Разбира се, че има значение колко струва един предмет, бил той талисман или не! Прав си, че и за много пари няма гаранция, но когато са малко - е сигурно

нали не мислиш, че някой влага огромни усилия за нещо и после го дава без пари? Само по филмите "великият всемогъщ жезъл на свещения крал и т.н." лежи в някакво забутано магазинче пред погледа на всички минувачи...
И... видях какво пише и как се изработват, и прочие неща... и си казах ОЦЕНКАТА на тия "талисмани".
Между другото, щом казваш "си нямам наидея дали изобщо е правилно", защо изкаваш мнение, кое е от значение и кое не... имаш или нямаш идея в крайна сметка?
Ритуалите се дават в осакатен вид именно за запознаване с тях - ако някой иска нещо ПЪЛНО - пише на лични на публикувалия го, и той, след като прецени питащия, му го праща... или не му го праща. А който го мързи да пита налични или му е малко ъкъла да се сети за това решение - явно не му трябва толкова много дадения ритуал.
Това за мен е много по-разумно от изсипване всичко на всички без подбор. Ти би ли дал на луд пушка? яааа да си припомним каква полицейска акция имаше тия дни в лясковец и как завърши... или да си спомним стрелеца от норвегия 2011та?
А дали някъде другаде е даден пълен ритуал, хммм, позволи ми да се усъмня! Който не разбира темата - няма как да прецени, може само да избере дали дасе довери или да не се довери. Двама автори с публикувани книги са ми заявявали, че в техните книги "няма нито едно работещо нещо, за собствената безопасност хората" - при това думите им бяха почти идентични - единият българин, другият французин... така че позволи ми да не вярвам никому... а ти прави както искаш.
Що се отнася до морала - магията е ментална по своята природа, дори когато се използват ритуали и други физически действия. Характерът играе в правенето на магии такава роля, каквато играят мускулите във вдигането на тежести. Моралът е важен - т'ва е положението!
Що се отнася до това какво е положението на тоя и оня форум - няма нищо чудно че е различно. Нали и различните държави имат различни закони, а различните семейства имат различни жизнени навици. Просто различните хора имат различна степен на зрялост и това поражда различно поведение. Тук ТАКА стоят нещата. Ако не ти харесва едно място - просто посещавай друго

аз така правя - има места които ми харесват и ги посещавам, има и такива които не са ми по вкуса - дори нямам намерения да спомена имената им. Но има и български форуми с пълни ритуали - таман наскоро се създаде един такив в ucoz. Дори и тук обаче има достатъчно пълни.
Що се отнася до подминаването на въпроси... хмм, ако сега се появи някой и попита какво точно е медитация, едва ли ще седна да пиша отговор - на този въпрос може много по-ефективно да отговори гугъл. Аз ще чакам някой да пита примерзно за... ъъъ... разликата между малък и голям кръг... липсата на кои предмети може да се замести с визуализация и на кои не може... съзерцанието ли е се базира на медитация, или тя на съзерцания... някакви такива... също обръщам повече внимание на тези които искат да научат нещо, и по-малко на тези които искат да се възползват от нещо... но това е моят подход...
Някои от старите форумци обаче подхождат по същия "филтриращ начин", но със своите критерии.
Както беше казал един герой от една книга - "направи предложение на което не може да се откаже" и ще получаваш отговори. ;)