Не знам дали е подходящо да се намеся, но бих искала и аз да кажа няколко неща... Наистина мисля, че проблема не е много на място, но това не значи, че не може да се помогне. Може да няма нищо общо с практическата магия, но всеки един от нас е имал подобни мисли в даден момент, така че всички явно сте намерили изход. Съгласна съм с вас, но не съвсем.
till_it_sleeps, съгласна съм с теб, аз още на 14 даже се замислях заради едно момче дали да не стана... ъмм... да се занимавам с демони и такива неща. Но когато проблемът ти е сега на главата и мъката ти е сломила надеждата, хич не ти е до мислене колко още такива любови ще имаш
Aine^ да умреш е и слабост и сила. Ако беше толкова лесно, никой не би попитал той направо би го направил
Mad_Mike и аз съм си мислила да умирам, даже често след много тежки събития (признавам че нямам от най-силните психики и понякога... тотален срив...) и докато съм плакала съм се питала защо живея въобще и няма ли да е по-добре ако просто ме няма. Искала съм да умра (да, често е заради несподелена любов). Но се замисли, утре, зад ъгъла, на спирката, по път, на случайна среща с приятели... Ако умреш днес няма да знаеш какво ще стане тогава, в утрето. Няма да знаеш дали момичето няма да размисли. Няма да знаеш дали ще се излекуваш. Няма да се отървеш от болката си, тя ще си остане с душата ти (да, аз вярвам, че след като умреш не изчезваш просто така, не се превръщаш просто в кокали и проядена от червей плът). Може сега да си изгубил светлинката и да си потънал в депресия, апатия или точно в каквото състояние си (не те познавам, не знам какво се случва в сърцето ти), но смъртта е твърде крайно решение, особено когато си на 16. Не ти казвам направи го/ не го прави, защото нямам право, решението е твое. Но го обмисли добре, после няма връщане назад. По-добре изживей страданието си, приеми го, разбери го, но не се предавай. Ако желаеш може да поговорим за това на лични съобщения, в чата, дори на живо. Аз с маия не мога да ти помогна, но поне с разбиране или с психология, въобще... Ако решиш можеш да ме потърсиш. Човек винаги има избор, не мисля че твоят е смъртта

Не си губи надеждата в живота, не го предавай и той няма да те предаде
Е, за повечеза лични, да не те поучавам толкоз, че... може да ти се стори глупаво от моя страна
Иначе предложенията на другите за смърт са много забавни

Сигурно не ви е за първи път да срещнете човек дето му се мре

Ще знам къде да погледна като ме налегне меланхолията