Кога Таро показва и кога НЕ

С тях може и Бридж-белот да се играе, но не е желателно - отмъщават си..., и то много яко ;-).

Модератор: Cath

Мнениеот wolf_kohen » 17 Май 2006, 22:45

Не претендирам, че това важи за всички, но ще споделя личния си опит. Научих значението на арканите, и взех една програма, сканирах дребни неща ден два напред. Пълен провал!

Обаче си купих колода и я осветих, изведнъж всичко се промени 100% точност, проверявал съм какви ли не дреболии и винаги резултата е 100%.

Реших да си улесня малко нещата (не мога в рейса да хвърлям таро я) и създадох аналог между таро и хронометъра на часовника - 00=глупака, 01=магьосника итн до 77, 78=глупака обърната и така до 99. Фактически при това положение само големите аркани могат да бъдат прави или обърнати. Резултат пак 100%.

Но защо с програмата, която разбърква случайно арканите не стана нищо???!!! Моето обяснение е, че ако гадателя знае алгоритъма на програмата и значението на картите ще се получи, както аз знам алгоритъма на хронометъра 1 секунда разделена на 100. Когато хвърлям карти явно, че ПОДСЪЗНАТЕЛНО ЗНАМ КОЯ КЪДЕ Е, и подсъзнанието знаейки нещата, за които съзнанието ми пита изважда точно тези или тази аркана, която отговаря на реалността. Но това няма да стане ако подсъзнанието няма идея за алгоритъма на разбъркване...

Междодругото снимал съм колодата на Златна Зора - тази която вече я няма на пазара. Ако някой я иска може да си я дръпне от
http://web.hit.bg/wolf/Cards.rar 8MB
IEHVI ADONAI HEILII
Аватар
wolf_kohen
MagicGateBg Приятел

Мнениеот sesil » 18 Май 2006, 07:23

Може би защото ти трябва да разбъркаш картите, не софтуера, независимо че на комп. може да се влияе, все пак за гадание никога не ми се е виждало като добра идея.

Както се казва картите трябва да усетят твоята енергия и самия въпрос, а ти си изтегляш точно нужните карти. Когато съм гледала на Таро винаги изтеглях една по една картите и ги подреждах, обикновено на келтския кръст, че най-много ми допадаше. А по съвет на един приятел не давах друг да ми пипа картите, за да не се "замърсят", т.е. да не поемат чужда енергия, която да ми попречи в последствие.
Истината е някъде там.
Аватар
sesil
MagicGateBg Приятел

Мнениеот EXARP » 18 Май 2006, 12:59

Бих казал че колодата на златната зора е една от най добрите за мен, преди години си я взех и до днес я ползвам. С нито една друга колода не съм имал успеха коъто имам с нея. Ако някой иска да сподели кои колоди работят най добре за него... :)
ELEXARPEN COMANANU TABITOM
Аватар
EXARP
MagicGateBg Приятел

Мнениеот AMON RA » 06 Юни 2006, 23:29

имам 4 различни и всяка ми върши перфектна работа EXARP явно неможеш да приемеш картите , и те не ти показват
МАГИЯТА Е ВЪВ ВАС
Аватар
AMON RA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот AryanSun » 07 Юни 2006, 20:31

Забелязал съм го и аз.Но също се получават неверни неща и при
неосветена колода карти.Много е важно да се прави изчистване
на атмосферата преди гадание,да се направи инвокацията точ
но(на архангела Хру-ако е по Златната Зора).След това се оста
вям на влиянието на инвокацията-някъде между картите(след
като ги разбъркам точно-ако усетя че това се изисква) се прокрад
ва една топла линия,която пред вътрешното ми зрение е или злат
на или бяла.И там цепя.
Аватар
AryanSun
MagicGateBg Фен

Мнениеот wolf_kohen » 08 Юни 2006, 07:25

Колодата трябва да се освети, спор няма. Ти го обясняваш много детейлно... Ок става защо не... Но аз не визуализирам нещата точно така. Просто изчиствам съзнанието си след ритуала за отваряне на наблюдението, след което се концентрирам върху въпроса или ситуацията докато разбърквам, и цепя, когато усетя че трябва да го направя. След това затварям наблюдението. С хронометъра правя същото, но ритуала за отваряне е доста кратък и става по-скоро само в "главата ми". Резултатите не ми се влошават от това.
IEHVI ADONAI HEILII
Аватар
wolf_kohen
MagicGateBg Приятел

Мнениеот AMON RA » 08 Юни 2006, 10:28

но това с хронометъра не би трябвало да е точно ако не си свързал енергиите на картите с тази на часовника. как точно си го направил.
МАГИЯТА Е ВЪВ ВАС
Аватар
AMON RA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот some_spirit » 08 Юни 2006, 20:31

Не ви ли писна да правите магии по начина по който се описва в цялия ви форум. На мен взе да ми писва и сега ще ви опиша накратко какво се крие зад магията на картите Тара, как се познава минало и бъдеще а пък вие си преценявайте.

При гледане на карти Тара имаме няколко участника в процедурата първо гледача, после този на когото се гледа и най-важния без когото няма да стане гледането е представителят от паранормалния свят някой разум който всъщност прави така нареченото гледане. Та този нечовешкият разум (нататък ще го наричм за кратко само разум) знае паметта на човека на когото ще се гледа, за него това изобщо не е проблем дори ч знае в по големи подробности от самия човек. Сигурно сте забелязали че на гледача са му необходими понякога и доста рабърквания на картите - сега защо се прави това, ами защото картите не са в желаната последователност наредени, разума знае всяка карта мястото й. След което разумът знаейки паметта на човека и гледаме за минало може да поуправлява ръцете или целия човек и да го направлява така да разбърка картите че да отговаря на това което е в паметта на човека на когото се гледа. Няма да обяснявам че цепенето на картите било неуправляем процес разумът го може. (само ще спомена че разумът може и да управлява човек и да го накара да отвори книга на точно определена страница колкото и невъзможно да ви се струва). Горе долу по същия начин стоят нещата и когато се гледа и за бъдещето.

P.S. Голям майтам картите да се осветят, може би трябва да ги накиснем и в светена вода за по добре осветяване. Вземам едно прожекторче и ги осветявам картите белким станат вълшебни!
Аватар
some_spirit
MagicGateBg Приятел

Мнениеот AMON RA » 08 Юни 2006, 20:59

P.S. Голям майтам картите да се осветят, може би трябва да ги накиснем и в светена вода за по добре осветяване. Вземам едно прожекторче и ги осветявам картите белким станат вълшебни![/quote]

Приятелю ако искаш твоите ги суши и на слънце. И въпреки това се осветявят ( за по добра връзка ) , добре е да се държат в бяла копринена кърпа, и да си ги ползва само един човек. А пък и мойте си ги държа в специална пирамида .

:P
МАГИЯТА Е ВЪВ ВАС
Аватар
AMON RA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот wolf_kohen » 08 Юни 2006, 23:30

some_spirit, съгласен съм с теб, аз вече съм казвал това в други мои постове - не точно по този начин, но смисълът беше същия. Обаче не подценявай освещаването! То има значение... Не че без да осветиш колодата няма да се справиш с гадаенето, но е малко като да имаш нова кола и да я караш без да си я регистрираш... Не ми е много добро сравнението, но за друго точно сега не се сещам.
IEHVI ADONAI HEILII
Аватар
wolf_kohen
MagicGateBg Приятел

Мнениеот treskea » 26 Сеп 2006, 09:03

как точно става освещаването на картите.Извинете ме за малко тъпичкия въпрос,но до сега не съм се занимавала с таро,по скоро сега започвам.
Аватар
treskea
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Lonely Ghost » 26 Сеп 2006, 13:35

treskea написа:как точно става освещаването на картите.Извинете ме за малко тъпичкия въпрос,но до сега не съм се занимавала с таро,по скоро сега започвам.

Този въпрос и мен ме вълнува. И аз не съм наясно.
Моят случай е следният: Преди шест или седем години мой познат ми подари колода Таро с думите:"Ето, да се учиш." Колодата е на Уейт и преди това той я ползваше. Аз не съм правила никакви ритуали за пречистване или нещо потодбно, но очевидно трябва да направя нещо по въпроса.
Бихте ли ме посъветвали какточно трябва да постъпя, за да станат тези карти "мои"? Ситурна съм, че разбирате какво точно имам предвид. :)
Благодаря предварително.
Lonely Ghost
Аватар
Lonely Ghost
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот GAMBIT » 26 Сеп 2006, 14:16

wolf_kohen написа:Междодругото снимал съм колодата на Златна Зора - тази която вече я няма на пазара. Ако някой я иска може да си я дръпне от
http://web.hit.bg/wolf/Cards.rar 8MB

Дръпнх ги, а сега? Принтирам ги и ги лепя върху други карти Таро?
Аватар
GAMBIT
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот AryanSun » 26 Сеп 2006, 14:23

Зависи коя колода ползвате.Ако е на Златната Зора,има книга
към нея от Чик и Сандра Табата Сисеро.В нея е указано подроб
но как да ги осветиш и как да ги ползваш за различни процедури.

Ако имаш Таро на Кроули,тогава нещата малко се усложняват,
защото той не е дал такава система.Но може да се използват
стандартните освещавания.

Наскоро имах честта да се сдобия с една много интересна и
яка колода на Таро-Таро на Атлантида.Нямаше ритуал,но пък
нали имам атлантската магия на Елена Вакуленко,чрез нея
написах ритуал за освещаване.Процедурата целеше да съживи
всяка една карта,като вкарва определени енергоструктури в
нея.Какви са точно,тук не мога да опиша.

