откриване на магия

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Мнениеот Spirit » 07 Апр 2006, 07:26

Според мен всичко опира до вярата. Ако вярваш достатъчно силно, че ще ти помогне като ти я прочетат това ще се случи. Ако вярваш, че демоните ще се ядосат, значи ще се ядосат. Някой беше казал, че ако спреш да вярваш в нещо, то спира да съществува за теб. Така че според мен е въпрос на вяра.
Аватар
Spirit
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот damnameneus » 07 Апр 2006, 07:34

спираме да вярваме в хремата и тя изчезва, спираме да вярваме и в рака, спина, туберкулозата, и всички подобни неща, и те изчезват, да спрем да вярваме и в проблемите и те ще изчезнат, ами хора ако беше толкова лесно нямаше хиляди години хората да търсят други методи. Та една магия се и заболяване и когато са ви заразили, просто трябва да се намери лечение.
Аватар
damnameneus
Модератор

Мнениеот Марио » 07 Апр 2006, 07:35

Shadow Mage написа:Марио, атаката, за която говори Хермес се отнася до случаи на провеждане на екзорцизъм, а не до простото и прочитане или пробване.

Прочел съм цялата тема и разбрах какво има предвид Хермес преди да взема да пиша и аз.
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот nick » 07 Апр 2006, 09:02

MaRiO защо пълниш темата с излишни постове. Тук исках да се обменят мнения и практика за откриването и разпознаването на магия.
Ти някога правил ли си инвокация или евокация? Това което съм прочел в западни форуми за тази молитва е доста. Даже сатанистите признават за силата на тази молитва. Казвай си я колко искаш icon_eusa_clap . Но направи инвокация с някой от Некромикон и после ни кажи или се смей ако можеш.
Защото хич няма да ти е досмях.
Аватар
nick
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Марио » 07 Апр 2006, 09:33

Смехът е здраве и живот. Дори в болка и болест смехът може да те излекува най-добре.
Но всъщност си прав, наистина напълних темата с малко излишни постове :)

А по въпроса, след като пиша, навярно си има причина за това. А за некрономикона, нямам влечение към него.
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот xermes » 08 Апр 2006, 17:25

да...nick....добре се изрази...точно това имах впредвид..аз нямах намерение да отговарям на проявлението на егото на въпросния пубер...нищо лично..но за какво да обращаме внимание на такива "напъни" вместо да потърсим по-същественото във всяка една информация...пък който дама мнение за нещо за което няма инфор...нали се сещата колко е меродавно такова мнение..просто не си струва дори да коментирам..все пак оба4е е хубаво да има такива "родилни" "напъни"...пак и дори облечени със его и егоцентризъм...както казва Учителя Дънов"По-добре от една чешма да тече мътна вода отколкото извора да пресъхне"..мътилката може и да се избистри...но не тече ли нещо--няма развитие..няма импулс..-няма еволюция...нека си дава момчето мнението,колкото и да е не на място...просто да не обръщаве мнимание и да не пълним форума със коментари за такива "напъни"..да говорим по-същектвено пук те малките ако имат разум ще се вслушат в мнението на поизпатилите..ако не то е ясно и те ще си страдат както и ние...мда..опитността,развитието идва със страданието..а не с радостта...така ли е..?
xermes
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Марио » 08 Апр 2006, 18:34

Браво, това е можеби най-доброто мнение, което съм чувал до сега от теб. Но искам да отбележа, че прекалено много излезнахме от темата. Първоначалния въпрос ми бе насочен единствено към киприянската молитва.

