Трудно ми е да опиша с прости думи умопомрачителната идиотия на голям процент от постовете точно в този раздел. Затова ми хрумна следната идея - да събера в една тема различни "алтернативи" на магията, за които се сещам, така че да са от помощ за следващия окаяник, който дойде тук с желанието да получи върховното Знание, да стане маг за един ден, пък след това да вини магията за личните си неуспехи. Да, знам, че това е раздел за Въпроси, но гореописаният тип хора идва именно тук, а не в раздела за самоусъвършенстване (което може би е най-големият проблем), та се надявам начинанието ми да бъде прието добре от модераторите.

1. Магия за семейно благополучие
Нещата в семейството ви не вървят добре: родителите ви се карат или пък - вие се карате със спътника в живота си, а пък децата ви страдат. Съжалявам, но не магията тук е най-удачното решение, а консултацията със семеен психолог и провеждане на така наречената системна терапия. Подобен подход може и да ви се струва скъп, чисто финансово, но като дръпнете чертата от посещението на седем врачки, може да си е дори далавера. Докато при изпълнението на ритуал се ангажирате само и единствено вие, в системната терапия си проличава волята на всеки един член от семейството да се изправи и пребори трудностите. Защото няма нормален човек, който се отдава на семеен живот с години с идеята след това да го напусне, просто няма. Любовница не е толкова страшно, както и намерена трева в чантата на детето ви не е толкова опасна, ако просто Говорите.
2. Любовна магия
Това може би ще се получи донякъде лицемерно, защото двете ми най-успешни магии досега бяха точно любовни донякъде: извърших поредица от лични ритуали с желанието да привлека любов (не нечия конкретно, а просто да срещна човек, който така и така...). Успехът беше грандиозен, а последиците бяха катастрофални. Все тая.
Проблемите тук са няколко: любовта няма да е наистина, любимият се превръща в нещо като патерица на вашия нарцисизъм и за няколко момента на сладост може да си платите с години страдание. Ами, вместо това, приведете се малко в приличен вид, а, какво ще кажете? Всеки човек без видим физически недъг е всъщност лицеприятен, а това всъщност е единственото условие да привлечете човек от желания пол към себе си - чисто биологично обяснимо, хората проявяват интерес към красивото. Също така - поработете над общуването си, опитайте се да бъдете по-социално адекватни. Търсете, дори ако трябва на принципа Проба-Грешка и не си го причинявайте да се закучвате като магаре на мост пред някого, който никога няма да бъде ваш. Така не само може да изпуснете възможности на тепсия, ами чрез втренчване ще забавите и личното си развитие.
3. Магия за отмъщение
Тук алтернативата е толкова лесна! Просто плащате на човек да го набие здравата лошия и сте готови. Дори не е кой знае каква инвестиция - има хора, които ще се навият да ви свършат работата за кутия цигари и бира или дори само за тръпката. Ако методът ви се струва инвазивен, само помислете какво бихте причинили на другия и на себе си, в случай, че магията ви вземе, че подейства.
4. Магия за свързване с мъртъв човек
Много пък знаете вие дали с мървтвия ще се свържете, или с нещо друго. Отдайте на мъртвия уважението, което заслужава - тук дори не са нужни магии, любов преживе и помен след смъртта стига.
------------------------------------------------------------------------
Тези са най-честите молби на хората, затова и предлагам алтернативи единствено за тях. Ако темата ви допадне, би ми било интересно да допълните. Още една последна бележка – аз, например, имам естествена и непреодолима ненавист към неграмотни хора, особено ако са млади и нямат затруднения с технологиите. Наистина, няма как да подтикнете някого да ви даде едно от най-ценните и изящни знания, езотеричното, кату вий нисте гутови да нау4ити на-йпросте грам. pravilca.
Благодаря за вниманието и приятни и ползотворни дни на всички!