till_it_sleeps написа:.....за това ако може някой, който е правил тези ритуали и има опита, да обясни на останалите какви качества се изисква да се изградят, преди да се захванат с по-интересната част. (Уизард

?)
аз ще дам две от себе си - вътрешна стабилност и изкореняване на егоизма.
Мога да кажа от своя гледна точка, какво би трябвало да се изисква на първо време. 1) Ако имате страх от призоваването на демони.... просто се откажете!!! 2) По принци няма определен момент за това,
кога човек е необходимо да започне с практикуването на магическите ритуали. 3) Демони - не си "играйте" да призовавате, ако не сте на ясно "как става", как се призовава и как се отпращат. 4) Ако нещо объркате (а това в началото си е просто задължително!), добре ще е да имате "някой", който ще Ви помогне да се измъкнете
почти невредим, от блатото в което ще се натъкнете след призоваването на някой демон от висшата йерархия.
Мисля, че това е достатъчно като съвет. Но най-важното си остава - за да се научите правилно да призовавате демони - просто трябва да се обърнете към учител на който това му е ясно!, най образно казано.
По въпроса за Белиал.... той ми е любимеца, шеф е на моята орда

Хубаво е, че отворихте тема за него, той обича да се говори за него и да бъде обсъждан.
За тези, които ще се решат да призовават демони, НЕ ЗАПОЧВАЙТЕ да призовавате висши демони, тренирайте се с по-слабите, по-безопасно ще бъде за вас самите.
Не казвам, че ще умрете или пък нещо подобно... просто живота Ви изведнъж може да се обърне надолу с главата....