А по въпроса за егото, не мисля че беше правилно да отваряш дума за него. Принципно неможеш да разбереш, що за човек съм от няколко изказани мнения, но ако искаш проследи част от постовете ми и ще видиш, че не се вживявам много в някаква голяма егоцентристка посока.
А когато говорим за проявления на егото, какво мислиш за факта че се засягаш и дразниш от това, че изказвам лично мнение за твоята особа. Не може егото ти да преглътне, че те получава едно момченце, разтърсено от пубертета ?;)

Все пак не се ядосвай чак толкоз, аз си признавам, че 90% от приказките ми са просто в следствие от разкрепостенността ми и олигофренщината присъща на възрастта ми.
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот nick » 09 Апр 2006, 02:55

Здравей,
MaRiO в inshaos се държиш по съвсем различен начин. Ти си досто напред с материала. помогни на другите, че един ден и някой да ти помогне на теб. Знаеш доста неща и твойте съвети могат да бъдат само от полза. Всички ... е почти всички... сме по една причина тук...
Не се прави на лумпен.
Не си тъкъв!!!!!!няма вражда м/у форумите нека си помагаме.
Моляте... :)
Аватар
nick
MagicGateBg Приятел

Мнениеот xermes » 09 Апр 2006, 05:23

понеже готовите отговори..не са съвсем подходящи човек да разбере нещо...питам:КАКВО ПРАВИ МОЧЕТО МЪЖ...И МОМИЧЕТО ЖЕНА...?
xermes
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот damnameneus » 09 Апр 2006, 06:22

нека не се отклоняваме от темите, тук темата е за откриване на магия, подобни въпроси за кое какво го прави може да се обсъждат другаде, благодаря за разбирането
Аватар
damnameneus
Модератор

Мнениеот xermes » 09 Апр 2006, 07:10

По4нах малко отдале4е...но ти малко избърза с това, 4е се отдале4аваме--това е по темата, но достта отдале4е..просто водя разговора в посока в която всеки, който иска да се занимава с магии може да се осъзнае и да последва примера на Киприян....да не би да има някой тук по-умен и по-мъдър и по-силен от Човека под4инил на волята си демоните?..и не само тях....хм...силно се съмнявам...затова преди да дадеаш мнение и ти,ако имаш желание да помогнеш на някои заблудени души...pls...просто следи разговора..не го прекъсвай... 8) ако искаш де... :roll:
xermes
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот damnameneus » 09 Апр 2006, 09:11

това какъв е бил Киприян и за какъв пример може да служи може да говориш ако си го познавал лично. Базирайки се на едно житие, съставено, защото те се съставят, смятам си достатъчно начетен, за да знаеш това, не смятам, че може да даваш едва ли не светлина в живота, а за помощта, която църквата е оказвала на заблудените души не искам да коментирам, само нека спомена това как са отворени очите на заблудени души като Джордано Бруно, Галилей и прочие. Както доста хора се изказаха, това е форум за магия, за нас тя е нещо свято и не демонично, след като тези среди те притесняват или безпокоят, може да спасяваш заблудени души някъде другаде.
Аватар
damnameneus
Модератор

Мнениеот xermes » 09 Апр 2006, 14:27

много интересно....първо ми казваш 4е едва ли не знаеш откъде знам пове4е за Киприан...понеже не го познавам ли4но..пък ти ми говориш за Галилей...и изгорения на клада...които изглежда си ги познавал лично...:))после вмъкваш коментар за църквата--където аз НЕСЪМ СПОМЕНАЛ нещо бодобно....мда...още един пример 4е 4овек 4ува това което иска..а не това което му се казва...пък по отношение на това кое за "нас" е нещо свято ..ок...ако за теб е..то за други е просто увле4ение...но....и за Киприян е било нещо свято това..пък после го е загърбил..хм...защо ли...?или изглежда и ти се смяташ за по-велик от Киприян..е ако е така...кажи поне да знам 4е си говоря с великан...:)))
Ако ти не можеш да търпиш друго мнение освен това което гъдели4ка егото ти..е друг въпрос...има на какво да се учиш..и...sorry 4e ве4е си извън нерви...:)))пий една бира..:))
и....тъкмо щях да ти кажа кое е напривило от момчето-мъж..и кое от човека Киприян..велик маг...ама както се казва в един български филм"Татко каза че ще ми купи ку4е...ама друг път.."
xermes
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот WandaBlenda » 09 Апр 2006, 17:50

Поредната тема която става поле за битка и отдавна всички са забравили какъв беше първона4алния въпрос,включително и този който го е задал.Нали ставаше дума за това как да се разбере каква и от кого е магията и има ли въобще такава, а не как да разгоним фамилята на банда демони.Айде стегнете се и спрете да си мерите....термометрите :roll:Аман от флуд.Поне един да беше написал нещо по въпроса.

П.П.На тоя въпрос(първоначалния) ве4е е отговаряно в тоя форум.

http://www.magicgatebg.com/forum/viewto ... highlight=
Аватар
WandaBlenda
MagicGateBg Приятел

Мнениеот stanislava » 31 Авг 2006, 17:00

Молитва на св.Киприян
О,Създателю вечен,Творец на доброто,ти можеш всичко!
Превърни злото в мен,около мен,над мен-в Светлина,Добрина и Любов!
И ако възли някой е вързал-да се разкъсат.Амин!
И ако някой нещо в гроб е зарил срещу мен-Да се разпадне на прах.Амин!
Ако клетва изречена е,да се обърне в благословия и да се върне обратно.Амин!
Ако с желязо злото е сторено-да се разпадне,да се разпръсне,да се обезсили.Амин!
Ако с кръв злото скрепено е-да се превърне в роса ,осветена от Бога,да се изпари и изчезне.Амин!
Ако вода от мъртвец е полята,разпръскана или влята-да отиде в земята и във водата.Да се превърне в живителна сила небесна и да дарява живот,плод и любов.Амин!
Ако злото за раздяла направено е-да се разпадне и върне в земите на мрака.Амин!
Ако прокоба за смърт е направена-със силата моя и тази на Господа наш,живота измолвам и смърта връщам,докато времето определено отгоре настъпи.Амин!
Ако злото за бедност и глад е повикано-да се превърне в имане ,пари,сполука и здраве.Амин!
Ако болест неверна е пратена,аз Киприян,със силата Божия,назад я изпращам,окована със силата Божия и Светлината небесна.Амин!
Ако злото от чедо лишава,трижди с Кръста посечено да се върне в страната на мрака и там да остане.Амин!
Ако прокоба за лудост и душевни страдания злото е сторило ,аз Киприян го връщам обратно,ако то върне покоя ,ума,здравето в този момент на (името).Амин!
Ако злото това не изпълни,ще бъде изпепелено,за да се върне покоят ,душата,здравето-тука.Амин!
Ако злото семейство и сватба разваля,посичам го с меча светлинен небесен и връщам пръстена цял,здрав.вечен и силен.Амин!
Ако злото ви пречи-да си отиде!

В такъв вариянт я зная молитвата.
Аватар
stanislava
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Nemezius » 31 Авг 2006, 17:31

Wizard написа:Искаш да ни кажеш, че този, който чете молитвата, ако не е достатъчно вярващ, ще си изпати от Демоните, така ли да те разбирам xermes ?

въпросът не е към мен, но бих отговорил така: ако молещия се не е вярващ Християнин, няма да бъде отговорено на милитвата му. Второ, Киприянова литургия се чете в църква всеки четвъртук, но може и през други дни, но пак трябва да се прочете от подготвен човек(свещеник или траел 40 дневен пост вярващ). Колкото до това "да си изпати от Демоните"- според зависи :) - както от вярващия, така и от Демоните.

По темата "откриване на магия" : има няколко начина, които съм научил от "старите хора" както се казва: с вода, с яйце, или ако си предразположен към това(много рядко се откриват такива хора, които са свръхсензитивни btw)- ще разбереш в момента, в който си в обсега на действие на заклинанието. Метода с яйце е един от най-разпространените в много краища на България, използва се за намиране на магия(не и кой я е направил)- вечер, по възможност около полунощ или поне да се е стъмнило и да се въжда луната, се счупва едно яйце близо до "портата" на дома(врата или прозорец). Оставя се с молитва към Луната да открие "бесните духове и магии" и в яйцето да покаже има ли или няма такива. Ако има, на сутринта, преди изгрев, яйцето ще си е променило коренно консистенцията и цвета(те се променят и иначе, но тук става различно- яйцето става като изпържено според силата на магията- колкото е по-силна, толкова е по-"изпържено" яйцето).
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Мнениеот WandaBlenda » 31 Авг 2006, 20:37

Това с яйцето го знам и в други варианти.Например да се постави яйцето под леглото на 4овека, за който се предполага 4е има направена магия и на сутринта като се счупи,ако е забулено или пресечено , зна4и има магия.Но е добре да е прясно яйце.Да се вземе например от някоя баба на пазара, а не да е бройлерско от магазина.А с вода какъв е метода Nemezius?
Аватар
WandaBlenda
MagicGateBg Приятел

Мнениеот zaek » 01 Сеп 2006, 06:47

Айде пак!Стига с тези спорове бе.Ник има нужда от малко помощ аде който може да му я даде.Все пак той когато може винаги помага.Смилете се над него и не го карайте да чете глупости.Оставете споровете за ЛС и не се правете на мъже.Хермес.Киприяновата молитва е много силна но тя е за премахване на магия а тука става въпрос за откириване на такава.Дали има или няма.
Ник единствения метод който знам беше споменат от Немезиус с яйцето.Знам че работи защото наскоро го тества една приятелка.За другия с водата и на мен ще ми е интересно да го науча.Късмет Ник и дано успееш да помогнеш на приятеля си.
Аватар
zaek
MagicGateBg Приятел

Мнениеот xermes » 01 Сеп 2006, 08:04

Смятах да не пиша повече...но виждам че пак се "омотавате" нещо...:)) моля да ме извините за термина..:))) преди да отговоря ще цитирам следното :
-"Ако имате вяра като едно синапово зранце и кажете на тази планина-вдигне се!Тя ще се вдигне"
-"Дори планини да повдигате без ЛЮБОВ нищо несте"
Сега от мен-каквото и да правите каквито и умения да имате не можете ли да сте снисходителни,да прощавате, да не се мислите над другите--да смегчите егото си--..това не ви прави хора..нямате ли човешкото в себе си на каквито и да се правите-зад каквито и умения да скривате и да развивате заради комплекси, наранено самочуствие, пренебрегнати в личен живот... в работа, недооценени...и така нататак..то само се "омотоавате"...така че "Айде бегайте да си играете".
Само още нещо последно за свети Киприян-много повече е от който и да е тук...така че да се дават квалификации за него, за това което е правил..без да го познаваш е ..просто наивно.:))
Молитвата си има собствен егрегор вече и предпазва и в малка степен дори да не си истински вярващ...но за по-сериозни резултати-само ако си в "системата" на християнството,но не това познато от поповете и от религията и от цьрквитеа истинското езотерично, необременено с религия християнство..!!
Да речем, че Рудолф Щаинер би ви показал Пьтя, както и Беинса Дуно..
Който има уши да слуша..това беше от мен.
xermes
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот xermes » 01 Сеп 2006, 08:08

В 1916 г. Бодхисатвата Беинса Дуно изрича загадъчните думи: ”Ако искате да влезете във висшето положение на Живота, ще трябва да намерите Свети Петър - той ще ви даде ключовете, той ще ви даде Христовата книга. Ако искате да слезете в низшите светове, трябва да слезете долу и в ада ще намерите Христос. Единият ключ е у Петър, а другият е у Христа”. По-късно продължава: ”Вие трябва да събудите Христос, който спи вътре във вас. Само по този начин ще разберете вътрешния смисъл на вашия живот. Всеки има по един Христос вътре в себе си. ТОЙ Е ГОСПОД, КОГОТО ТЪРСИТЕ”. И още: ”Без Христа нищо не може да се направи. Който не е събудил Христа, той не знае как да живее”. Обаче: ”За да се яви Христос, непременно трябва да стане БУРЯ“. Защото: ”Има два вида живи: живи-умрели и умрели-живи. ВИЕ СТЕ ОТ ПЪРВИТЕ, Т.Е. ЖИВИ-УМРЕЛИ”.
xermes
MagicGateBg Наблюдател

ПредишнаСледваща

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор