На всеки посетител в този сайт трябва да е ясно, че съществуват и същества, които не са видими за обикновения човек (иначе не знам какво изобщо търсите тук). Всъщност много често са видими и физически - видими за всички. Просто хората не могат да ги разпознаят, когато се разминат с тях - поглеждат ги и подминават. Тези същества биват наричани с най-различни думи в различните езици и религии, но аз лично предпочитам да наричам "Джинове" сравнително приятелски настроените, а "Демони"... не чак толкова приятелски настроените. Важно е човек да ги различава и да знае на кое точно се е натъкнал. Но ако някой си мисли, че Джиновете са били открити от мюсюлманите, че съществуват само в арабската митология, че трябва да знаеш арабски, за да общуваш с тях, и т.н. -

ДЖИНОВЕТЕ се опитват да покажат за присъствието си по различни начини. Някои от тях са ми се случвали лично, за други съм чувал от близки и приятели. Не е задължително да извършат всичко изброено.
Най-разпространеният начин са "полтъргайст" ефектите - местене на предмети, шумове без изяснен източник, необяснимо поведение на техниката. При последния случай много често се случва да има рационално обяснение, затова е добре да потърсим такова преди да обвиняваме други за случващото се.
Друг начин на Джиновете да се шегуват с нас е чрез директно влияние на хората. Един пример за това е, когато двама или повече души сънуват едно и също нещо. Всъщност това е един сън и въпросните хора се намират ЗАЕДНО в него. Тези неща не могат да се случат просто ей така. Обикновените хора не могат изведнъж да се научат да сънуват заедно, дори и животът им да зависи от това. За Джиновете обаче не е проблем да организират такова събитие. Обикновено правят такива неща на хора, които имат един по специален талант за магия, или пък на близките им.
Един добър вариант за разпознаване на Джинове е чрез енергията им. Ако на някого се случи да сграбчи Джин насън, с намерение да го надвие, ще почувства разтърсващи удари, напомнящи на електричество. Но за разлика от истинското електричество, те са енергизиращи и "живи". Токът в контакта е "безжизнен" и "мъртъв" в сравнение с това. (Използвам кавички, защото това са усещания и асоциации, а не защото енергията е буквално жива или пък нещо подобно.) От друга страна Джиновете могат да "удрят" с тази енергия дори и будни хора. Тук не става въпрос за статично електричество, което се появява, когато двама души се докоснат. Говорим за удари от разстояние няколко метра, които могат дори да съборят хората на земята. Но този вариант се среща изключително рядко в действителност (поне по мое наблюдение).
Случва се Джиновете да "отвлекат" някого насън и да го закарат в техния свят (не с физическото тяло

Понякога Джиновете се разкриват, като директно казват кои са. И обикновено "потърпевшият" пита в някой форум как да ги прогони (и такива съм намирал). Според мен това е най-голямата грешка, която може да бъде направена в случая. Но все пак всеки сам си избира как да живее живота си.
ДЕМОНИТЕ, от друга страна, са доста неприятни. Там няма шеги и е*авки. Демонът направо те помита, когато те намери, и няма време за никаква реакция - просто рефлективно се събуждаш, радваш се известно време, че не си мъртъв, и после изобщо не искаш да заспиваш отново. Може би не всички Демони са такива, но досега не съм намирал "добронамерен" такъв. Затова пък не се занимават да местят предмети, да "изсмукват" енергия и т.н. Като правило ако някой сънува странно същество, което е сравнително кротко и не се опитва да го убие, значи това е най-вероятно Джин (или просто обикновен образ в съня, каквито всеки човек има). За всеки случай е добре човек да пита (ако е в осъзнат сън), защото Джиновете могат да приемат всякаква форма. Не винаги е лесно сам да разпознаеш нещо, което може да бъде всичко останало.
Преди доста време открих един списък, който изрежда като какви могат да позират Джиновете. Няма нужда да изписвам неща, които някой преди мен вече е написал.

http://www.thejinn.net/jinn_candidates2.htm
В Интернет има все повече и повече хора, които осъзнават тези прилики. Малко несериозно е изготвен този списък, но бих казал, че само с едно-две неща не съм съгласен. Например Демоните със сигурност не са Джинове.
Това би трябвало да е достатъчно за всекиго да разпознае кое какво е. Има и други видове същества, но ми се струва много съмнително някой случайно да се сблъска с тях. Джиновете и Демоните се срещат най-често (особено Джиновете).