Така че съветвам,ако имате някаква колода таро(а те може и
да са десетки видове,щом видях и Алкохолно Таро и какви ли
не още),към която няма даден ритуал за освещаване,напишете
го сами или попитайте някой "горе" как точно да композирате
такъв ритуал.
Аватар
AryanSun
MagicGateBg Фен

Мнениеот Arian Star » 26 Сеп 2006, 21:17

Аз пък сама си направих своето освещаване, използвайки и заимствайки от различните ритуали за освещаване, най-вече от Таро на Златната Зора, но проявих творчество и вложих собствена система за освещаване! Важното е картите, да започнат да разговорят с теб и да влееш в тях своята енергия, така че да сте като едно цяло! В момента ползвам два вида Таро, но си дръпнах и тези които даваш тук! Търсих дълго време да намеря картите на Златното Таро, но действително ми бе казано, че ги няма на пазара вече :roll:
Аватар
Arian Star
MagicGateBg Приятел

Мнениеот treskea » 27 Сеп 2006, 06:51

предполагам,че и при мен това освещаване ще подейства,все пак е важно картите да приемат част от енергията ти,така че май освещаването е индивидуално за всеки а що се отнася карти таро на златната зора има в София намерих един сайт в гугъл на една жена от София,която се занимава с гадаене на таро и можеш да си ги поръчаш от нея имаше снимки и описания на различни видове включително и на златната зора
Аватар
treskea
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Мона » 06 Апр 2008, 08:17

Доста спорен въпрос е кога картите таро показват и кога не.
Има няколко индикации: при самото разбъркване на картите, ако ги усещате, че трудно се омесват, че са някак "тежки" или "лепкави", по-добре ги оставете; това е сигнал, че и картите имат нужда от почивка и от презареждане. После, ако на ваш въпрос, изпада картата Глупакът, отново по-добре не си задавайте повече въпроса, оставете за друг ден.
Много често картите на важни въпроси, отговорят с много ниски карти от малките аркани или от поредица от големите, като Висша жрица, Магът или Луната. Всичко това показва, че отговорите на вашите въпроси не се крият в таро, а у вас самите и трябва да се справите без помощта на картите.
Друг случай - много искате нещо и задавате въпроси до припадък - със сигурност картите ще ви се подиграят по най-безочлив начин и ще ви се паднат не прекрасни карти, а най-прекрасните - сигнал, че въпросът ви е от сферата на научната фантастика. Също така, картите таро обичат въпроси, свързани с конкретни срокове и от моят опит съм забелязала, че рядко дават прогнози за повече от три месеца напред.
Мона
Модератор

Мнениеот FireSun's Viking » 06 Апр 2008, 14:59

Мона написа:Доста спорен въпрос е кога картите таро показват и кога не.
Има няколко индикации: при самото разбъркване на картите, ако ги усещате, че трудно се омесват, че са някак "тежки" или "лепкави", по-добре ги оставете; това е сигнал, че и картите имат нужда от почивка и от презареждане. После, ако на ваш въпрос, изпада картата Глупакът, отново по-добре не си задавайте повече въпроса, оставете за друг ден.
Много често картите на важни въпроси, отговорят с много ниски карти от малките аркани или от поредица от големите, като Висша жрица, Магът или Луната. Всичко това показва, че отговорите на вашите въпроси не се крият в таро, а у вас самите и трябва да се справите без помощта на картите.
Друг случай - много искате нещо и задавате въпроси до припадък - със сигурност картите ще ви се подиграят по най-безочлив начин и ще ви се паднат не прекрасни карти, а най-прекрасните - сигнал, че въпросът ви е от сферата на научната фантастика. Също така, картите таро обичат въпроси, свързани с конкретни срокове и от моят опит съм забелязала, че рядко дават прогнози за повече от три месеца напред.

Това за сроковете немисля, че е така (казвам го от практика).
НЕможе картите да се ебават с теб, когато задаваш въпроси до припадък просто ти се уморяваш и неможе да продължиш. Все пак целта не е да мешиш и само да вадиш картите нали?!?
Грешките не се получават от Тарото, а от самите вас, когато не сте си изчистили съзнанието. А тежината идва, когато се насилвате да правите нещо и в момента не сте в състояние.
HAMARR, HELGA VE THETTA OK HINDRA ALLA ILLSKA!!!
Аватар
FireSun's Viking
MagicGateBg Фен

Мнениеот Мона » 06 Апр 2008, 16:17

Едва ли бих си позволила да пиша мнение, ако не беше от моята практика, която е дългогодишна, освен това.
Картите таро си имат свой-собствен отделен живот и това е добре да се знае. Може и да са проводник, свързан с човешката психика, особено на архетипно ниво, но са и една цяла отделна вселена от вас.
Мона
Модератор

Следваща

Назад към Карти - Таро

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор