от ilusia » 19 Юни 2007, 15:18
Оле човече.... вкарал си се в някакъв по-брутален филм и от кат....
Позволи ми да ти разясня моята гледна точка.
Първа Йерархия - Серафими, Херувими и Престоли
Втора Йерархия - Господства, Сили и Власти
Трета Йерархия - Начала, Архангели и Ангели
От третата Йерархия най-близко до човека и непосредствено над него е Ангелската, но все пак много над него. Човекът ще постигне тяхната степен на развитие едва след края на Земния Еон, в предстоящия Юпитеров период. Божият промисъл е човечеството в еволюция да стане десетата Йерархия - тази на Свободата и Любовта.
Колкото възвишени и величави да са над човека Духовните Йерархии, нито една от тях не притежава свободата в смисъла, в който е дадена на човечеството. Тяхното развитие е било такова, че те просто нямат нужда от нея и не могат да правят друго, освен да служат на Бога, изпълнявайки доброволно повелята на Боговете. В лицето на човешката Йерархия се заражда една нова, която ще изпълнява собствените си задачи.
Но как човек да достигне до този промисъл , ако няма свободна воля , право на избор и право на грешка ? Ами няма как - много просто.
Ето тук идва ролята на Луцифер . Тези сили датиращи от Периода на Старата луна ( 3 тото превъплъщение или третата раса - както ти е по-удобно) почват да се домогват до астралното тяло на човека , като по този начин му предоставят възможността да бъде зъл , покварен , лош . Общо взето те му предоставят правото на избор. Ако през периода на Атлантида и Лемурия земята е била обвита от влиянието на Луцифер , то в нашата раса се предоставя една нова възможност. Исус.
Това е Космическото Същество Христос, кое¬то слиза на Земята и насочва всичките си сили за укрепването на човешкия Аз. Благодарение на силите на Христос микрокосмичният човешки Аз постига съвсем нови качества, а именно чрез своите собствени сили да се издигне в духовните светове и да се освобождава от всички влияния, които биха го повлекли назад в бездната.
Вярно е, че Луциферовите духове са виновни за много злини между хората от самата им поява сред човечеството и особено днес, в нашия материален, забра¬вил Бога свят. Но ние трябва да се стремим да придобием правилното разбиране, че те са изостанали, за да могат по време на Земното развитие да се осъществят определени действия и да се стимулират определени качества, свързани с човешкото достойнство и себепознание. На тях дължим възможността да познаем Злото и да грешим, получавайки уроците си чрез много страдания, но на тях дължим и свободата за разгръщане на нашата лична индивидуалност.
В лицето на Христос ние имаме едно духовно Същество от съвсем друг порядък, един Бог, който прави своята жертва за спасяването на човешкия Аз, но не желае да упражнява никаква принуда върху личността. Христовото дело е такова, че не принуждава никого и човекът сам, абсолютно свободно решава дали иска да свърже своя индивидуален Аз с космическия Христос. След Неговата смърт на Голгота на човешкия Аз е предоставена възможността да приема в себе си Христовата сила в пълна свобода.
Само , че много от хората си правят грешни заключения относно Исус въз основа на Библията. Но понякога доста упорито отказваме да си припомним , че Библията е писана от хора...А хората имаме склонността да изменяме и манипулираме информацията за своите цели и нужди.
Много от Библейските и Църковните закони сами по себе си са истинска висша магия... Но какво е виновно човечеството , че банда затлъстели "монаси" решават да обърнат всичко това в своя полза ?
Ами лова на вещици в средновековието ? Айде моля ви се чиста проба "приватизиране" на имущество ... Що не са горели бедните , а Църквата е гонила само богати ? Бедните са отивали на кладата заради съседески свади и уреждане на сметки...
Малко ще нагарчам с цвят на кръв