Въпрос за Луцифер

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Мнениеот Mell » 28 Май 2006, 20:54

ilusia
миличка, въпросът ми беше друг...
как виждаш Луцифер през твоят си поглед и
опит, а не да цитираш книгите :) Мерси за
усилието, което си положила,
но аз уча теология и този възглед ми е добре известен.
А да "Дон Кихот" мога да ти я изпратия и сега само дай e-mail.
Ще го направя с удоволствие и на мен ми е любима песен
Mell

Мнениеот sesil » 29 Май 2006, 09:31

В статийката има доста погрешно интерпретирано инфо, както и повечето неща свързани с християнството, но това май е друга тема. Идеята, която прокарва тя е че така нареченото християнство си измисля противник - Сатаната, който да бъде виновен за всички нещастия, които сполетяват хората и уж за да се предпазят от тях те трябва да служат на Бога в лицето на неговите представители - служителите на Църквата. Не че това не е така по принцип. С това не искам да обидя никой, просто между вяра и религия има съществена разлика и точно нея много се надявам да успеят да уловят вярващите християни, стига да си го позволят, естествено.

А иначе никъде не се споменава Луцифер, май и в Библията имаше 1 или 2 изречения за него.

И илюзия, един наш общ познат ме "светна", че била написана по разработки на сестра му.
Истината е някъде там.
Аватар
sesil
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ilusia » 29 Май 2006, 12:49

OOOOOoo ЯСНО :)
КНигата е боклук :oops:

Понякога собствените ми възгледи се наказват прекалено строго :)
Малко ще нагарчам с цвят на кръв
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот Mell » 03 Авг 2006, 15:22

И ето тъпо и упорито се връщам
на въпросът, който бях задала
преди месеци :) Искам да усетя Луцифер
искам той да бъде моят Бог, но не успявам
Какво мога да направя ?
Отрекла съм се от христянският бог и
светиите му...Но не помага нито медитация,
нито нищо за да се свържа с Луцифер.
И сега си ходя една такава, безбожна,
което е гадно.
Mell

.

Мнениеот Hangman » 03 Авг 2006, 22:28

На небето него го наричаха Луцифер(насъщен свят).И беше тои най-прекрасният от божийте ангели,надарен с велика сила и мъдрост.
Но Но Луцифер не бил доволен даже и от такова завидно полужение.Той се опянявал от своя ангелски происход,наслъждавал се на свръх естествената си дарба и на безсмъртие.Но в края на краищата гордоста му станала толкова велика,че той не искал да има никакви господари,дори и Бог.
Луцифер се разбонтувал.Пожелал сам да управлява своята съдба и се оттеглил "от под знамето на бога".Събрал армия от такива недоволни ангели и поел воина за господство.
И стана на небето воина.

оставям го дотук,защото можеби не е това отговора,който търсишш
Аватар
Hangman

Мнениеот Mell » 04 Авг 2006, 19:03

Не ми звучи достоверно
Mell

Мнениеот Hangman » 06 Авг 2006, 02:00

To нищо до тук не би трябвало да звучи напълно достоверно.Въпроса е как ти го чувстваш,за едни свобода над деиствията и мислите,други го приемат събсем буквално,като истинско същество.Каквото и да е то за теб трябва да е правилно.Никой не може да ти наложи какво чувстваш,а ако збъркаш ще го ръзбереш рано или късно.
А миналия пост-да не е достуверен, защото аз съм го пресъздал така.В истинския текс се говореше какъв грях е гордоста на Луцифер.Аз го предадох така защото мисля че гордоста не е грях.Въпрос на мислене.Това и казвам.
Аватар
Hangman

Мнениеот Mell » 06 Авг 2006, 09:24

Аз също мисля, че гордостта не е грях.
Също така мсля, че Луцифер е най ощетен
от християнствоно
Би трябвало да си е съвсем реален,
но не мога да го почувствам,
не усещам присъствието му.
Mell

Мнениеот alistar » 06 Авг 2006, 11:33

И аз да се включа с една любима поговорка:) : "Не всичко,което има две бузи е лице..." :)
Аватар
alistar
MagicGateBg Приятел

Мнениеот alistar » 06 Авг 2006, 11:40

Мел,съгласен съм с теб 10x,Луцифер и аз мисля,че е доста ощетен,но той май е голямо момче и може сам да се оправя...Не мразя бог,но не мога и да го обичам в момента,но симпатизирам на Луцифер...Бих го заобичал ,като го поопозная може би...За момента Бог нещо се ослушва и нищо не върви така както бих искал,дажер напротив и ако се обади Луцфер,не че не искам да си го извикам-просто не знам как,та ако се обади с удоволствие ще си контактувам с някого,който има реални възможности да предизвика нужните ми промени...Пиши на ЛС ако искаш-мисля,че има за какво да си поговорим...
Аватар
alistar
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Mell » 06 Авг 2006, 18:54

Да разбира се, че ще ти
пиша на лична alistar.
Ще ми е интересно да поговорим.
Само, че аз не искам да позная
Луцифер за да го моля за каквото
и за било.
Просто има една праднина в мен,
която остана след, като престанах
да вярвам в Бог, и която си мисля,
че той може да запълни.
Mell

Мнениеот Hangman » 06 Авг 2006, 23:20

Доеи ощетен,Дявола си остава най- добрия приятел на църквата,защото без него-тя не би имала работа.
Аватар
Hangman

Мнениеот Cath » 07 Авг 2006, 16:05

Mell за мен е много странно как така искаш да вярваш в Луцифер, искаш той да бъде твой бог, но в същото време не успяваш??? честно това не го разбирам! ако нещо те привлича така силно, то би трябвало вече да вярваш в него. някак все едно, че само защото си се отрекла от Бог и, подчертавам, трябва да вярваш в Луцифер, един вид като отмъщение към Бога. не че имам нещо против който и да е от двамата, но много нестабилно звучи - "искам да вярвам, но не мога". :roll: незная, аз лично това не го разбирам ...
Evil is a point of view.
Аватар
Cath
Модератор

Мнениеот Mell » 09 Авг 2006, 18:28

Не мога да ти го обясня Кат, по скоро е чувство.
И аз се опитвам да го обясня за себе си. Толкова
дълго съм вярвала в христянският бог, че не мога
без вяра. Но нямам такава..., чета много, но го няма
вътрешното усещане... Усещане за присъствие
за нещо съществуващо. Май наистина не мога да
ти го обясня, но поне опитах :)
Mell

Мнениеот sanguinary » 10 Авг 2006, 00:07

Да,наистина. Как така дълго вярваш в нещо,после изведнъж прекъсваш,разочарована от това нещо и решаваш да се вречеш на антипода му? Това е налудничаво. Непостоянството ти ще се прояви отново и утре за Буда ще попиташ може би. Ти не си толкова ЗА Луцифер, колкото ПРОТИВ бога. Не е правилно да си водена от подобни пориви. Изглежда някак си по детски припряно.
Аз не съм много по тази част, съвсем други са убежденията ми и това, което съм приел за правилно, но със сърцето си, не с разума.
Това е като децата, когато Левски падне от ЦСКА и сменят отбора:)
Ако аз бях на мястото на Луцифер, не бих те приел ,предвид мотивите ти и глупостта ти.
alistar написа:...Не мразя бог,но не мога и да го обичам в момента,но симпатизирам на Луцифер...Бих го заобичал ,като го поопозная може би...За момента Бог нещо се ослушва и нищо не върви така както бих искал,дажер напротив и ако се обади Луцфер,не че не искам да си го извикам-просто не знам как,та ако се обади с удоволствие ще си контактувам с някого,който има реални възможности да предизвика нужните ми промени...
Алистар, за годините си си доста наивен. Говориш за бог и Луцифер, като че ли са ти съученички, които са влюбени в теб.
Аз лично когато чуя Луцифер ,в съзнанието ми изниква 40 годишен човек, с прошарена коса, с манипулативно поведение и перверзен поглед. Задължителна усмивка и благ плътен глас. Слаб,но жилав като телосложение, изправена походка с леко накуцващ ляв крак. Съответно бастунче.
Всеки ,който го забележи да се свърже с най-близкото РПУ или да се обади на 166 happy2
Аватар
sanguinary
MagicGateBg Фен

Мнениеот alistar » 10 Авг 2006, 07:09

sanguinary, приятелю,писна ми да ме мятат от едната крайност в друга разбираш ли? Мога да следвам съдбата си,но искам отговори! Искам да знам ЗАЩО? Защо се случва всичко... Повечето неща,които стават напоследък нямат логично обяснение.Мога да следвам съдбата си,но искам да знам,че си я заслужавам,че получавам точно толкова,колкото съм заслужил-по-малко може,но не и повече-разбираш лиу ме? Мразя да ставам играчка,дори и божийте ръце...Не оставай с погрешно впечатление-аз имам респект към Бог и към висшите сили,но не искам съдбата да си играе с мен и с близките ми... Сега нямам време-на работа съм,но ако ти се спори-пиши на ЛС-аз ценя мнението ти-следил съм постовете ти и те уважавам!
Аватар
alistar
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Mell » 10 Авг 2006, 18:21

sanguinary, когато не можеш да разбереш нещо...
или някого е най-лесно да кажеш това е глупаво
или този е глупав.
Не си бил в моите обувки, както пеят Depeche, за да
знаеш. Пък и честно казано нямам желание да
ти обяснявам. Мисли, както искаш и винаги ще прав
разбира се за себе си.
Mell

Мнениеот sanguinary » 10 Авг 2006, 23:59

алистар...
вярваме в различни неща, мислим различно ,ти цениш едно, аз друго... Не зная как да ти кажа, че не можем да си втълпяваме взаимно личните истини и да очакваме резултат за теб или за мен. И двамата сме прави и двамата грешим. Излишно е да се опитвам да те разбера, както и ти трудно би излезнал от рамките на това, което си натрупал като впечатления от досегашния си живот. Ти слушаш разума,както забелязвам. Търсиш логика, причината за всеки резултат. Мислите можеш да си деформираш както пожелаеш, можеш да го накараш да вярва в каквато си поискаш истина, но сърцето си не можеш. Ако се опиташ да го излъжеш, ако го пренебрегваш, то ще спре да ти говори. Тогава можеш дори сам да си измислиш религия, бог... вероучение,такива,каквито ти харесват и да ги следваш, но това ще е точно толкова истинско, колкото и разните му там Луцифери, Христос или Аллах и Вишну... Опитай се да спреш да търсиш отвъд себе си отговорите, наоколо няма нищо за теб, за мен, за никой. Това, което трябва да си втълпиш не е в какво да вярваш, а какво носиш в себе си, какви са талантите ти,какви са тайнствата ти. От вярата ти никой няма нужда. Втълпи си търпение и смирение преди всичко. Тази твоя жажда за правилното, правилния начин, правилния човек, бог, правилните думи, които да изричаш, тази жажда е неутолима и колкото повече пиеш... толкова повече тя се засилва. Тягостно ще е чуството ти, когато се обърнеш един ден, назад и установиш, че живота ти е просто едно голямо търсене на нещо, което носиш в съцето си. Търси в себе си ,алистар. Не очаквай аз да изпитвам твоите чуства, не очаквай да ти предам моите, не мога, невъзможно е. Казваш, че не заслужаваш подобна съдба. Не зная какво заслужаваш, ти също не знаеш. А тези неща дали стават по заслуги?...Това също не зная, а и не ми е нужно. Защо разделяш така категорично нещата на добри и лоши? Какви са тези богове, сатани, магии?
Отвъд теб те не съществуват, нищо не съществува, опитай се да го осъзнаеш.
Уважение? Ако го казваш от сърце... а не вледствие на това, което четеш и то ти харесва, щях да се гордея с уважението ти. Представи си ,че бях само аватар и пишех ...запетайки да речем. Тогава щеше ли да кажеш, че ме уважаваш? Ти просто харесваш това, което пиша, а ако не го харесваше, нямаше да ме забележиш. Не бъркай това с уважението. Лесно е да кажа "благодаря,аз теб също те уважавам", но тогава няма да съм искрен. Ще го кажа, защото съм повлиян от топлите ти думи и по регламент отвръщам със същото, както е прието. По същия начин щях да го приема и ако ме беше наругал. Какви са тези висши сили? Кои са нисшите. Когато се загледаш в една мравка,по-нисша ли я чустваш? Би ли казал,че ти си неин бог? А ако я стъпчеш за да и спестиш "мизерното съществуване",тогава какво, Луцифер ли си за нея или спасител? Добро ли правиш или лошо? Не господ е създал хората, а хората са създали господ. Това не са мои думи, но добре ги запомних.
Да, Мел, не съм бил в обувките ти,както и в ничии. Не съм те наричал глупава, но като гледам и сама добре се справяш.
Mell написа:Аз също мисля, че гордостта не е грях.

А ето тук нещо ,което ме удиви
Mell написа: Вярвай ми минах през ада
но силите, които ме спасиха, бяха вътре в мен.

Мел, оставам с впечатление, че не си един човек. Понякога звучиш като момиченце, чиито живот е надежда, а в други случаи като жена, чиито жвот е спомен.
Минала си през ада? Ами там не го ли видя директора,който толкова търсиш? Обуй сега обувките си и се върни тогава,пак през ада. Не искаш ,нали?

Мел,случвало ли ти се е да те джафка пинчер? Толкова са мили... иска ти се да го погалиш, иска ти се да разбере, че не си заплаха за него, но той джафджафджаф... и оголва малките си зъбки. Когато все пак продължиш по пътя си, той те бройка ,като поредната победа:) Виждала ли си ги как крачат гордо, като кон от елитната кавалерия?:) Джафкай, Мел... и не смятай прекомерната гордост за грешна, но този ад, през който си минала ,изглежда не те е подлагал на унижения, достатъчни ,за да се опиташ да се преразгледаш като стойност. Желанията ти трябва да са според това, което предлагаш. Цената на една стока за всички е еднаква. Ако беше още по горделива ,може би щеше да искаш да станеш любовница на Луцифер. Какво можеш да дадеш ти на твоя ,тъй желан Луцифер?Какво можеш да предложиш от себе си, след като не можеш дори да застанеш зад думите си? Ако успееш да накараш пинчера да ти повярва, няма ли той да се довери и на някой доберман, който да го предъвче и да го изплюе?
Mell написа:
Аз прибързах... и сгреших
... Човека е единственото живо същество, което никога не се учи от грешките си. Това също не са мои думи, но спор няма, верни са.
Аватар
sanguinary
MagicGateBg Фен

Мнениеот Cath » 11 Авг 2006, 12:57

и все пак не получих отговор на въпроса си. напълно подкрепям sanguinary.
Evil is a point of view.
Аватар
Cath
Модератор

Мнениеот Mell » 11 Авг 2006, 19:54

sanguinary
Идея нямам защо го избълва всичкото това пък
и не ме интересува... просто не подценявай ничий ад
Аз съм си минала през моят, надявам се никога
повече да не ми е така тежко. Това е последното,
което ти отговарям. Няма да влизам в подробности,
защото си последният човек на когото искам да пиша.
Така, че бъди здрав.
Кат отговор получи , просто не го разбра.
Mell

ПредишнаСледваща

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор