от Wizard » 08 Юли 2006, 22:14
Цитат на "Arbiter Elegantiarum": Наистина задължен съм за отговора, но като се замисли човек - нищо практическо. Казваш, че само проста визуализация не е достатъчна, а в същото време казваш, че някои хора се правят на мутри. Може би най-добрата магия е просто едно нещо да го направиш, т.е. - има магия за пари, любов, щастие и т.н. а нима човек неможе да постигне всичко това сам самичек със силната си воля и без чуждо влияние? Тоест човек сам си е господар. Не ми трябва магия за щастие, защото лично от мен си зависи какво ще ми бъде настроението днес и кои неща по-точно ще са предизвикващия фактор. Мисля, че дори само волята играе доста по-голяма роля в Магията от колкото помагащите ритуали и т.н...
"...а нима човек не може да постигне всичко това сам самичак със силната си воля и без чуждо влияние"... КАК ЩЕ ГО ПОСТИГНЕ искам да те попитам, ако не може да го направи???
Разбираш ли, едно е човек да си вярва, че може да постига различни неща, да си обещава, че ще направи различни положителни промени в хода на живота си и т.н., а съвсем друго се получава в действителност.
Определено изрази от рода на: човек може да постигне всичко това сам самичак, със силната си воля и без чуждо влияние... , това могат да кажат само хора, които нямат и най-малка представа какво е магията и как работи тя... Определено теб не те слагам в това число, защото някак си те виждам, като че си много над това "ниво хора".
Относно темата, която си отворил - НЕВИДИМ МОЖЕ ДА СТАНЕ ЧОВЕК, но не и в този смисъл, в който всички ние сме виждали от тв филмите!!!
Принципа е такъв: човек за кратко време влиза в това състояние на невидимост (ако мога така да се изразя), за да постигне някаква цел, желание, действие, което ПРЕДВАРИТЕЛНО е планирал. Това действие може да му е хрумнало да минутата, но магьосника трябва предварително да е ПОЖЕЛАЛ в определения момент да стане невидим! Как се прави това ли, няма как да ви кажа, защото това не е рутал, който мога така свободно да обява. Само едно мога да кажа, че практическата му употреба най-често я ползвам пред полицаите, когато не искам да ме спрат за поредното нарушение, когато шофирам. Какво правят полицаите ли: ами чисто и просто: ТЕ НЕ МЕ ВИЖДАТ (въпреки, че съм направил нарушението буквално под носа им) или просто си обръщат главите настрани, все едно, че ме няма там...
Да забавно е това, но този ритуал е и много опасен, защото я си представете, че Ви кажа как се постига тази невидимост и утре някой вземе, че го направи, стане невидим в определения момент, А СЛЕД ТОВА НЕ МОЖЕ да излезе от тази си невидимост (защото тя има определена продължителност) и в следващия момент през него преминава голям камион (сорри за примера), защото шофьора НЕ ГО вижда, имено защото няшия човек е бил решил да опита моя ритуал за невидимост...
Така че, Магията не е лажица за всяка уста, нито средство за подигравка от страна на невежи хора. Имайте го това в предвид.
The World is mine!