Mixael написа:Висша магия,е магията на богаташите,интелигенцията и аристрокрацията в древността.Имали са достатачно пари,учили са се,имали са много свободно време да изучават тайните на магичното изкуство.Те са живеели в град... ;)
Eli написа:Mixael написа:Висша магия,е магията на богаташите,интелигенцията и аристрокрацията в древността.Имали са достатачно пари,учили са се,имали са много свободно време да изучават тайните на магичното изкуство.Те са живеели в град... ;)
Не мисля така. Има магове, които биха определили низша магията въобще, която се реализира чрез ритуал. Тоест самия ритуал. Няма нищо общо с богаташите, с парите или аристокрацията. Мисля, че много от древните магове и магьосници отдали се на това изкуство -магията са предпочитали отшелничеството, самотата и не са ценяли материалното богатство. Това също е относително, все пак хора всякакви.
И между другото казвам маг и магьосник, защото за мен те са две различни понятия.
HELLclan написа:....Висшата магия в миналото е била практикувана от по-заможните и по-образованите.Все пак в миналото малко хора са имали достъп до такъв вид знание и изобщо някакво знание.В миналото за да практикуваш този вид магия,е трябвало най-малко да можеш да четеш и пишеш.Във Висшата магия има определен ред и закони и са нужни ....
Eli написа:Аз не мисля така. Висшата магия е практикувана дори и сред най-ниските прослойки, където независимо че не са владеели писмеността на родния си език безпогрешно са владеели тайни символи и знаци. Не говорим ...
raja написа:няма вицша и ниша магия магията е една силата също е една просто хората все гледат да ослужняват всичко . нима ние кръстихме черната магия черна понеже хората които я използват вредят на другите и на себе си? просто в различноите традиции са се научили д аконтролират магията по различен начин и за различни цели
raja написа:така е на различни нива са но защо не наричаме всичко просто магия?
Пък те са много неточни понеже един човек им е дал тези именна, а незабравяй, че всеки човек има ралзична ценностна система от останалите. и за всеки висша и нисша са различни от "общоприетото"
според мен човек ако иска да постигне нещо трябва да започне да гледа на нещата такива каквито са, а не да ги осложнява, понеже съм забелязал, че някой като намери нещо просто и ясно все търси зад него нещо свръх сложно.