Ангели VS Демони

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Мнениеот Bloody Alibis » 10 Апр 2006, 11:14

Айде сега ми кажете защо всички търчите към гримоарите с демонски печати и бла бла след като знаете,че могат да ви очистят,че са опасни и все пак ефективни,да,но предпочитате тях,за тях питате по темите и въобще все демони демони и пак демони.Няма ли ангелски печати заклинания и ритуали?Те не са ли също така ефективни като демоните и не би ли трябвало да са по-ефикасни,...в смисъл демоните ги заставяш да направят нещо,а един ангел би трябвало да се навие сигурно от молба(моля не ми се смейте невежа съм по отношение и на ангелите и на демоните но се зачудих и искам да чуя мненията ви).Чувала съм за ангелска магия...непредставлява ли нещо подобно като с печатите на демоните но мн пъти по-безопасно,все пак един ангел ако е истински ангел :P не би трябвало да вреди,а да помага.Няма ли ангелски ритуали,където да не ти трябват един куп защити и пазители,а където спокойно без притеснение за живот си да можеш да общуваш с ангелите да ги молиш за помощ,за информация.Може и да съм мн заблудена по това отношение,но след като могат да се призовават демони значи би трябвало да могат да се призовават и англи,а след като ангелите са добри,то тогава не би трябвало при тях да съществува риск за живота на викащият ги.Ще ми се да получа малко повече информация за тази област и да чуя мнението ви защо предпочитате демоните(ресективно ангелите),заради адреналина,тръпката,по-добрия резултат? :mrgreen: Темата може да е малко тъпа но не ме линчувайте :wink:
Аватар
Bloody Alibis
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Vrania Volosia » 10 Апр 2006, 11:40

Бе няма демони и ангели:) Всичко е енергия, на която сами даваме образ и личност! Печатите са просто "графика" на личността. Ако на "демон" дадем личност на убиец току виж сме се самоубили и т.н.
Аватар
Vrania Volosia
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ilusia » 10 Апр 2006, 11:52

Няма заклинания за ангели , защото те не се викат. Те са внинаги край теб и когато имаш нужда от тях те бдят над тебе.
Освен това нали се сещаш , че те отговарят пред някого :))))))))))
Интересно ми е , защо хората вярват в демони , чудесии и простотии а не вярват в Бог и ангелите ? icon_angel :oops:
Пртиворечът си много.... и винаги се опитват да променят съдбата си без да се замислят , че ПОНЯКОГА ТАКА ТРЯБВА ДА БЪДЕ !
Случиха ми се адски лоши неща. Едва не загубих сестра си и майка си и от всичко това поризлезоха толкова прекрасни неща. Истински важни за животът ни icon_angel :oops:
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот Nac » 10 Апр 2006, 13:47

Bloody Alibis във форума има доста теми относно работата с ангели...дори се обсъждаше създаването на раздел за ангелска магия, затова провери...мисля, че ще откриеш полезна информация :)
Аватар
Nac
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Cath » 10 Апр 2006, 15:26

ilusia с цялото ми уважение, но има както заклинания за викане на ангели, така и съвсем отделна част от магията - ангелска магия. ангелите се викат, призовават или там, както искате го наречете. само си спомнете еноховата магия, например, а аз няма да се впускам в дълги обяснения.
колкото до това, че непрекъснато някой иска да вика демони... ами защо пием и пушим като сме сигурни, че е вредно? защото хората са такива. забранения плод винаги е по-сладък, тъмнината винаги е по-интересна, да викаш демони е винаги по-вълнуващо.
Evil is a point of view.
Аватар
Cath
Модератор

Мнениеот ilusia » 10 Апр 2006, 16:07

здравей мила Cath
Смея да кажа , че това , че има магии за викане на Ангели съвсем не значи , че те ще се отзовът:)
Лично мое мнние е , че ангелите са ангели точно защото не са зависими от човешките разбирания и се издигат над понятия като добро и зло :) icon_flowerface
Относно това за забраненият плод.... също толкова забранено е да се викат и ангели :)
Ако трябваше да ги виждаме те щяха да са видими ;)
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот EliKarim » 10 Апр 2006, 16:55

Vrania Volosia написа:Бе няма демони и ангели:) Всичко е енергия, на която сами даваме образ и личност! Печатите са просто "графика" на личността. Ако на "демон" дадем личност на убиец току виж сме се самоубили и т.н.

Грешиш Враня. Има както демони, така и ангели.... Мисля че Илюзия примесва ангелската йерархия на висшите с ангелът пазител. Това е различно. Но това е друга тема, няма да се меся в личните ви убеждения, каквито и да са те.

Bloody Alibis, мисля че разсъжденията ти са смислени и логични...всъщност до някъде търсиш абсолютната логика : демон-зло, ангел-добро.
Всъщност ангелската магия не е нито по-силна, нито по-слаба от тази направена при евокация с демон например, но е по-различна. На места съм писала по темата и всъщност ангел се призовавав доста по-трудно. В практиката с ангелите, независимо дали са няколко или един може да участва и кръвта, въпреки че тя е едно от любимите дарове за демоните. Изискванията (като вегетарианството например) са в повече. Огромната сила на ангела, неговото място в тази енергийна йерархия, вярването че прави само добрини.... съвсем не означава, че той не може да бъде вбесен и не може да накаже дръзналия да го "оскверни". Да ви припомня за Енох и неговата връзка с ангелите.....

Илюзия, пишеш цитирам:" Интересно ми е , защо хората вярват в демони , чудесии и простотии а не вярват в Бог и ангелите ?".
Що за изразяване?! Хората вярват и в демони и в ангели, в богове, и всякакви символи и тотеми, а дори и да са простоии за теб в съвремието ни бъка от всякакви фанатици, сектанти и еретици. Нищо чудно. А и ако човек вярва в съществуването на Бог, има логика да вярва и в неговия антипод - Дявола. Но това е мое мнеие, а Дяволът, това си е демон независимо дали е висш, низш и къде стои в йерархията от стотиците легиони..
Другото, заклинания за ангели има, има и тяхно писмо, което за щастие се пази и до днес почти в пълен състав.
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот Daron`Malakian » 10 Апр 2006, 17:01

Ангелите винаги са били по-силни от демоните!Затова и случаите на обладаване без предизвикване и манипулация-почти няма.Няма защо да призоваваме ангелите!Те са винаги около нас и ни пазят от онези противни жалки изчадия,които някои хора усилено се опитват да призовават,незнайно защо.
Тъпо е да се каже,че не съществуват нито едните,нито другите.Може да не изглеждат мотамо по библейскому,но това не означава,че ги няма.
Ето-защо се призовават демони?Защото са слаби и трябва междинната сила-човек-да им отвори път в "чистилището".
А защо не призовава ангели?Защото те сами си идват,всеки има ангел-хранител./Да сте чували за демон-хранител?/
Аватар
Daron`Malakian
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот sivia » 10 Апр 2006, 17:19

нито ангелите са по силни нито демоните иначе отдавна щеше да има победител
СПРЕТЕ ЗЕМЯТА ИСКАМ ДА СЛЯЗА
Аватар
sivia
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ilusia » 10 Апр 2006, 17:31

EliKarim
Искрено уважавам мнението ти и се изразих доста хммм не правилно ;)
Бях адски уморена :)))
Наистина, точно в момента не искам или не трябва да казвам онова което мисля , че зная за ангелите :)
Vrania Volosia
Бинго :) А защо тази енергия не се съчетава с материя ?
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот nick » 11 Апр 2006, 08:25

Ееееххх
Пак започнах да спорите.
Както казва един приятел е по-добре да научиш истината от Ада.
Има ги всичките, но има и демони ,които могат се се управляват за целите ви. а какво по приятно от това... е зависи от целите...
Аватар
nick
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Shadow Mage » 11 Апр 2006, 19:04

Интересно ми е как виждате Кабалистичното дърво (с 10-те сефирота) съпоставено с 9-те нива на Ада. И това погледнато спрямо силата на Ангелите и Демоните :).
The many men, so beautiful
And then all dead did lie
And a thousand thousand slimpy things
lived on and so did I.. :)
Аватар
Shadow Mage
MagicGateBg Фен

Мнениеот nvknvk » 18 Юни 2007, 15:25

Който с каквато магия се занимава такъв ще стане. Демоните и ангелите са били същите като вас Да те са вечни не предлага ли магията безсмъртие. Помислете. Тези които са мисролюбиви като Исус ще станат ангели. Тези които се гневят като Йехова ще станат демони, т.е ангели на Дявола. Ей ще съм ви благодарен ако ми кажете каква е целта на живота на един демон или един ангел да стане бог ли????
Да направи своя планета за която да се грижи това ли преследвате всички. Аз например съм бог мога всичко така ми казаха. Докато спя Адонай ме изпита чрез доста поръчки и помощ за това и онова. Но не мисля да правя собствена планета дори под ръкводството на архангели. Адонай ще го направи. Аз искам да променя светът към по добро а именно.

Ако се спазват повеленията на Дявола светът ще бъде по добро място за живеене

13 Горко на онзи, който строи къщата си с неправда, И стаите си с кривда; Който кара ближния си да му работи без заплата, И не му дава надницата му; 14 Който си казва: Ще си построя голяма къща и широки стаи; В които си отваря прозорци, И я покрива с кедър и я боядисва с алено. 15 Понеже гледаш да си натрупаш кедрове, ще царуваш ли? Баща ти не ядеше и не пиеше ли? Да! но той извършваше правосъдие и правда, Тогава благоденствуваше. 16 Отсъждаше делото на сиромаха и на немотния; Тогава благоденствуваше. Не значеше ли това да Ме познава? казва Бог. /Еремия 22:13-16/

Усъвършенствайте стиховете и да видим какво се получава
Аватар
nvknvk
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот DarkAngel666 » 18 Юни 2007, 16:37

Ахъм, ако може да изразя и аз мнение по въпроса. :) :) :)
Ангелите, демони или божества, всички са събрани под общ нарицател бог- форми (Фил Хайн зарибява). Могат да се инвокират, евокират, използват за гадаене или за илюминация. Сега, на въпроса, защо толкова много народ се занимава с демони. Отговора е прост, защото има много деца, които се "занимават" (нарочно е в кавички). Твърдя, демоните са равносилни с ангелите. Доказателството ми е, че могат да се използват за всичко (убеден съм). Освен гримоарите, в които са описани бог- форми, могат да се създадът и такива. Неономикон (скоо на български, превода от мен) е наръчник за създаване на гримоар (гримор, все тая от думата) за вътрешните демони (лоши качества), но може да бъде използван и за създаване на вътрешни ангели (добри качества). Въпорс на вкус. Това от мен, не е много по темата, но не съм и претендирал, че ще е.
Тук е място за много мъдра мисъл...
Аватар
DarkAngel666
MagicGateBg Приятел

Мнениеот WhitLight » 18 Юни 2007, 17:25

nvknvk написа:Който с каквато магия се занимава такъв ще стане. Демоните и ангелите са били същите като вас Да те са вечни не предлага ли магията безсмъртие. Помислете. Тези които са мисролюбиви като Исус ще станат ангели. Тези които се гневят като Йехова ще станат демони, т.е ангели на Дявола. Ей ще съм ви благодарен ако ми кажете каква е целта на живота на един демон или един ангел да стане бог ли????
Да направи своя планета за която да се грижи това ли преследвате всички. Аз например съм бог мога всичко така ми казаха. Докато спя Адонай ме изпита чрез доста поръчки и помощ за това и онова. Но не мисля да правя собствена планета дори под ръкводството на архангели. Адонай ще го направи. Аз искам да променя светът към по добро а именно.

Ако се спазват повеленията на Дявола светът ще бъде по добро място за живеене

13 Горко на онзи, който строи къщата си с неправда, И стаите си с кривда; Който кара ближния си да му работи без заплата, И не му дава надницата му; 14 Който си казва: Ще си построя голяма къща и широки стаи; В които си отваря прозорци, И я покрива с кедър и я боядисва с алено. 15 Понеже гледаш да си натрупаш кедрове, ще царуваш ли? Баща ти не ядеше и не пиеше ли? Да! но той извършваше правосъдие и правда, Тогава благоденствуваше. 16 Отсъждаше делото на сиромаха и на немотния; Тогава благоденствуваше. Не значеше ли това да Ме познава? казва Бог. /Еремия 22:13-16/

Усъвършенствайте стиховете и да видим какво се получава

Имам няколко въпроса относно твоя пост. Християнството забранява магията как след това очакваш вярващия да стане грешник и после за "доброто" което е направил да стане Ангел?
И още нещо, дявола не може да направи света по-добър защото той самият е зъл. Нали знаеш за числото на звяра 666, е звяра добър ли е?
Според предсказанията на Йоан "Исус ще дойде на земята за да води битка със звяра (дявола) и ще победи".
Аватар
WhitLight

Мнениеот nvknvk » 19 Юни 2007, 13:02

WhitLight:
Християнството забранява магията как след това очакваш вярващия да стане грешник и после за "доброто" което е направил да стане Ангел?

Първо изразявай се смислено

Всеки практикуващ магия е или ангел или демон това не е ли ясно.
Ангелите освен че имат мечове имат и магическа сила, следователно те също се занимават с магия

WhitLight:
Според предсказанията на Йоан "Исус ще дойде на земята за да води битка със звяра (дявола) и ще победи".

Как звяра ще води битка със себе си помисли.
Всички адвентисти казват че звяра това е католическата цъкрва а образа е протестанството което пази неделята

СЛУШАЙТЕ ВНИМАТЕЛНО АЗ КАЗВАМ

2 И първият ангел отиде та изля чашата си на земята; и появи се лоша и люта рана на ония човеци, които носеха белега на звяра, и които се покланяха на неговия образ. /Откровение 16:2/

Яхве а както и евреите мразят Исус и до днес => КОЙТО НОСИ БЕЛЕГА НА ЗВЯРА - ИСУС
вярата а и който се покланя на неговият образ КАТОЛИЦИТЕ И ПРАВОСЛВНИТЕ ще страдат много

10 Петият ангел изля чашата си върху престола на звяра; и царството му потъмня, и човеците хапеха езиците си от болки, 11 и похулиха небесния Бог поради болките си и раните си, и не се покаяха от делата си.
Аватар
nvknvk
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот WhitLight » 19 Юни 2007, 13:37

Първо Ангелите и демоните не са хора.
Второ не ми е ясно къде е казано че числото на звяра (ДЯВОЛА) е числото на Исус. Това е най-голямата глупост която бях чувал.
Трето предсказанията на Йоан се сбъдват и до днес. Предсказал е много наводнения войни и много други неща. Дори ясно е описал ядрените ракети и хеликоптерите "Апачи".
Неделята е свят ден от християнството и това няма нищо общо със звяра.

nvknvk:
СЛУШАЙТЕ ВНИМАТЕЛНО АЗ КАЗВАМ

2 И първият ангел отиде та изля чашата си на земята; и появи се лоша и люта рана на ония човеци, които носеха белега на звяра, и които се покланяха на неговия образ. /Откровение 16:2/

WhitLight: Тука мисля че ясно е казано че става въпрос за онези които се кланят на сатаната.

Яхве а както и евреите мразят Исус и до днес => КОЙТО НОСИ БЕЛЕГА НА ЗВЯРА - ИСУС WhitLight: Пълна глупост
вярата а и който се покланя на неговият образ КАТОЛИЦИТЕ И ПРАВОСЛВНИТЕ ще страдат много WhitLight: Ще страдат поклонниците на сатаната. Защото са грешни и ще горят в пламъците на ада. (Не забравяш ли как дявола искаше да "купи" Исус като му предлагаше да властва над света (В лошия смисъл). -Става въпрос когато ходеше из пустинята защото не съм сигурен дали си гледал филма.

10 Петият ангел изля чашата си върху престола на звяра; и царството му потъмня, и човеците хапеха езиците си от болки, 11 и похулиха небесния Бог поради болките си и раните си, и не се покаяха от делата си.
WhitLight: Мисля че сам го казваш но не го осъзнаваш. Става въпрос за грешниците. То почти всички са грешни на тази земя - НЕ забравяй малко са праведните за който е отворен Рая и Вечния живот - Които НЕ е да си Ангел или демон.
Аватар
WhitLight

Мнениеот ilusia » 19 Юни 2007, 15:18

Оле човече.... вкарал си се в някакъв по-брутален филм и от кат....

Позволи ми да ти разясня моята гледна точка.
Първа Йерархия - Серафими, Херувими и Престоли
Втора Йерархия - Господства, Сили и Власти
Трета Йерархия - Начала, Архангели и Ангели
От третата Йерархия най-близко до човека и непосредствено над него е Ангелската, но все пак много над него. Човекът ще постигне тяхната степен на развитие едва след края на Земния Еон, в предстоящия Юпитеров период. Божият промисъл е човечеството в еволюция да стане десетата Йерархия - тази на Свободата и Любовта.
Колкото възвишени и величави да са над човека Духовните Йерархии, нито една от тях не притежава свободата в смисъла, в който е дадена на човечеството. Тяхното развитие е било такова, че те просто нямат нужда от нея и не могат да правят друго, освен да служат на Бога, изпълнявайки доброволно повелята на Боговете. В лицето на човешката Йерархия се заражда една нова, която ще изпълнява собствените си задачи.
Но как човек да достигне до този промисъл , ако няма свободна воля , право на избор и право на грешка ? Ами няма как - много просто.
Ето тук идва ролята на Луцифер . Тези сили датиращи от Периода на Старата луна ( 3 тото превъплъщение или третата раса - както ти е по-удобно) почват да се домогват до астралното тяло на човека , като по този начин му предоставят възможността да бъде зъл , покварен , лош . Общо взето те му предоставят правото на избор. Ако през периода на Атлантида и Лемурия земята е била обвита от влиянието на Луцифер , то в нашата раса се предоставя една нова възможност. Исус.
Това е Космическото Същество Христос, кое¬то слиза на Земята и насочва всичките си сили за укрепването на човешкия Аз. Благодарение на силите на Христос микрокосмичният човешки Аз постига съвсем нови качества, а именно чрез своите собствени сили да се издигне в духовните светове и да се освобождава от всички влияния, които биха го повлекли назад в бездната.
Вярно е, че Луциферовите духове са виновни за много злини между хората от самата им поява сред човечеството и особено днес, в нашия материален, забра¬вил Бога свят. Но ние трябва да се стремим да придобием правилното разбиране, че те са изостанали, за да могат по време на Земното развитие да се осъществят определени действия и да се стимулират определени качества, свързани с човешкото достойнство и себепознание. На тях дължим възможността да познаем Злото и да грешим, получавайки уроците си чрез много страдания, но на тях дължим и свободата за разгръщане на нашата лична индивидуалност.
В лицето на Христос ние имаме едно духовно Същество от съвсем друг порядък, един Бог, който прави своята жертва за спасяването на човешкия Аз, но не желае да упражнява никаква принуда върху личността. Христовото дело е такова, че не принуждава никого и човекът сам, абсолютно свободно решава дали иска да свърже своя индивидуален Аз с космическия Христос. След Неговата смърт на Голгота на човешкия Аз е предоставена възможността да приема в себе си Христовата сила в пълна свобода.
Само , че много от хората си правят грешни заключения относно Исус въз основа на Библията. Но понякога доста упорито отказваме да си припомним , че Библията е писана от хора...А хората имаме склонността да изменяме и манипулираме информацията за своите цели и нужди.
Много от Библейските и Църковните закони сами по себе си са истинска висша магия... Но какво е виновно човечеството , че банда затлъстели "монаси" решават да обърнат всичко това в своя полза ?
Ами лова на вещици в средновековието ? Айде моля ви се чиста проба "приватизиране" на имущество ... Що не са горели бедните , а Църквата е гонила само богати ? Бедните са отивали на кладата заради съседески свади и уреждане на сметки...
Малко ще нагарчам с цвят на кръв
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот nvknvk » 19 Юни 2007, 17:47

Мога да го кажа със сигурност ТИ СИ НАПЪЛНО НЕКОМПЕТЕНТНА относно
окултизма религията и структората на живота.
Светът е предопределен но човек има избор единствено да се подчинява на законите на Вселената. Точно богатите това не го правят
Гледат си живота свързват се с космическия Христос и не им пука за бедните хора. Иначе откъде са станали милионери и милиардери. Отговор от експлоатация Ако прочетеш Еремия 22:13-19. Ти старият завет май изобщо не си чела. Тези са грешници и пише за тях ГОРКО

А като се чудиш защо казвам че Дяволът е Йехова много просто

Той нямаше да напише във Исая че ще прави ново небе и земя където висчки същества ще са вегетарианци така че да не преследват и убиват по слабите. Защото във Битие след сътворяването Бог казва че е твърде добро това което е създал. И не ми излизай с твърдение че след грехопаднието Бог е променил светът защото не е така
Аватар
nvknvk
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Lanukio » 19 Юни 2007, 17:56

nvknvk:Мога да го кажа със сигурност ТИ СИ НАПЪЛНО НЕКОМПЕТЕНТНА относно
окултизма религията и структората на живота.

Само това изказване nvknvk показва в каква огромна самозаблуда си. Няма да ти обяснявам защо, може някой от дяволите ти или гравния ти дявол да ти подшушне. Никоя книга не е писана от бог или дявол, всичко е писано от човек и ако не вярваш на всяка дума, а потърсиш истината за това кое как е писано и по каква причина би стигнал до съвсем други изводи. Но нали знаеш 'Там където всички са слепи и едноокия е цар.'
В тези два реда
няма нищо умно.
Аватар
Lanukio
MagicGateBg Приятел

Следваща

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор