Volosia
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ChaoS » 02 Юли 2005, 19:49

Това за третата идея е много вярно.
Трябва по-често да го напомняме.

Знам, че преувеличих, но това беше по-скоро метафора. Имах предвид атака от несловесен тип.

А за лорд Сатан... Той е пич. Така че от мен скоро няма да чуете лоша дума за него. Максимум за някой негов последовател, който прави проблеми. Но още не съм се сблъскал с такъв. Дори сатанистите, които познавам са свестни и разбрани хора, понякога даже са по-миролюбиви и от християни.
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот Vrania Volosia » 04 Юли 2005, 08:30

Най-сетне някой , който не се ръководи от суеверия и тем подобни:) Можеби не ти пука Chaos, но ти наситина спечели уважението ми icon_occasion
Аватар
Vrania Volosia
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ChaoS » 04 Юли 2005, 09:59

Благодаря, CALIGASTIA! icon_occasion
Наздраве! 8)

А иначе си имам своите лични суеверия...
Но те не са свързани нито с мрака, нито със Сатан.
Както вече казах- той е пич. И САМИЯ ТОЙ много често е по-разбираем и разбран от "оня горе".
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот Vrania Volosia » 06 Юли 2005, 11:46

И аз съм на това мнение..."оня горе" по мое мнение е малко...егоцентричен :?

...............................

Току що ме нарекоха зарибителка за JOY...Hmmm..."прибутвам" тази система само на сатанисти , които по цял ден не правят нищо друго освен да колят животни и да организират оргиики...повечето от тях са отчаяни от живота. Мисля , че тази система би им дала малко смисъл. Не бих накарала или "зевербувала" който и да е от маговете, които са намерили своя път...Дори бих им помогнала да се махнат от системата ако видя, че не е за тях. (а то бързо си проличава) Както стана със Слънчевия Ариец...Когато му показах ,че системата не е за него, идеята бе той кротко и мирно да забрави че някога е бил част от нея...Егрегор или не, Сатан не обича предатели...Но направи компромис с Ариеца...За съжаление безмислен...Мен ме е яд затова, че дадох дума пред Сатан, че Ариеца ще остави Сатанизма завинаги( а това вклучва и коментар по негов адрес), но стана тъкмо обратното...Ето защо съм бясна. Но какво да се прави. Сатан ми каза да не се занимавам с това, защото съм си хабяла нервите излишно, и мисля да го послушам, макар и неохотно. Щом на Сатан не му пука кой какво дрънка за него, мен защо да ми пука?
Аватар
Vrania Volosia
MagicGateBg Приятел

Мнениеот AryanSun » 07 Юли 2005, 19:04

CALIGASTIA написа:И аз съм на това мнение..."оня горе" по мое мнение е малко...егоцентричен :?

...............................

Току що ме нарекоха зарибителка за JOY...Hmmm..."прибутвам" тази система само на сатанисти , които по цял ден не правят нищо друго освен да колят животни и да организират оргиики...повечето от тях са отчаяни от живота. Мисля , че тази система би им дала малко смисъл. Не бих накарала или "зевербувала" който и да е от маговете, които са намерили своя път...Дори бих им помогнала да се махнат от системата ако видя, че не е за тях. (а то бързо си проличава) Както стана със Слънчевия Ариец......
......

Да,Калигастия,такава си,наистина зарибяваш хора,наистина
гледаш да увеличиш броя на последователите на РНС,защото егрегорът така ви подтиква.Нима по ICQ не започна да
се оплакваш,как съм можел да ти скапвам системата(между другото влез във техния клуб да видиш какво става с Максин),защо преча да вербуваш други,сега след тая статия никой нямало да влезе...А тези,които "са от Сатан" и пътя им е РНС,то бъди спокойна,те със или без моите приказки ще влязат там.Както и без твоя помощ.Така че
стига се оплаква.

А ние имаме един наш общ приятел който също е последовател на РНС,но вече и той мисли да скъса с тоя егрегор.Защо ли?Защото от последните постинги в Yahoo клуба на РНС се вижда,че и най-глав-ната жрица Максин Дийтрих нещо и се клатят краката.Та именно той
ме вкара в това,сам го призна.А и нямаше нужда,аз го видях лично,когато се смееше злобно,щом усещах да ми се рови из енергийните центрове и аурата ми и да ми се прикачват разни
енергии от вашия егрегор.Като му казах,че това ми е неприятно,отговори със демоничен смях,че той нямало право да се бърка в нещата на Татко Сатан,той имал нещо предвид за мен.После се индуцираха негативните събития в живота ми и ето как влязох.

Предател ли?Как пък не!Представям си теб на моето място.Ти не
си ли предателка спрямо евангелистите и Иисус Христос по
тая логика,а?

И сега е време да ти кажа нещо,което ще бъде болезнено,но в крайна сметка го заслужаваш.И е за твое добро!!!А именно че нито ти,нито егрегора,който наричаш "Татко Сатан" сте направили някакъв компромис относно мен.

Излизането ми беше подпомогнато от знаещи,можещи и опитни хора,вкл и традиционни сатанисти,които ненавиждат РНС.Не съм си правил илюзиите,че ти МОЖЕШ да направиш
каквото и да било.Ако е трябвало да оставя на теб,нещата щяха да отидат на много зле.А и излизането не беше безпроблемно.Егрегорът ми направи проблеми,за които не съм говорил пред теб.Не трябваше,защото знаех,че вече трябва сам да се справя.И тогава ми
се притекоха моите духовни водачи,покровители,сили и други връзки в невидимия свят.

А и за мое най-голямо щастие,както и за щастие на Дан и другите разумни хора този егрегор загива.Губи въпросната магическа бит-
ка,за която е създаден.

Именно от Окултфорумс сатанисти и други окултисти ми се притекоха на помощ,хора,които са доста навътре в нещата и познават добре методите на РНС.И това,което ми казаха там,искам да го кажа и тук:НИЕ СМЕ СЪЩЕСТВА СЪС СВОБОДНА ВОЛЯ,НЕЗАВИСИМО ДАЛИ
НА НЯКОИ ТОВА СЕ ХАРЕСВА ИЛИ НЕ!И МОЖЕМ ДА ПРАВИМ КАКВОТО ИСКАМЕ.МОЖЕМ ДА ПОЕМЕМ ПО ЕДИН ПЪТ И ДА СЕ ОТКАЖЕМ.НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА НИ ЗАДЪРЖА.

Това е становището дори на традиционните сатанисти!!!

А Татко Сатан заплашва,че ако излезеш,ще стане лошо!!!Нещо,
което просто цели да всее смут,уплаха и паника и тъй като
вихърът на Силата,в който се намират всички последователи
на РНС е вид хаос сфера,ти сам си създаваш неприятностите.

И това си е против космическите закони!!!Ти сама си ми казвала
някои доста лоши работи за Сатан,нали?Е,имам доблест,няма да ги постна тук.НО И НЯМА ДА ТЪРПЯ ДА ГОВОРИШ ТАКИВА БЕЗСМИСЛИЦИ ЗА МЕН,КАКТО И ДА ИЗЛАГАШ ЗДРАВЕТО И ЖИВОТА НА НАЧИНАЕЩИТЕ ОКУЛТИСТИ НА ОПАСНОСТ.Е,нямам идея
какво си правила аз да изляза и доколко е било ефективно,но е факт,че сайта на РНС е под
енергийно влияние,зареден е така че да привлича всякакви хора без оглед на това стават
ли за този път или не?Защото РНС е създаден не да ти даде нещо,а да последователите му да бъдат подложени на енергиен вампиризъм от страна на "духовенството"(Максин и компания).Разбира се,след като те поугоят малко,започва периода на якото цоцане.И този период ще дойде за теб,мила,тогава така ще ревеш за помощ,че идея си нямаш как ще се чувстваш.Жалко ще бъде,ако стигнеш до една бяла сграда.Защото тия няма да те пощадят-говоря за Максин и сие.Всъщност иди в клуба и виж какво става и с нея самата.

И недей да се отмяташ от думите си и лицемерно да твърдиш,че "пробутваш" системата на
заблудените сатанисти,които правили жертвоприношения.Ти самата имаше такива аспирации
по едно време.

И тук искам да заявя нещо за да се разбере веднъж завинаги-НЕ СЪМ ПРОТИВ САТАНИЗМА КАТО ЦЯЛО.Е,не съм и за,аз просто не ставам за него.Неутрален съм.Факт е,че ЛаВей има хубави принципи,дори на места е много точен.Няма да си кривя душата.Говори се,че дори някои американски президенти като Роналд Рейгън са били членове на Първа Църква на Сатан.Колко е вярно,не знам.Но РНС е сектичка и то от най-долно естество,създадена единствено да изсмуква последователите си.Сектичка,която дразни всички традиционни
сатанисти.Защо ли?Известно ли ти е как се скапва един егрегор?Когато някой от дадена група започне да се прави на друг.Както Майкъл Джексън,който е негър се е подлагал на избелващи процедури и така се е превърнал във "бял",но продължава да се числи към негрите.Сектички като Джой Ъф Сатан целят да изцоцат не просто енергията от последовате лите си,а и от сатанинския егрегор като цяло.Уж са сатанисти и са част от общия сатанистки
егрегор,но се държат като християни.Процедурата се нарича тоуканизъм.Ето защо истински те сатанисти и "черни" магьосници са в голяма опасност с такива култове.Дадена група е в голяма опасност,ако част от нейните последователи започнат да се правят на други,защото енергията на егрегора може да бъде източена като през сифон.

Ето защо и Венус666 твърдеше,че някой трябва да види сметката на този егрегор веднъж завинаги.

Имам и още какво да кажа по темата,но не искам да занимавам и другите с това.Явно ти не можеш да живееш без секти.Прави каквото искаш-последствията са за теб и те не ме касаят, това е твоят живот.
Аватар
AryanSun
MagicGateBg Фен

Мнениеот Vrania Volosia » 09 Юли 2005, 12:28

Всъщност право д ати кажа...нито ме боли, нито каквото и да е било! Максин ...5 пари не давам за нея...Бях ти казала мението си за тия индивиди ако не помиш!

Колкото до тая глупава лъжа, че Сатан уважава свободната воля, не си прав, нито лавей...Книгата на Лавей е една голяма зарибявка за масовото общество....Във всички религии Сатан е гаднаря, защо да се оказва добър??? няма лигика Той винаги се крие зад Светлото ( така бе и в JOY)...В един албум на Бурзум ясно пише : Локи (Сатан) в своето усилие да оправи собствените си проблеми повежда човечеството към религиите на Смъртта - Белия Имел, паразитиращ върху дървото на живота... И тук възниква въпроса, защо ако той наистина е подлец, аз продължавам да съм с него? Защото искам! Не е ваша работа!

а...да...Всъщност си много прав...дам...Сатан ми каза да не те осъждам защото и аз псувам Евангелизма, от който съм се отказала...В случая си много прав, а аз сгреших , че те обвиних в предателство....

Както и да е...Обаче имай предвид , че няма да насоча егрегора натам където искаш! Твоята война с ти знаеш кой, не е моя война...

Лудницата ли имаш в предвид??? Мухахаха:) Ще се обиждаме ли??? О, да...Забравих, че ти само тва умееш да правиш...Да очерняш хората и да правиш заговори срещу тях...Лошо...за теб!

:mrgreen:
Аватар
Vrania Volosia
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Poison » 09 Юли 2005, 14:04

Нито има логика да спорите за това нито има общо. Впрочем калигастия, много ми е интересно как така сатан ти е казал. Тва вече ми изглежда на шизофрения без да искам да те засегна. Няма начин да си бъбриш със сатан, защото такъв няма и това го знаем всички.
Първо феи и гноми...ся и Сатан!? Абе хора това са просто имена на плазми в които искаме да вярваме. няма такова нещо като татко Сатан или добрия Дядо Господ.
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот till_it_sleeps » 09 Юли 2005, 14:43

пойзън...това не е форум за скептици, а за окултисти. ако не вярваш в това, с което се опитваш да се занимаваш-по-добре от сега се откажи, защото само си губиш времето.
Аватар
till_it_sleeps
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ChaoS » 09 Юли 2005, 20:20

Поизън, ако Сатан не съществуваше, сега и АЗ и Той щяхме да имаме една идея по-малко проблеми. Общи.
Такаче наистина- ако не вярваш в тези неща, какво правиш тук?
В смисъл... Ъм... В какво вярваш?
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот Poison » 10 Юли 2005, 08:56

Ами вярвам в магията а това е достатъчно. Ама едно е да говорим Сатан и за това че той говорел с човек или за феи а друго е за магия. Ся демон да е ще разбера. може да се призове и да се води разговор. Но сатан, ако се има предвид че е върховен... Полека пък да не се разприказва с някакво момиченце. Звучи наистина нереалистично.
Да си губя времето, не мисля. Учас се упорито и затова вече имам свои възгледи. icon_eusa_dance
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот till_it_sleeps » 11 Юли 2005, 03:52

хм...от това, което чувам...странни методи на учение имаш...говорела ли си някога с демон или с фея или пък с елф, за да излагаш толкова категорично мнение? това, че на теб не ти се е случило, не значи, че не съществува, както не значи и обратното. недей толкова отрано да си изграждаш такива екстремистки мнения, за да не се окаже в един момент, че точно те спъват развитието ти. никога няма да успееш да постигнеш нещо, в което не вярваш.
по принцип, когато човек е начинаещ, в каквато и да е било област е добре първо да опипа почвата, да събере достатъчно впечатления и чак тогава да дава експертни мнения на хора, които са доста по-напред с материала от него. не се заяждам просто ти давам приятелски съвет-ако искаш да се развиваш и да вървиш нагоре, трябва да можеш да променяш мирогледа си-те двете са взаимно свързани. :wink:
Аватар
till_it_sleeps
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ChaoS » 11 Юли 2005, 13:27

Тил е права. (МАмка му, Тил, испревари ме с този пост!!! icon_occasion )

Поизън, магията е ннещо ОГРОМНО и в нея НЯМА МЯСТО ЗА СКЕПТИЦИЗЪМ. Просто има твърде много неща, възможности, вариации, слоеве и какво ли още не. Щом не вярваш в Сатан, който и да е от Сатаните- истинския, някой егрегор, някой по-мощен демон... Добре. Не вярвай. Но все пак си остави едно мъничко листче в съзнанието, че може и да го има. Така ако случайно го срещнеш няма да се стреснеш...
Както и да е. Няма да се заяждаме сега... То няма и за какво. Имаш си мнението- хубаво. Но не забравяй, че другите също имат свое и понякога са по-прави за самите себе си, отколкото ти за тях.
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот Звездичка » 11 Юли 2005, 17:15

В един албум на Бурзум ясно пише : Локи (Сатан) в своето усилие да оправи собствените си проблеми повежда човечеството към религиите на Смъртта - Белия Имел, паразитиращ върху дървото на живота...

CALIGASTIA, не се осланяй прекалено на това, което пише на албумите на "Бурзум", или на която и да е друга група...Аз също харесвам музиката му/им, но...това, което ти циира, е един, в голяма степен несъвместим, микс от религии и вярвания:Локи, Сатаниел, Белия Имел, Кабала... :roll: Впрочем, може да се намери нещо общо между тях, разбира се, но специално бог Локи и Сатаниел...Те са много различни, свързва ги това, че и двамата играят ролята на отрицателния образ съответно в Християнството и Скандинавската митология/религия...

И още нещо, струва ми се странно да го наричате "Сатан", след като го харесвате и следвате. "Сатан" го наричат християните и означава "Враг", а за сатанистите не е такъв. :)

Не искам да оставате с впечатлението, че се заяждам, нямам нищо против Сатанизма всеки има право да си вярва в каквото си иска и да следва пътя, който си е избрал, стига да не вреди на другите. Успех :)
Iehi Aour.
Аватар
Звездичка
MagicGateBg Приятел

Мнениеот heress » 11 Юли 2005, 20:57

Poison:
---------------------------------------------------
Poison написа:Ами вярвам в магията а това е достатъчно. Ама едно е да говорим Сатан и за това че той говорел с човек или за феи а друго е за магия. Ся демон да е ще разбера. може да се призове и да се води разговор. Но сатан, ако се има предвид че е върховен... Полека пък да не се разприказва с някакво момиченце. Звучи наистина нереалистично.
Да си губя времето, не мисля. Учас се упорито и затова вече имам свои възгледи. icon_eusa_dance

---------------------------------------------------
Много уважавам хора които си имат собствено мнение по въпроса и мисля че не е редно да ги "гоним" от форума само защото са го изказали
искам да ти кажа моето за мен "боговете" както някой ги наричат се делят на няколко вида- сатан, дедо господ, исус, йехова цаабот, валхала и т.н. за мен са така наречените "изкуствени" богове тъй като те сами по себе си представляват огромни концентрации на човешки мисли и енергия, тоест те са създадени от хората и техните мисли, тъй като те са имали нуждата да концентрират тази своя енергия(с някаква цел) пр: да може един човек да използва енергията на цяла обшност вярваши,Подобни са и Уика божествата, и те представляват енерго-резервоари, но не точно понякога тази скубщина от енергия придобива собствен "разум и воля" (не точно това което се има в предвид от общото значение на дуите)
когато някой казва че говори с върховното божество той няма в предвид че си бъбри, той просто усеща колебанията в тази съвкуност от енергия и така разбира от какво даденото божество се нуждае и какво иска, Поанякога , ако божеството е достатъчно силно и има голямо енергийно влияние в/у даден субект е възможно дори да си говорят (с думи)
а относно вампиризма мисля че той е характерен за всички божества но понякога той може да бъде полезен(не знам как е при JOY не съм им член) но един вампир (говоря за човек но това се отнася и за общия случай) може да изсмуче не само положителна енергия от някой, той може да изсмуче и болест от някого стига да поиска.

А относто Кслигастия не мисля че е нещо нередно да обсъжда JOY с други сатанисти(те хората са си разумни същества и всеки може да си предцени дали да се вклъючи или не) а щом си говорят с нея на тази тема то значи те се интересуват от това и е редно да видят и гледната точка на член на JOY --.>не мислите ли?

аз лично не виждм нищо нередно в това :mrgreen:
Последна промяна heress на 12 Юли 2005, 19:48, променена общо 1 път
show me the power of darkness(:(((:<-
Аватар
heress
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Poison » 12 Юли 2005, 12:24

Не съм скептик нито нещо подобно. Само дето разграничавам Сатан от всички други. Поне за мен нещата изглеждат по друг начин.
Тил, не излагам категорично мнение а просто мнение. Не съм разговаряла с фея или елф. казах неведнъж че за мен това са същества от приказките. За демоните мисля друго. За Сатан пък хич не ща да го коментираме защото е смешно да говорим за върховният владетел на злото (щото така го приемам) да седне да се занимава с простодушни и смъртни.
Опровергой ме ако греша.
Хаос, че магията е огромна тва въобще не го коментирам. така е готин. Ма това което исках да подчертая е че не вярвам в това Сатан да осъществи контакт с човек. Може да е демон или друг подчинен на сатан, или мефистофел или ако щеш Луцифер ма не и самият той. За другото хич не сте ме разбрали.
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

ПредишнаСледваща

Назад към Окултни Статии

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор