Древните хети

Статии на окултна или магическа тематика. Ако не сте автор на статията, добре е да се посочи източника на информацията.

Модератор: venus

Назад към Окултни Статии

Мнениеот Lunohod » 12 Юли 2005, 09:33

“…Цели 150 години хетите са владели Египет. Въпреки всичко все още знаем твърде малко за тях. Това се дължи на факта, че след прогонването на хетите египтяните са унищожили техните паметници. Хетите въвели в бита на египтяните коня и колата, дотогава съвършено непознати за тях. От своя главен град Аварис в източната делта на Нил, хетите владеели Египет заедно с още доста страни от западната част на Предна Азия. Били склонни да предоставят на някои от покорните египетски царе да управляват като техни васали. Само малцина от хетските царе изглежда са имали в действителност цялата власт над египетската страна…”
Ето част от малкото запазени хетски ритуали изпълняван от “човека на бога”( не се знае на кой):Обряд за затваряне на зло в железен съд.”Ukturiyas-san AN. BAR palnis kitta istappulli –ssit suliyas n-at kan istapu AN.BAR –as-san tarmus alhandu...”Понататък пише “Човека на бога извикайте и железния нож нека той да вземе” Той принасял в жертва животни и хляб иизвършвал някакъв ритуал със стрели.Важно е да се знае ,че са имали особен език ,който са ползвали при ритуали-на много места в източниците пише”говори по хетски”.Превода на латиница е от историците, тъй като оригиналите са на каменни плочи и със съвсем различни писмени знаци.Би трябвало да спомена и че ритуалите им са сложни с различни участници и за съжаление няма как да бъде възстановен целия документ.
Човека на бога имал доста функции :обръщение към бога ,способност да успокоява божия гняв,обреди за пречистване на поразени хора, пролетен ритуал в който говори “по хетски”мита за луната паднала от небето...Има запазени и части от някакъв ритуал с вода , но може по нататък да ги напиша.
и така нататък...
Аватар
Lunohod
Модератор

Мнениеот Arhimikus_NA » 13 Юли 2005, 00:30

Този "Божи човек" ми прилича като на Главен жрец/жрица...
Аватар
Arhimikus_NA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Lunohod » 13 Юли 2005, 06:30

Arhimikus написа:Този "Божи човек" ми прилича като на Главен жрец/жрица...

По вероятно не е , защото термина жрец се разграничава и е използван в текстовете за нещо друго.
и така нататък...
Аватар
Lunohod
Модератор

Мнениеот Arhimikus_NA » 13 Юли 2005, 11:26

Тогава би трябвало да е нещо повече от жрец... нещо като ангел? :mrgreen:
Аватар
Arhimikus_NA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот AryanSun » 13 Юли 2005, 11:40

Arhimikus написа:Тогава би трябвало да е нещо повече от жрец... нещо като ангел? :mrgreen:

Не точно...Поредицата "Рамзес" на Кристиян Жак показва доста
интересни факти от окултния живот на египетските фараони,осо
бено на Сети и Рамзес Втори.Били са доста дълбоко посветени
в мистериите.
Аватар
AryanSun
MagicGateBg Фен

Мнениеот Arhimikus_NA » 13 Юли 2005, 11:45

Тогава са били нещо повече от обикновени фарано... аааа значи фараоните по принцип се приемат за пратеници на боговете, а щом са посвеетени, следователно стават нещо повече... доста интересно :)
Аватар
Arhimikus_NA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Poison » 13 Юли 2005, 12:49

Знам че фараоните са изпадали в неадекватни състояния и са посещавали други светове под влиянието на много силни наркотици.
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот Lunohod » 13 Юли 2005, 14:56

:? Мисля си че това става и без наркотици ,но на тялото му е доста трудно да издържа и може за това да се приемат някакви "вещества"
и така нататък...
Аватар
Lunohod
Модератор

Мнениеот Arhimikus_NA » 13 Юли 2005, 17:17

Неадекватни състояния???
Тялото му не издържа? За физическото ли става дума, или за някое от другите?
Аватар
Arhimikus_NA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот AZA » 13 Юли 2005, 22:49

най-вереятно за физическото ... просто не е всикнало , част от нас да се "разкарва" некъде ;)
КраяТ Е СамО ЕднО НовО НачалО
Аватар
AZA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Lunohod » 14 Юли 2005, 10:54

мерси ,че поясни вместо мен.
Правилно или не , наричам само физическото- тяло .Другото ми се вижда доста по широко и променливо за такъв термин.
и така нататък...
Аватар
Lunohod
Модератор

Мнениеот Poison » 14 Юли 2005, 12:25

Ми аз имах предвид не физическото. То е ясно че то издържа по-малко от другото.
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Назад към Окултни Статии

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор