Висшата магия

Всяка друга магия, която не се вписва в останалите категории - Висша магия, Шаманизъм, Хрономагия, Древна Магия... всичко, за което се досетите. Тук можете да пишете за нови магически системи, вашите магически идеи.

Мнениеот Alastor » 27 Яну 2005, 07:32

немислите ли, че е много неправилно ритуалната (церемониална) магия да се разглежда като висша? понеже според мен всяко изкуство, което води до духовно усъвършенстване е висша, а ниши са черните изкуства.
Аватар
Alastor
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот arcopal » 27 Яну 2005, 09:42

Нисша, виСша - това са само термини! ПРИЕТО Е с тях да се означават средновековните стилове на "простолюдието" и "интелигенцията"!
Всъщнст като кажем "нисша магиа" - разбираме, обикновено, такава свързана с природа, с древни вещерски техники (дали балканско или гардерианско вещерство е все там)
Под "висша" пък разбираме ритуалистичните кабали, елементали, ала-бали и така нататък...
Да кажем, че нисшата е Магия "без правила", а идваща Отвътре, докато висшата е претъпкана със "закони"
По принцип си прав, но само по приннцип :))
просто това са си едни условни термини!

----------------------------------------------------
между другото, ти на кое от двете си привърженик/последовател?
Аватар
arcopal
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Mixael » 27 Яну 2005, 17:44

Висша магия,е магията на богаташите,интелигенцията и аристрокрацията в древността.Имали са достатачно пари,учили са се,имали са много свободно време да изучават тайните на магичното изкуство.Те са живеели в град,живота им е лек,условиата са били благоприатни за посвещение в великото дело.Нисшата магия е магия на бедните селяни,който живели в провинцията.Занимавали са се предимно с земеделие и животновдство,живота им бил тежак,от сутрин до мрак нямали особенно време .Те били неграмотни,незнаели да пишат и четат.Наблюдавали природата,растения,животни,фазите на луната,как действала на земята и всичко зобикалящо .Примери много.Може един висш магьосник да прави черни магий,зависи от човека що за характер е.Нисшата и висшата магия,дават едни и същи резултати само начина е различен. ;)
921
Аватар
Mixael
MagicGateBg Приятел

Мнениеот EliKarim » 28 Яну 2005, 23:20

Mixael написа:Висша магия,е магията на богаташите,интелигенцията и аристрокрацията в древността.Имали са достатачно пари,учили са се,имали са много свободно време да изучават тайните на магичното изкуство.Те са живеели в град... ;)

Не мисля така. Има магове, които биха определили низша магията въобще, която се реализира чрез ритуал. Тоест самия ритуал. Няма нищо общо с богаташите, с парите или аристокрацията. Мисля, че много от древните магове и магьосници отдали се на това изкуство -магията са предпочитали отшелничеството, самотата и не са ценяли материалното богатство. Това също е относително, все пак хора всякакви.
И между другото казвам маг и магьосник, защото за мен те са две различни понятия.
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот Alastor » 30 Яну 2005, 12:23

Eli написа:
Mixael написа:Висша магия,е магията на богаташите,интелигенцията и аристрокрацията в древността.Имали са достатачно пари,учили са се,имали са много свободно време да изучават тайните на магичното изкуство.Те са живеели в град... ;)

Не мисля така. Има магове, които биха определили низша магията въобще, която се реализира чрез ритуал. Тоест самия ритуал. Няма нищо общо с богаташите, с парите или аристокрацията. Мисля, че много от древните магове и магьосници отдали се на това изкуство -магията са предпочитали отшелничеството, самотата и не са ценяли материалното богатство. Това също е относително, все пак хора всякакви.
И между другото казвам маг и магьосник, защото за мен те са две различни понятия.

правилно :)
Аватар
Alastor
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Марио » 30 Яну 2005, 17:34

Според мене това са просто термини,както каза и arcopal.
Eli мисля,че неразбра Mixael правилно.Според мене той искаше да каже,че Висшата магия в миналото е била практикувана от по-заможните и по-образованите.Все пак в миналото малко хора са имали достъп до такъв вид знание и изобщо някакво знание.В миналото за да практикуваш този вид магия,е трябвало най-малко да можеш да четеш и пишеш.Във Висшата магия има определен ред и закони и са нужни средства за постиганего й.Това се има предвид,че Висшата магия е използвана главно от богатите.
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот EliKarim » 30 Яну 2005, 19:11

HELLclan написа:....Висшата магия в миналото е била практикувана от по-заможните и по-образованите.Все пак в миналото малко хора са имали достъп до такъв вид знание и изобщо някакво знание.В миналото за да практикуваш този вид магия,е трябвало най-малко да можеш да четеш и пишеш.Във Висшата магия има определен ред и закони и са нужни ....

Аз не мисля така. Висшата магия е практикувана дори и сред най-ниските прослойки, където независимо че не са владеели писмеността на родния си език безпогрешно са владеели тайни символи и знаци. Не говорим за знаие каквото е класическата или античната литература. Говорим за предавани устно и тайно знания а оттам и практика, която е доизграждала и усъвършенствала точно уменията във висшата магия.
Това е мое мнение ;)
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот Alastor » 31 Яну 2005, 16:02

Eli написа:Аз не мисля така. Висшата магия е практикувана дори и сред най-ниските прослойки, където независимо че не са владеели писмеността на родния си език безпогрешно са владеели тайни символи и знаци. Не говорим ...

но първоначално е била изпълнявана само от богаташи според "съвременна магия"
но според мен всичко което се стреми да те издигне над материалното е висше а останалото е нисше
Аватар
Alastor
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Mixael » 01 Фев 2005, 19:19

Висша нисша какво значение има каква се практикува, и двете са страхотни дават отлични резултати.Според мен дори могат да се конбинират за постигането на дадена цел.Това са само методи да освободим енергиите си,да ги насочим там кадето трябва.
Нисша ,висша-терминологоя. ;)
921
Аватар
Mixael
MagicGateBg Приятел

Мнениеот EliKarim » 01 Фев 2005, 20:13

:mrgreen: Ами може и така да се каже...
Всъщност то няма начин да се започне от висшата...мисля че всичко е въпрос на израстване. Това е същността на истинската магия.
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот Alastor » 03 Фев 2005, 09:15

много завис и ти как си настроен към тези терминологии понеже всички истини и всичко към което се стремим е заключено в нас
така, че има голямо начение как ние разбираме висшата и нисшата магия icon_badgrin
Аватар
Alastor
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Cynthia » 16 Фев 2005, 19:43

Eli написа: Това е същността на истинската магия.

съгласна! :cool:
Магията е нещо, което си ти!
Аватар
Cynthia
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот raja » 17 Мар 2005, 21:34

няма вицша и ниша магия магията е една силата също е една просто хората все гледат да ослужняват всичко . нима ние кръстихме черната магия черна понеже хората които я използват вредят на другите и на себе си? просто в различноите традиции са се научили д аконтролират магията по различен начин и за различни цели
Аватар
raja
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот EliKarim » 18 Мар 2005, 14:15

raja написа:няма вицша и ниша магия магията е една силата също е една просто хората все гледат да ослужняват всичко . нима ние кръстихме черната магия черна понеже хората които я използват вредят на другите и на себе си? просто в различноите традиции са се научили д аконтролират магията по различен начин и за различни цели

Еми да, това са наши, човешки термини. Но съгласи се, че например правенето на магия за нещо като разлюбване на двама души и магия например за призоваване на ангели са нещо съвсемразличнинеща. Двете стоят на различни нива и са с различни ценности. Как бихме ги нарекли ако не висша и низша?!
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот raja » 21 Мар 2005, 08:09

така е на различни нива са но защо не наричаме всичко просто магия?
Пък те са много неточни понеже един човек им е дал тези именна, а незабравяй, че всеки човек има ралзична ценностна система от останалите. и за всеки висша и нисша са различни от "общоприетото"
според мен човек ако иска да постигне нещо трябва да започне да гледа на нещата такива каквито са, а не да ги осложнява, понеже съм забелязал, че някой като намери нещо просто и ясно все търси зад него нещо свръх сложно.
Аватар
raja
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Poison » 22 Мар 2005, 17:11

raja и аз мисля като теб само дето не разбрах това за простото дето се търси зад него сложното. Тва е глупост. Не схващам какво значение има каква е магията. Нали все от магьосник се прави , а той си носи човешки нрав. Какво значение има каква е магията, все е магия.
А че има разлика в правенето и има. Много ясно.
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот raja » 23 Мар 2005, 11:21

poison не си ли забелязла,ч е почти винаги ч1овекът гледа да осложни нещата?
не мислишш ли че мн често се случва да застанеш срещу нещо и да си кажеш " неможе да е толкова просто" кажи ми :)
Аватар
raja
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот CimeriaS » 16 Апр 2005, 20:40

raja написа:така е на различни нива са но защо не наричаме всичко просто магия?
Пък те са много неточни понеже един човек им е дал тези именна, а незабравяй, че всеки човек има ралзична ценностна система от останалите. и за всеки висша и нисша са различни от "общоприетото"
според мен човек ако иска да постигне нещо трябва да започне да гледа на нещата такива каквито са, а не да ги осложнява, понеже съм забелязал, че някой като намери нещо просто и ясно все търси зад него нещо свръх сложно.

Добре,raja,а ти би ли ми казала,какво разбираш ти под "Висша магия"?Какво представлява за теб това по точно?
Аватар
CimeriaS
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Vrania Volosia » 17 Апр 2005, 11:13

Ей Аластор:) Защо пък Черната магия да не е висша, щом на някой му дава съвършенство, както той си го разбира?И аз съм на мнение, че церемонялната магия много се изхвърля и адски се ядосвам..защо да не наречем Сатанизма наприемер висша, щом на мен ми дава духовност? на всеки човек му е нужна различна система, според нуждите и психиката му:) Не може да седнеш да укоряваш черните магове, когато сам ти 100 % някога си искал да си отмъстиш!:) Човешко е... icon_color icon_color icon_color И какво е Черна Магия според теб? Нии да не сме коне, че да различаваме само черно и бяло? :mrgreen: icon_bduh
Dominus Spiritus Viritus Satanas!
Аватар
Vrania Volosia
MagicGateBg Приятел

Мнениеот krismari » 16 Май 2005, 17:35

icon_bduh аз оште не сам стигнала до тези магии но моето мнение е 4е визшата магиа е отмаштение,погребение или ве4но проклиатие. Вси4ки останали са по низши :cool:
Krismari
Аватар
krismari
MagicGateBg Наблюдател

Следваща

Назад към Магия

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор